Paylaş
DODURGA beldesi, nüfusu 2 binin altına düştüğü gerekçesiyle 2014 yılında köy statüsüne alındı. Bu karar Dodurgalılar için büyük bir şok oldu. İlk şoku atlatan Dodurgalılar, “Nüfus tespiti yanlış yapıldı” diyerek yıllarca sürecek bir hukuk savaşı başlattı. Belde halkının mücadelesi zaferle sonuçlandı. Danıştay, “Dodurga köy değil belde” dedi. Ancak İçişleri Bakanlığı kayıtlarında köy görünen belde, bu yüzden 2019 yerel seçimlerinde kendi belediye başkanını ve meclis üyelerini seçemedi. Bu engeli de iki ay kadar önce YSK’nın devreye girmesiyle aşan Dodurgalılar, nihayet kendi belediye başkanlarını seçme hakkına kavuştu.
1500 SEÇMEN VAR
1500 seçmeni bulunan Dodurga’da 3 Temmuz’da seçim var. İlginç olan 20 parti seçime girmek için başvuruda bulundu. 20 parti seçmeni paylaşsa her birine 75 kişi düşecekti. Tabii öyle olmadı, başvurmalarına rağmen sadece 9 parti aday çıkarıp, yarışa katılacağını duyurdu.
AKIN AKIN SİYASETÇİ GELİYOR
Beldede bir heyecan dalgası yaşanıyor. Son günlerde belde halkı hiç görmedikleri kadar siyasetçi ağırlıyor. Seçmenleri ikna etmek için beldeye gidip kampanya yapan ilk lider Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce oldu. Seçimi almaya en yakın parti olan AK Parti, milletvekilleri ve parti yöneticilerinden oluşan bir heyet kurdu. Küçük Dodurga, Ankaralı siyasetçilerin ilk seçim provası olacak.
20 PARTİ BAŞVURDU 9 PARTİ YARIŞACAK
DODURGA’da belediye başkanlığı için AK Parti, DEVA, Yeniden Refah, Türkiye Değişim Partisi, Saadet Partisi, DSP, Adalet Partisi, Memleket Partisi ve Vatan Partisi adayları yarışacak.
2019 SEÇİMİNDE AK PARTİ ÖNDEYDİ
2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Dodurga’da AK Parti yüzde 56.03, İYİ Parti yüzde 39.99, MHP yüzde 1.91, Saadet Partisi yüzde 1.8 oy almıştı.
PANDEMİ GÖLGESİNDE KALAN SORUNLAR
AK Parti’nin Kızılcahamam kampı, milletvekillerinin seçmenin aktardığı sorunları bakanlara yüz yüze ilettikleri platform oldu. Hayat pahalılığı, dar gelirli ve üreticinin sorunları ilk sırada yer alırken, bunları takip eden başka bir sorun, hastanelerdeki randevu sistemi oldu. Pandeminin gölgesi kalkınca, asıl sorunlar görünür olmaya başladı.
Öğrendiğimize göre milletvekilleri, vatandaşların son dönemlerde hastanelerde randevu alamamaktan şikâyetçi olduğunu gündeme getirdi. Kamu hastanelerinden doktorların istifa ederek özel sektöre geçtiğini, bazı illerde uzman doktor açığı bulunduğunu, telefonlarının susmadığını anlattılar.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şikâyetleri dinledikten sonra, randevu sistemiyle ilgili değişiklik yapacaklarını ve bu sorunu çözeceklerini söyledi. Koca, “Bazı adımlar atıyoruz. Yasal düzenlemeleri yaptığımızda maddi açıdan durumları düzelecek. Kamudan gidenler tekrar devlete geri dönecek” dedi.
Bu konuşmanın ardından iki aydan beri bekletilen sağlık personeli ücret iyileştirilmesine ilişkin taslak metin üzerindeki çalışma hızlandı. Hatta ilk toplantı Kızılcahamam’da yapıldı ve TBMM’ye gönderilerek yasalaştırıldı. Sağlık çalışanlarının yeterli bulduğu da söylenemez.
Şimdi herkes, hem randevu sistemine hem de doktor açığına çözüm bulunmasını bekliyor.
Paylaş