Yılbaşı gecesini yaşadım ve bitti

İstediğin kadar “Yok valla özel bir şey yapmıyorum” diye uzak durmaya çalış, insanı strese sokan gecelerden biri 31 Aralık gecesi.

Haberin Devamı

Herkes birbirine plan-program soruyor, “Sen ne yapacaksın?” diyor.
Haliyle, “Bir şey yapmasam kötü mü hissederim” diye düşünüyorsun.
Anlamsız bir döngü yani.
Neyse ki bu sorunun yanıtı benim için artık belli.
Çünkü 31 Aralık’ı geçtiğimiz cumartesi gecesi yaşadım ve bitti!
İzmir’in popüler mekânı Kürkçü Dükkânı’nın meşhur DJ kabininin etrafında öyle eğlendim ki, bir ara kabinin direklerine tırmanıp dans etmeyi düşündüm!
Allah’tan beni durduran arkadaşlarım vardı.
O gecenin dj’i Emir Sağıroğlu meğer her hafta sonu Bebek Otel’de de çalıyormuş.
Ama ben kendisini İzmir’de keşfetmiş oldum.
Üstelik DJ Emir o gece rekor kırmış olabilir. Çünkü Kürkçü’nün kabinindeki performansı bittikten sonra bu kez de mekânın tuvaletine geçti ve orada çalmaya devam etti.
“Nasıl yani, tuvalet ne alaka” demeyin.
Mekânın tuvaleti ayrı bir performans alanı.
Barselona’daki Boca Grande’den ilham almışlar.
Her yerde aynalar, mumlar, türlü fırlamalıklar.
Yetmedi bir de DJ seti.
Haliyle ortam fantastik, müzik şahaneydi.
Yılbaşı gecesi artık bir şey yapmasam da olur.

İzmir notları

Haberin Devamı

◊ İSTİNYE PARK’TAKİ PİVORA
İzmir’de İstinye Park’a gideceğim aklıma gelmezdi, ama İzmirli arkadaşlarım “Deniz mahsulleri restoranı Pivora var, çok güzeldir” dedi ve kendimi İstinye Park içinde açılmış bu restoranda buldum.
Pivora menüsünden fesleğenli levrek ve çıtır kabak tavsiye.

◊ BOHO LOKAL AYNI YERİNDE
Şef Banu Yeşilmen’in Boho Lokal’i İzmir’in sevdiğim restoranlarından biridir. Halen mevsimsel ürünlerle menü oluşturmaya devam ediyorlar.

◊ YENİ NESİL KASAP
Ragyu Kasap+, Kürkçü Dükkânı’nın sahibi Ragıp Can Kutsal’ın yeni projesi.
Bu yeni nesil kasap dükkânında sadece et değil, dekoratif ürünlerden reçel ve çeşitli soslara kadar çeşit çeşit ürün var.

◊ COMMUNITY HOUSE
Kutsal’ın bir diğer yeni projesi ise Community House. Eski bir depo iç mimar Sarper Onbeş tarafından bambaşka bir yere dönüştürülmüş ve burası sadece etkinliklerde açık olacakmış.

◊ HAVALİMANINA ÇOK YAKIN
Daha önce fırsat bulup gidemediğim İsabey Bağevi ise meğer İzmir Havalimanı’na çok yakın (10 dakika) mesafedeymiş. Özellikle uçuş öncesi vaktiniz varsa buraya uğrayıp 350 yıllık çınar ağacına bakarak pizza+şarap tadımı gayet keyifli olabilir.

◊ 80 YIL SONRA YENİDEN YASEF
İzmir’in ilk meyhanelerinden Aslan Yasef’in Yeri, Yasef’in Meyhanesi adıyla Alsancak Kordon’da yeniden müdavimlerini ağırlamaya başlamış.  
Aslan Yasef’in dördüncü kuşak torunu Can Arslan tarafından 80 yıl sonra yeniden hayata geçirilen mekânın açılması kent belleğine sahip çıkma adına önemli adımlardan biri.

 

Yazarın Tüm Yazıları