Paylaş
İZMİR'de çeşitli suçlardan haklarında gıyabi tutuklama kararı çıkartılmış veya hapis cezası verilmiş 25 bin kaçak var. Asayiş Şubesi istatistiklerine göre; 1999'da İzmir'de oturan veya adresini bu ile göre veren 30 bin kişi hakkında çeşitli mahkemelerce gıyabi tutuklama kararı ve hapis cezaları verildi. İnfaz Bürosu görevlileri 5 bin kişiyi yakalayıp mahkemelere göndererek, haklarında işlem yaptırdı. Polis yetkilileri özellikle ‘‘Af'' konusunun gündeme gelmesiyle suçlu kişilerin yakalanmamak için semt ve şehir değiştirdiklerini belirterek, ‘‘Af çıkacağı umuduyla yakalanmamak için her yolu deniyorlar. Ayrıca çoğu sanık mahkemelerde yanlış adres veriyor. Bu nedenle çoğu evraktan sonuç alamıyoruz.'' dedi.
2000’e merhaba
YENİDEN yeni bir yıla ‘‘Merhaba'' derken hepimiz yeni umutlar yeşerttik yüreğimizde... Tüm dünya, kendisini milenyum çılgınlığına kaptırdı. Evet 2000 yılındayız artık... Yılın ilk günü gördük ki, hiçbirşey bir anda tozpembe olmadı. Olamayacak da... Ancak yine de mutlu olmalıyız, 2000 yılının ilk gününe erişebildik. Hayattayız... Her hafta bu köşeden sizlere ‘‘Merhaba'' demenin keyfine, bu kez yeni yılın ilk gününde buluşma coşkusu da eklendi. Dileğimiz sağlıklı, mutlu ve başarılı yarınlarda yine birlikte olmak. Geride bıraktığımız yıl ne denli acılarla yüklü de olsa, güzel geçen günleri de unutmamalı, umut etmekten vazgeçmemeli, yarınlara güvenle bakmalıyız.
Cehennemden cennete
İZMİRLİ İnşaat Mühendisi Yalçın Daşik, iş görüşmesi için gittiği Çeçenistan'da arkadaşı Burhan Çakmak'la birlikte fidye için kaçırılmıştı. Su dolu bodrumlarda, dağ evlerinde başlarında silahlı muhafızlar, her anı ölüm korkusuyla 395 gün geçiren Daşik ile Çakmak sonunda kaçıp Türk Konsolosluğu'na sığınmışlardı.
DAŞİK, bir süre dinlendikten sonra Buca Kırıklar Köyü yakınındaki cezaevi inşaatında çalışmaya başladı. Daşik, artık başında bareti, elinde planlar inşaat alanında mekik dokuyup, işçileri yönetiyor. Esaret günlerinde yaşamın anlamını farkettiğini söyleyen Daşik, ‘‘Artık hayata daha değişik bakıyorum. Çalıştığım yer ormanlık. Burada adeta ruhuma terapi uyguluyorum, İşime dört elle sarılıp, faydalı olmaya gayret gösteriyorum'' diyor.
Hırsızlık, fuhuş arttı
BAŞLIKTAKİ sözler İzmir Emniyet Müdürü Hasan Yücesan'a ait. Yücesan bunları Egeli işadamlarının ziyaretinde söylerken, ekonomik darboğaz ve sosyal yapıdaki dejenerasyona değindi. Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclisi Başkanı Kemal Çolakoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan'la yöneticilerin ziyart ettiği Yücesan, Türkiye'nin çağdaş çisgiyi yakalaması için sanayicilere büyük görev düştüğünü, işadamlarının üretim, yatırım ve istihdam konularında beklenen atılımı yapacağına inandığını kaydetti.
Afişli kampanya
ELEBAŞI Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının ardından çözülmeye başlayan PKK örgütünü tamamen silmek isteyen güvenlik güçleri afişli kampanya başlattı. Dağda ve şehirdeki örgüt üyelerinle pişmanlık yasasından faydalanmalarını, devletin kendilerine iş sağlayıp yardımda bulunacağını ifade eden broşürler karakollara, kahvehanelere asıldı, muhtarlıklara dağıtıldı.
Cezasız kalmadı
4 hafta önce 34 MAE 77 plakalı kamyonun kasasında tonlarca kayayla arka kapaksız ve brandasız gittiğini gösteren fotoğraf yayınladık. Kuralları hiçe sayan kamyon şoförü yayınımızın ardından gerekli cezayı gördü. Trafikten sorumlu İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Bahri Köroğlu, şoföre Karayolları Trafik Kanunu'nun 65/1-g maddesine göre 11 milyon 300 bin lira peşin para cezası kesildiğini bildirdi.
Paylaş