Paylaş
Çıkışta sordular, “Ödül dağılımının bu şekilde olmasını bekliyor muydunuz?” diye.
Ne diyeyim ki!
Eleştirsem, “Herkesin ağzına bir kaşık bal çaldılar, gece renkli, sahne kalabalık olsun diye ödülleri gerçekten de dağıttılar” desem, hemen damgalayacak ve “Sen tarafsın, onun için böyle konuşuyorsun” diyecekler.
Ne yapayım, en çok satan albüm, yılın şarkısı ve yılın sanatçısı ödüllerinin farklı kişilere gitmesini anlayamasam da, “Bekliyordum” dedim ben de.
2008’in en çok satan albümünün (Çok Sevdim ıkimizi) sahibi, en çok dinlenen sanatçısı, geçen yıl da olduğu gibi Ferhat Göçer.
300 bin sınırını geçen ve onunla birlikte Diamond ödülü alan diğer sanatçılar Tarkan ve Serdar Ortaç.
MÜYAP ödüllerinden sonra sıra geliyor Kral TV’nin yüzde 70 jüri, yüzde 30 SMS’lerle belirlendiği söylenen ödüllerine (daha sonra oranların yüzde 50, yüzde 50 olduğu söylendi, hangisi doğru bilemiyorum artık).
Jüri oylama yaparken heyecanlı bir bekleyiş var.
Ekrana yansıyan rakamlarda jürinin ve SMS’lerin etkisi ya da dağılımı nasıl acaba diye merak etmiyor değiliz tabii.
Jürinin seçtiğini SMS’ler değiştirebiliyor mu?
Ya da tam tersi mi oluyor?
Biz bunu da anlayamadan sonuçlar açıklanıyor.
Yılın Pop Erkek Sanatçısı Serdar Ortaç, Yılın Fantezi Arabesk Sanatçısı İsmail Y.K., Yılın Halk Müziği sanatçısı Şevval Sam, Yılın Grubu Mor ve Ötesi, Yılın şarkısı ise Rafet El Roman ve Yusuf Güney düeti olan Aşk-ı Virane.
Ödül alanlara şarkı söyleme şartı konmuş sanki.
Serdar Ortaç, Rafet El Roman ve Yusuf Güney, adaylıktan ödüle geçince, itirazsız başlıyorlar fonda çalan şarkılarına eşlik etmeye.
Bol ödüllü ve renkli gece neyse ki hızlı akıyor.
Sunucular ve ödül alanlar gereksiz konuşmalar yapmadan, kısa ama öz cümleler kurunca akıcı bir tören izlemiş oluyoruz.
Sinema ve tiyatro ödül törenlerindeki uzun ve ağdalı konuşmalar iyi ki müzik dünyasında yok.
Ama bu tören de politikadan pek bir uzak sanki.
Gecenin tek politik konuşması Mor ve Ötesi’nden geliyor, grubun solisti Harun Tekin “Aslında hayat ölümden çok daha değerli” diyor ve
ülkede yaşanan son olaylardan pek etkilenmemiş görünen bu apolitik geceye bir anlamda damgasını vurmuş oluyor.
Törenin ‘en’leri
MÜYAP ve Kral TV müzik ödül gecesini yazdım, o arada akılda kalanları saymazsam olmaz:
Gecenin teşekkürü: MÜYAP ve Doğuş grubuna. Bu arada Kral TV’nin Doğuş grubuna geçmesi hayırlı olsun diyelim. Derli toplu bir tören izledik, bunun ileriki yıllarda da devam edeceğine şüphemiz yok.
Gecenin dersi: Behzat Uygur’un ağzına sağlık. Yılın Yeni Yeteneği ödülünü alan Murat Dalkılıç’a “şimdi böyle heyecanlısın, umarım bundan 3-4 yıl sonra aday olduğunda şehir dışındayım, konserim var diyerek ödül törenlerine gelmezlik yapmazsın” dedi. Böylece adaylığı olduğu halde törene gelmeyenlere de son derece yerinde bir gönderme yapmış oldu.
Gecenin ayıbı: Müslüm Gürses sahnedeyken salonu terk etmeye başlayan izleyiciler. Çoğu da müzik sektörünün içinden insanlardı üstelik. Bugün Müslüm Gürses’e yarın onlara inşallah...
Gecenin olayı: Serdar Ortaç’a yapılan saldırı. Daha iki gün önce Mardin’de 44 kişi öldürülüyor, ödül gecesinde yumruklar konuşuyor. Bu ne şiddet ne celal. Biraz sakin olsak diyorum. Serdar’a geçmiş olsun.
Gecenin rüküşü: Tabii ki Aslı Güngör. Pembe renkli hediye paketi elbisesi ve bağcıklarını bileğine doladığı ayakkabılarıyla sahneye nasıl çıkılmaması gerektiğinin tipik örneğiydi.
Gecenin şıkı: Onur ödülü alan Orhan Gencebay. Bir insan duruşu, kıyafeti ve konuşmasıyla bu kadar efendi olabilir. Orhan baba kolay olunmuyor işte.
Bu filmleri biz seçtik
SİYAD’ın düzenlediği Bir Günlük Festival’lerin dördüncüsü bu cumartesi ıstanbul Modern’de gerçekleştirilecek. Dört ustanın, Barry Levinson, Sidney Lumet, Oliver Stone ve Costa Gavras’ın Başkanın Adamları (Wag The Dog), Köpeklerin Günü (Dog Day Afternoon), Katil Doğanlar (Natural Born Killers) ve Çılgın şehir (Mad City) adlı filmlerini bir araya getiren seçkinin başlığı Medyanın Marifetleri. Filmler sırasıyla 12.00, 14.00, 16.00 ve 18.00 seanslarında gösterilecek. Müzeye giriş bileti alanlar diledikleri sayıda filmi ücretsiz izleyebiliyor.
Paylaş