Şehirdeki son davetler... Tatlı dedikodular... Yeni mekanlar...

Bazen böyle oluyor. Bünye bir anda sosyalleşme zirvesi yaşıyor, sonra da canı hiçbir yere gitmek istemeyebiliyor. Bu hafta içi zirvelerden biriydi. İşte olup bitenin kısa özeti.

Haberin Devamı

‘ÇOK İTALYAN’ BİR DAVETİN ANATOMİSİ
Bilmiyordum, önceki gece Morini’de yapılan gala yemeğinde öğrenmiş oldum.
Meğer her yıl kasım ayının son haftası dünyanın çeşitli şehirlerinde İtalyan Mutfak Haftası olarak kutlanıyormuş.
Hatta bizde de geçen yıl ilki yapılmış.
Zorlu Morini’de katıldığım gala yemeği de İtalyan Mutfak Haftası’nın ikinci kez düzenlenmesi şerefineydi.
İtalya İstanbul Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo’nun ev sahipliğinde gerçekleşen bu yemekte şehirde yaşayan İtalyan konukların yanı sıra masalarda kimleri kimleri gördüm hemen sayayım:
Şule Zorlu Cümbüş, Derin Mermerci ve Cem Aydın, Tansa Mermerci Ekşioğlu, Serdar Gülgün, Elif Brav Mısırlı, Mehmet Y. Yılmaz, Rachel Araz-Sami Kiresepi...
Bir ara Derin’le konuştuk.
Yaptığı koleksiyonun ilgi görmesinden gayet memnundu.
Yeni bir koleksiyon daha yapmış, markaya teslim etmiş.
Tansa Mermerci Ekşioğlu ise ayağının tozuyla gelmişti davete.
Çünkü bir süredir New York’ta sanat tarihi üzerine eğitim alıyormuş.
Başkonsolos Federica Ferrari Bravo’yla da bir ara sohbet ettik.
Bizi tanıştıranlar benim için “Çok seyahat ediyor” deyince bayan Ferrari “Peki Türkiye içinde nerelere gitmemi önerirsiniz?” diye sordu.
Aklıma ilk gelen Van oldu.
Galiba hâlâ Van Gölü’ndeki yüzme deneyimimi unutamadım!
Meğer orayı gidip görmüş bile...
Mardin ve Hatay’ı söyledim.
Oraları hemen not etti.
Bu arada İtalyan şef Giovanni Ciresa’nın o gece için hazırladığı tadım menüsü 27-29 Kasım tarihleri arasında Morini’de isteyen herkese sunulacakmış.
Meraklısına...
MURAT BOZOK’A EMANET: HOOD
Moda şu günlerde Kayıkhane’siyle konuşuluyor ama bir de kabuk değiştirip yenilenen Hood adlı bir restoran var.
Hood, Double Tree Hilton’un terasında.
Eskiden 360 Restoran olan mekan, otelin sahipleri tarafından yenilenmiş, menüsünün danışmanlığı ünlü şef Murat Bozok’a emanet edilmiş.
Sonuç?
Özellikle akşamüstü gün batarken romantik yemekler için birebir.
Aklınızın bir köşesinde bulunsun tavsiyesi...
AVM’YE GÖRE GALA YAPMAK
Hafta içi dikkat çeken şeylerden biri de “Kardeşim Benim 2” filmine iki ayrı gala yapılmasıydı.
İlki gündüz saatlerinde yapılan Özdilek AVM’deki halk galası.
Diğeri de Özdilek’in yanı başındaki Kanyon’da akşam yapılan davetli galası.
Çok ilginç değil mi?
AVM’ler üzerinden sınıfsal ayrım yapılıyor sanki.
BUNLAR DA DİLLERDEYDİ...
Aralık gelmeden davet coşması başladı.
Peş peşe iki derginin (Hello! ve Bazaar) davetleri vardı.
Biri Spago’da, diğeri Eataly’nin terasında.
Ayşe Kucuroğlu ise kendi mekanı Happily Ever After’da balık gecesi yaptı.
Dillerdeki bir diğer hadise Klein’ın çarşamba günü açık olmasıydı.
Çünkü eskiden sadece Klein’ın kız kardeşi Flamme’ı açardı mekan sahipleri.

Haberin Devamı

Popüler mekan Top 10

Haberin Devamı

1. Mürver / Yemeğiyle popülerdi.
2. Klein / Çarşambasıyla popülerdi.
3. Hypnos / Yeni bir kulüp olması ve ayrıca uzak konumuyla dillerdeydi.
4. People / Modern gazino hali ve Mehmet Erdem’li gecesiyle popülerliği sürdü.
5. Cantinery / Öğle yemeklerindeki havalı kalabalığı popülerdi.
6. La Boucherie /
Rubato’lu, Dicle’li geceleriyle popülerdi.
7. Small / ‘Küçük Şamdan’ olarak namı yürüdüğü için popülerdi.
8. Kayıkhane / Moda’nın Türkçe müzikli Babylon’u olma yolunda ilerlemesi nedeniyle popülerdi.
9. Fenix / Barına oturup “O da buradaymış” dediğin bir yer olduğu için popülerdi.
10. Must / Müziği ve ünlü kalabalığıyla popülerdi.
BONUS: Akali, herkesin diline düşmüş hamburgerleriyle popüler olmayı sürdürdü.

Yazarın Tüm Yazıları