ÇESAL sizi bekliyor

Haberin Devamı

ÇESAL sizi bekliyor

Seçimlerden önceki Cuma günü ÇESAL (Çeşme Alaçatı Doğa ve Hayvanseverler Derneği) Çeşme’deki köpek barınağı yararına bir gece düzenlemişti. Torbalıdaki Lucien Arkas bağlarında…

Ayhan Sicimoğlu geceye müziğiyle, Ata Demirer de esprileriyle renk katmıştı.

A’dan Z’ye müthiş bir özenle hazırlanmış gecenin sonunda barınak için iyi sayılabilecek bir miktar yardım toplanmıştı.

Bu konuda daha önce yazacaktım ancak seçim sonuçlarının gündemdeki ağırlığı nedeniyle fırsat olmadı.

Haberin Devamı

Geçen gün Sevgili Öncel Öziçer’in Fatih Terim’in Alaçatıda sokak köpeklerine yaklaşımını anlatan ve çok ses getiren yazısı açıkçası beni de tetikledi. Yazı zaten şimdiden sembol bir yazı oldu.

Hayvan sevgisi, sokaklara otoyollara terk edilen köpekler, köpek barınakları, hayvanların yaşam hakkıyla ilgili mevzuat gibi konular yeniden gündeme geldi.

Yazının muhtemelen Futbol Federasyonu kardeşliği hatırına ilgili gazetenin sitesinden kaldırılması, güce tapmaya meyilli bazı gazetecilerin Sevgili Öncel’in inanınırlığını sorgulaması, konuya tanık olan bazı insanların sonradan ağız değiştirmesi memleketin halleriyle ilgili vahim durumu bir kez daha hatırlattı bize.

Neyse dönelim biz esas mevzuya. ÇESAL’ın web sitesinde diyor ki:

ÇESAL Derneği olarak amacımız Çeşme Yarımadası’nda aç, susuz, yaralı, yardıma muhtaç hayvanın kalmaması ve kontrolsüz üremenin de önüne geçebilmektir. Bu nedenle sürekli yaptığımız işler:

Haberin Devamı

* Belediye veterineri ile ortak kısırlaştırma çabalarında yardımcı olmak – köpek yakalama, kısırlaşacak köpekleri tespit etme, bu konuda etrafı bilinçlendirme

* Düzenli besleme, özellikle kış aylarında yazlıkçıların gitmesi ile birlikte aç hayvan sayısında inanılmaz bir artış gözlenmekte, derneğimiz Çeşme’yi bölgelere ayırdı ve her bir bölgede düzenli beslenme yapılabilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, ancak bu konuda desteğinize çok ihtiyacımız var. Sizlerden gelen bağışlarla mama alıyoruz ve yine sizlerin gönüllü olması ile Çeşme’de aç kedi kopek kalmamasını sağlayabiliriz…

* Yaralı ya da hasta hayvanların tedavisi – gerek barınaktan çıkarılan gerek sokaklarda kaza geçirmiş, diğer köpekler tarafından hırpalanmış (özellikle evden yeni atılan köpekler) ya da hastalanmış hayvanları derneğimizin anlaşmalı olduğu ve özel fiyat listesi uygulayan veterinerler aracılığı ile tedavi ettirmek

Haberin Devamı

* Sahiplendirme – gerek Çeşme ve İzmir bölgesinde gerekse yurtdışında sahiplendirme çalışmalarımız sürekli devam etmektedir. Sahiplendirdiğimiz tüm köpeklerin takibini de yapmaktayız. Yurtdışı sahiplendirmesinde gerekli dokümanlar hazırlanana kadar da üyelerimiz hayvana geçici yuva olmaktadırlar.

* Bunun dışında iç/dış parazit taramaları, yavruların aşılanması, sokak köpeklerinin kuduz aşılarının takibi de rutin aktivitelerimiz arasındadır.

Lafı dolandırmadan şunu öneriyorum. Sevgili Öncel’in yazısı hayırlı bir işe vesile olmuş olsun. Burada özne köpekler çünkü.

Sayın Terim kızı ve damadıyla birlikte Çesal’ı bir ziyaret etsin. Durumu bir görsün. Etmiş ve destek veriyorsa da desteğini “Fatih Terim” payını da katarak arttırsın lütfen.

Haberin Devamı

Sevgili Öncel’den özür dilemesi gerekenler de özür dilerlerse bu gerginlik olumlu biçimde sonlanmış olur.

Yazarın Tüm Yazıları