Şehirde neler oluyor

Hangi otel grubu ekolojik bir çıkış yaptı? Eski Sofa Oteli’nin tepesine hangi restoran açılıyor? En popüler Bebek mekanının sırrı ne? Şehrin sokaklarında hızlı bir tura buyurun...

Haberin Devamı

◊ EKOLOJİK HAREKETLER
The Stay Grubu’nun yönetici ortağı Ali İspahani, önceki gün ekonomi gazetecileriyle beraber katıldığım bir basın toplantısında açıkladı:
“The Stay grubu karbon emisyonunu sıfırlayarak Türkiye’deki uluslararası sertifikalı ilk karbon nötr otel grubu oldu”.
Açıklama iddialıydı, bu yüzden herkes “Peki ama bu nasıl oldu”yu sorguladı.
İspahani’nin detayları atlatmadan her soruyu yanıtlamasını sevdim.
Çünkü birçoğumuz markaların sürdürülebilirlik konusunda yaptıklarına kuşkuyla bakıyoruz, “Acaba öyle mi?” sorusu hep kafamızın bir yerinde duruyor.
Bunun nedeni de sürdürülebilirlik ve karbon ayak izini sıfırlama konusunun son yıllarda bir pazarlama konusu haline de getirilmesi.
İspahani üç aşamada bu işi gerçekleştirdiklerini söyledi.
Önce tüm otellerdeki karbon emisyonun ölçümü yapılmış.
Ardından emisyon miktarını nötrlemek için çalışan kurumlara destekte bulunulmuş.
Son olarak da merkezi Fransa’da bulunan gözlemci kuruluş Bureau Veritas’dan “Carbon Neutral” sertifikası alınmış. Bu alanda çalışan kurumlardan biri Veritas. EarthCheck de onlardan biridir mesela.
En iyilerden biri ise EU Ecolabel’in verdiği ekolojik sertifika.
Şimdi The Stay grubunun ardından diğer otellerin de bu tür ekolojik sertifikalara yöneleceğini söylemek pek de kehanet olmaz sanırım.
◊ MARCELLO & MATEO GELİYOR
The Stay demişken:
Nişantaşı’ndaki eski
Sofa Oteli mayıs
ayında The Stay Bulvar olarak açılmaya hazırlanıyor.
Esas sürpriz ise otelin tepesinde, Frankie’nin bulunduğu çatı katına Marcello&Mateo adında bir İtalyan lokantasının açılacak olması.
◊ MEG BEBEK’İN POPÜLERLİĞİ
Merve Adalı’nın restoranı Meg, Bebek’ten önce Nişantaşı’ndaydı.
O zamanlar küçük, kendi halinde bir ev yemekleri lokantasıydı.
Öğleden sonraları gider, açık büfesinden şahane zeytinyağlılarını afiyetle yerdik.
Hem Merve hem de personeli çok içten olduğu için saatlerce sohbet edilirdi bu küçük restoranda.
Bir süre sonra Nişantaşı’ndaki mekanı kapatıp Küçük Bebek’te daha büyük bir restoran açtı Merve.
Yine Meg adıyla. Son haftalarda ise Meg çok popüler hale geldi.
Özellikle hafta sonu gidenler anlata anlata bitiremiyor. Parti ambiyansını ve kitlesini...
Ralph Sason’un da Meg ekibine katılmasının bu popülerlikte etkisi olduğunun altı çiziliyor.
◊ “ADI AYLİN”
Uzun süredir merakla beklenen Tuba Ünsal’ın projesi “Adı Aylin”, Zorlu PSM’de bir galayla izleyici karşısına çıktı. Oyunla ilgili ilk söyleyeceğim şey, çok uzun oluşu.
Dört saat maskeyle salonda oturmak kolay iş değil.
O yüzden naçizane tavsiyem, en kısa sürede oyunu biraz kısaltmaları.
◊ FİYATLAR ARTTI AMA HERYER DOLU
Restoranlardaki menü fiyatlarının artışı yavaş yavaş gerçekleşti, ama gözlemim o ki çabuk alışıldı yeni fiyatlara. Evet yine şikayet ediliyor, ama yine de her yer dolu.
◊ MASKELİ Mİ MASKESİZ Mİ
Önceki gün Zorlu’ya girerken maskemi taktım, sonra Cantinery’deki masalardan birine oturunca çıkarttım.
Yürürken maskeli olmak, ama hemen iki adım ötedeki restoranda maskesiz olmak çok çelişkili değil mi?

Yazarın Tüm Yazıları