Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan ÇavunYazarın Tüm Yazıları

Nihayet

Bursaspor en sonunda şeytanın bacağını kırdı.

Haberin Devamı

Üstelik ligin başından beri devam eden şanssızlıklara bir yenisinin daha eklendiği, rakibin bırakın pozisyonu, kaleyi bulan şutu olmadan yenik duruma düşmesine rağmen.
Neyse ki bu bahtsız golle yenik duruma düşmemize rağmen gerek takımın, gerekse seyircinin maçtan kopmadan mücadeleye ve desteğe devam etmesi önemliydi.
Karşılaşma boyunca rakibinden daha kaliteli bir takım olduğunu gösteren yeşil beyazlılarda çarşamba gecesi oynanan futbol ilerisi için umut verdi.
*
Takım halinde daha fazla hücumu düşünen, rakibi baskı altına alabilen, birlikte hareket etmeye çalışan bir oyun ortaya koyduk. Bunu yaparken de çoğu zaman sahada hakim olan taraf Bursaspor’du. Üstelik halen oyuncu bazında çeşitli eksikliklerin olmasına rağmen.
İnanıyorum ki, var olan eksiklikler düzeltildiğinde yeşil beyazlılar ligin iyi takımlarından birisi olacaktır.
Dileğimiz üst sıradaki takımlar ile olan puan farkı daha fazla açılmadan mevcut eksikliklerin mümkün olan en çabuk zamanda giderilmesi olacaktır.
Oyuncu bazında değerlendirme yapacak olursak;
*
Özellikle sahada basmadık yer bırakmayan İsmail Yüksek gecenin en güzel performanslarından birine imza atarken, oyuna ikinci yarıda giren Namık Alasgarov da yaptığı iki güzel asist ile skora ve sonuca ciddi bir katkı sağladı.
Bruno fiziksel olarak diri olduğu bölümlerde her takımın canını yakacak kalitede bir oyuncu. Onunla ilgili belki de tek beklentimiz mümkün olan en kısa sürede fiziki gücünü maksimum seviyeye çıkartması.
Keza Ofosu için de aynı cümleleri kurmak mümkün.
Acolatse ise süratli, hücum hattımızdaki en diri oyunculardan biri lakin onun da takım oyununa özen göstermesi, topu biraz daha fazla paylaşması gerekiyor.
Defans hattında da Kubilay Sönmez’i beğendim. Geçen hafta oynadığı pozisyondan daha verimliydi. Keza Burak Altıparmak da nerede oynarsa oynasın elinden gelenin en iyisini yapacağını bir kez daha gösterdi.
Tim Matavz kesinlikle çok kaliteli. Lakin henüz takım ile arasında gerekli iletişimin oluşmadığını düşünüyorum. Bu bağlantı gerçekleştiğinde çok daha can yakıcı bir oyuncu olacaktır.
Emirhan Aydoğan kendinden beklenen 6 numara pozisyonuna sağdık kalıp, 8 veya 10 numara pozisyonlarına dönmediği sürece çok daha verimli olacaktır. Penaltıyı gole çevirmesi onun psikolojisi için çok iyi oldu lakin kırmızı kart pozisyonunda basit bir hata yaptı ve takımını çok kritik bir dakikada eksik bıraktı. Bu anlamda biraz daha dikkatli olması gerekiyordu.
*
Evet yazımızın başında belirttiğimiz gibi en sonunda şeytanın bacağını kırdık.
Şeytan henüz hastaneden çıkmadan Tuzlaspor karşısında alınacak bir galibiyet camianın hedefe kilitlenmesi bakımından son derece önemli olacaktır.
Zira Bursaspor markası hak ettiği yere geri dönmek istiyor...

Yazarın Tüm Yazıları