Baroya sivil toplum gönüllüsü kadın aday

İstanbul Barosu seçimlerine az bir süre kala bir kadın baro başkanı adayı ile tanıştım.

Haberin Devamı


KAGİDER (Kadın Girişimciler Derneği), Yuvam Dünya, Türk Hukukçu Kadınlar Derneği üyesi, Geleceğe Adımlar İyilik Hareketi’nin hayal kuranı ve kurucusu olan Avukat Elif Görgülü eğer seçilirse baronun ilk kadın başkanı olacak. 
Kendisi kadın olmasının yanı sıra sivil toplum gönüllüsü olması nedeniyle de ilgi odağım oldu.
Önce avukat grubu ile yönetime aday olan Görgülü’den, 30 yıllık avukat ve 20 yıllık baro tecrübesiyle yaptığı çalışmalarını ve hedeflerini dinledim ve o arada bilmediğim çok şey öğrendim.
Mesela İstanbul Barosu’nun dünyanın en kalabalık avukat grubunu barındırdığını bilmiyordum.
“Avukat olmazsa bağımsız yargı da olmaz” diyen Görgülü, hedeflerini şöyle özetledi:
“Baroyu nitelik anlamında parmakla gösterilir hale getirmek istiyoruz. Örneğin oda orkestrası. Türkiye’de yoktu ama Avrupa’da var. Baromuz yönetiminde olduğum bu dönem oda orkestrasını kurduk ve baromuz çatısı altında ilk konserimizi verdik. Bu, baromuzun manevi yapısını ve değerini artıran bir proje.
Biz önce baromuza meslektaşlarımızı kazandırmalıyız, onların aidiyet duygusunu güçlendirmeliyiz ki onlardan da bir şey istediğimizde, bir şeye ortak tepki gösterilmesi gerektiğinde geri dönüş alabilelim.
Şu anda baroda 56 binin üzerinde üyemiz var. Meslektaşlarımızın insanca yaşamasını sağlayacak her şeyi hedefliyoruz. 
Projelerimiz içinde, 56 bin meslektaşımızın da gücüyle mesleğin saygınlığının kazandırılması var. İletişim dilini doğru kullanmayı amaçlıyoruz. 
Karakol, emniyet müdürlükleri, tapularda, resmi kurumlarda avukatların saygınlığını artırmaya, işini kolaylaştırmaya yönelik de çalışmalar yapacağız.

Haberin Devamı

Baroya sivil toplum  gönüllüsü kadın aday

Avukatlara yönelik şiddette, haksızlıklarda baronun devreye girmesi ve gücünü göstermesi gerekiyor. 
Ekonomik sorunlara el atmak dışında eğitime de önem veriyor ve bir baro eğitim akademisi kurmayı hedefliyoruz.
Sağlık kuruluşlarıyla indirim anlaşmaları yapıp sağlık sigortalarında indirimler sağlamayı amaçlıyoruz. 
Genç arkadaşlarımız düşük ücretlerle çok uzun saatler çalışıyor.
Ücret skalasını iyileştirmeyi hedefliyoruz. 
Bir kadının İstanbul barosunun başkanı olması pek çok kadın için cesaret örneği olacak. Genç kadın meslektaşlarımıza da örnek olduğumuzu düşünüyorum.”

Haberin Devamı

Keçileri şimdilik kurtardık

Ve HAÇİKO hukuk ekibi bir zafer daha kazandı. 
Niğde’de yaban keçilerinin avlanmasıyla ilgili ihalenin yürütülmesini durdurduk.
Niğde il sınırları içinde bulunan 12 yaban keçisi ve 2 hatalı boynuzlu şelek yaban keçisinin avlanmasına izin veren ve teşvik eden ihalenin yürütülmesi HAÇİKO avukatları tarafından açılan dava sonucunda, davalı idarenin savunmasının ardından yeni bir karar verilinceye kadar durduruldu.
Bizim ekibi tebrik ederken bir yandan da çağrıda bulunuyorum:
Şu masum hayvanları doğalarında rahat bıraksanız, üç kuruşa hayatlarını satmasanız, avukatlarımızı, yargıyı, hukuku bunlarla uğraştırmasanız daha iyi olmaz mı?
Avın cinayet olduğunu artık ilkokul çocukları bile biliyor, anlıyor, koca yetişkinler olarak siz de anlarsanız dünya daha yaşanır bir yer olacak.

Yazarın Tüm Yazıları