Tinder bu kez üzecek!

Kanepeden kalkmadan çapkınlık yapabilmenizi sağlayan Tinder’a bağımlı mı oldunuz? O zaman gardınızı alın. Size bazı kötü haberlerim var

Haberin Devamı

Gerçek aşk sadece iki insan evladının birbiriyle sonsuza kadar anlaşmasının imkansızlığından ötürü avuçlardan kayıp gitmiyor. Parmakların ve (ilgili motor becerilerinin) artık kalp dediğimiz doku kadar kadar ilişkilerde önemli bir rolü bulunmakta.
Evet, çöpçatan uygulamalardan ama özellikle Tinder’dan bahsediyorum. Tinder’ı bilmeyenler için özet geçeyim. Bulunduğunuz lokasyona göre karşınıza sevgili adayı fotoları geliyor; beğendiklerinizi sağa, beğemediklerinizi sola ittiriyorsunuz. Duygu ve dürtüler karşılıklıysa bir sohbet penceresi açılıyor. Her dijital çöpçatan işinde olduğu gibi kadınlar egosunu üç öğün besleyip kendini iyi hissediyor, erkekler iki favori eylemlerini; çapkınlık ve tembelliği birleştirebiliyor.
Ve bu basit kazan kazan modeli, kullanıcının günde 1.2 milyar foto kaydırdığı sosyolojik bir realite (herkesin yaptığı şeylere delilik diyemiyoruz) haline gelmiş durumda. Günlük 10 milyon aktif kullanıcısı olan bir mecradan bahsediyoruz.
Tabii ki her devrim evlatlarını yediği gibi her büyük dijital platform da kendi uyanıklarını yaratıyor. ‘Yalnız’ mühendislerin Tinder’da sürekli fotoları sağa kaydıran robotlar yapmasını başka türlü açıklayamıyoruz. Ancak ‘yalnız’lara kötü bir haberim var. Söz konusu mühendislerden bol miktarda Tinder’da da istihdam edilmesinden olacak, uygulama sağa kaydırmalara günlük limit getirmeyi test etmeye başladı. Montla umumi tuvalete girmenin bile unutturamayacağı kadar kötü bir havadisi paylaştığım için hemcinslerimden özür diliyorum.

Haberin Devamı

Tinder’a paralı özellikler geliyor!


Evet, Tinder bu kadar yalnız insanı ‘sevabına’ mutlu etmiyor. Onların da para kazanması gerekmekte. Test aşamasındaki Tinder Plus ürününün Mart ayında yayına açılması bekleniyor. Paralı Tinder’da şu özelliklerin olması bekleniyor;
-Yazıda emoji kullananları filtreleme opsiyonu (Biz kullanalım ama başkası kullanmasın.)
-Grup fotolarının ilk foto olmama özelliği (Evet, genelde diğer arkadaşı beğenip sağa kaydırıyoruz.)
-Sarhoşken kullanmama kilidi (Her cihazda olmalı.)
-Yaptığı kaydırmayı geri alma şansı (Ruh eşimizi elimizin tersiyle itmiş olabiliriz.)
-Lokasyon ağının dışındaki kişileri arayabilme (Etrafınızda kimse kalmadı travmasına birebir.)

Haberin Devamı

Tinder’a bağımlı olduğunuzu gösteren 3 şey


Bu yazıyı okurken de bir an önce kapatıp “yeni foto baksam”
diye düşünmek.
Akıllı telefonun şifresini açtığınızda bilinçsizce Tinder
logosuna tıklamak.
Toplu ulaşımda ekranın görünmeyeceği noktalara oturmak.

Yazarın Tüm Yazıları