Yakarım kiloları yakarım!

Ve yaz yine hızlıca geldi. “Karnı içeri çekmek” gibi alternatif spor dallarının kifayetsiz kaldığı o malum dönem...

Haberin Devamı

Belki diyet yapmak, spor salonuna gitmek için biraz geç kaldınız. O halde teknolojinin nimetlerinden faydalanmanın tam sırası


Zayıf, tombul, balık etli, uzun boylu, minyon tipli fark etmiyor. Neredeyse hepimizin tek bir hedefi var: İçinde olduğumuz kilodan hızlıca uzaklaşmak. Bunu sağlık için yapıyoruz, bir mağazaymışçasına her bedenden kıyafete servet dökmemek için yapıyoruz. Ancak itiraf edelim tüm diyet başlangıçları aslında ülkemizin hidropolitik konumuna dayanmakta. Üç yanımız deniz ve havuzlarla çevrili olmasa, 15 gün sürecek bikini ve mayo defilemiz uykuları kaçırmasa diyet ve fitness endüstrisi bu kadar büyüyebilir miydi?
Her konuda olduğu gibi forma girme hadisesinde de dijital araçlardan faydalanmak mümkün. Teknoloji özellikle kış kilolarını vermekte geç kalanlar için çeşitli fırsatlar sunmakta. Sadece ilk ay gittiğiniz spor salonuna yıllık bağışlar yaparak Türk sporuna katkı verenlerdenseniz bir göz atmanızda fayda var.

Haberin Devamı


İnternet sınıfları


Modern hayat hastalığı ‘çok meşgul olmak’ zombilik kadar hızlı bulaşan bir virüs. Çok çalışanlar, spora vakit ayıramayanlar için canlı ve banttan video kayıtlarıyla online fitness derslerine katılmak mümkün. Dizüstü bilgisayar ve bir mat başlamak için yeterli. Gymcube, fitness blender, barre3 ve sleek technique adlı siteler yogadan cardio’ya, baleden pilates’e kadar kadar çeşitli çalışma yöntemlerinde dersler sunuyor. Bazı canlı derslerde eğitmen de sizi görebiliyor.

Uygulamalar


Mobil uygulamalar sayesinde akıllı telefonlar her derdimize yetişiyor. Fitness ve diyet de bir istisna değil. Seven adlı iOS uygulaması yedi dakikalık yoğun bir egzersiz rutini sunuyor. Unutkanlar için uygulama içinde hatırlatıcı da mevcut. Vücut kitle endeksinizi size söyleyen BMI Calculator ve Ideal Weight gibi uygulamalarla bunalıma girmek, ‘Diet Assistant – Weight Loss’ app’i ile sofradan aç kalkmak garanti altına alınmış. Kalori hesabı yapmayı sevenler için Calorie Counter & Diet Tracker’ı da önerebilirim. Bir sonraki ısırığı ne zaman almanız gerektiğini söyleyen anaç ‘Eat Slower’ uygulamasıysa benim kişisel favorim.

Haberin Devamı


Giyilebilir fitness bantları


Giyilebilir fitness sektörü son yıllarda büyük bir patlama yaşasa da aslında hâlâ gelişmekte olan bir teknoloji. Genelde bileğe takılan cihazlar kişinin fiziksel aktivitesini ölçerek akıllı telefonlardaki uygulamalarla senkronize çalışabiliyor. Jawbone, Nike Fuelband gibi çok bilinen örneklere alternatif olarak 120 dolarlık Shine da şıklığı ile parlamakta.

Yazarın Tüm Yazıları