Paylaş
Hatta sörfe merakından dolayı hiç bilmediği halde dalga sörfü bile yapıyordu.
Ailesiyle Kerpe’den Bodrum’a taşınınca hayatı değişti.
Önce Yalıkavak’ta bir barda çalışmaya başladı.
Gündüzleri de Gündoğan koyuna gelip İngiliz sörfçülerle takıldı.
21 yaşında ise Sail Loft’u açtı. Ev tipi müzik setiyle kaset çalarak partiler yapıyordu.
Kısa sürede Sail Loft gündüz sörf okulu, gece ise Bodrum’un dört bir yanından gelenlerin eğlendiği ikonik bir bara dönüştü.
Arda Önen’den bahsediyorum. Sosyal hayatın şu sıra yıldızı parlayan isimlerinden biri Arda.
2000’de açtığı Gündoğan’daki Sail Loft’un yeni bir versiyonunu şimdi de Türkbükü’nde, eski Ship a Hoy’un olduğu yere açtı.
Hafta sonu açılışını yaptığı yeni mekanı Sail Loft Beach House’u şöyle anlatıyor Arda:
“Çok ani gelişen bir konu oldu. Planlar arasında yoktu. Gerçekten müthiş bir lokasyon. Sabahları Arnavutköy’ün meşhur kahvecisi Doorstep’in kahveleriyle güne başlayacağız. Ardından beach hizmeti ve hafif öğle menümüz ile güne devam edeceğiz. Akşam üzeri ise ‘aperitivo’ ile müziğin sesi biraz yükselecek. Hepimizin sevdiği DJ’ler ile akşam yemeği saatine dek eğlenip sohbet edeceğiz. Akşam için ise şefimiz Ayberk Çınar ile oluşturduğumuz hafif, leziz Akdeniz mutfağımızla hizmet vereceğiz.”
“KASINTILIKTAN
UZAK DURDUK”
Peki Arda 21 yaşında açtığı sörf barının bugünlere geleceğini tahmin ediyor muydu?
Sail Loft’la beraber büyüdüğünü söyleyip şunu belirtmeden geçmiyor Arda:
“Çok büyük badireler atlattım, çok zorlandım. Ama hep sebat ettim. Olacak bu iş, dedim. Oldu diye düşünüyorum. Hep olduğumuz gibi olduk. Uzun yıllar süren dostluklar edindik. Her arkadaşımızı yeni gelen arkadaşlarımızla tanıştırdık. Güzel müzik çaldık. Güzel yemek yaptık. Ve kesinlikle kasıntılıktan uzak durduk.
Gelen herkes çok rahattı. 2000 yılından bugüne tuzlu tenleri ve kumlu ayaklarıyla hayatın tadını çıkaran özgür ruhlu insanların buluşma noktası olduk!”
Ent’in yolculuğu Yalıkavak’ta devam ediyor
Yoldaş Sönmez için Bodrum’un ilk şef restoranını açanlardan biri desem abartmış olmam.
Çünkü şef restoranları bile İstanbul’da çok az sayıdayken 2014’te Yalıçiftlik’te Ent’i açmıştı. O günden bugüne çok yer değiştirdi ama kaybetmediği tek bir şey var: O da iyi yemek yapma tutkusu.
Yoldaş Sönmez, Savra ve Casa Dell’arte içinde açtığı Ent’in yolculuğuna bu sezon Nef Yalıkavak’ta devam ediyor.
“Sürekli yer değiştirmek yorucu değil mi?” soruyorum Sönmez’e.
Şöyle yanıt veriyor:
“Evet yorucu, ancak standardınızı aynı seviyede tuttuktan sonra sorun olmuyor.
Yılların sonucunda oluşmuş bir kitlemiz var.
Nereye gidersek gidelim aynı standartta yemek yiyip servis alacaklarını biliyorlar”.
Yeni menüde neler var diye sorduğumda gözleri parlıyor şef Sönmez’in.
“Yeni menü 22 tabaktan oluşan bir alakart menü.
Hem Ent klasikleri var hem de sekiz tane yeni tabak yarattık.
Dileyen misafir bu menü içinden kendi tadım menüsünü de oluşturabilir.
Misafirlerimize Ent’in sekiz yıllık deneyimini Yoldaş’ın dünya mutfaklarında gördükleriyle harmanladığı bir menü vaat ediyoruz.
Kullandığımız tüm ürünler yakın çevremizden en taze halleriyle tedarik ediliyor.
Ege Denizi ve Bodrum Yarımadası yarattığımız tabaklara yön ve şekil veriyor”.
Ent’in menüsünde ilk günden beri değişmeyen tek tabağı ise sübye.
“Önceleri pek popüler olmayan, ama yöre insanının severek tükettiği bir ürün olduğu için menüye ilk yılımızda dahil etmiştim sübyeyi” diyor Yoldaş Sönmez, “Daha sonra her yıl yeniden istenen bir tabak halini aldı, bir anlamda imza yemeğimiz oldu.”
Paylaş