Gel bizimle yüz Batuhan

5 yaşında yüzmeye başlayan ve Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası’nda birinci olan Batuhan Filiz aynı zamanda okul birincisi. Bu başarılarıyla dünyanın ve ABD’nin en iyi üniversitelerinin de dikkatini üzerine çekti. Harvard’dan Stanford’a çok sayıda okuldan yüzde 100 burs teklifi yağıyor...

Haberin Devamı

Batuhan Filiz 17 yaşında, bu yıl lise son sınıfa geçti ve milli yüzücü. Uğur Okulları öğrencisi olan Batuhan, geçtiğimiz haftalarda Roma’da gerçekleştirilen Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası’nda 400 metre serbestte altın madalya kazandı, aynı zamanda bu yıl okul birincisi olmayı da başardı.

Gel bizimle yüz Batuhan

16 OKULDAN BURS

Batuhan’ın azmine ve başarısına dünyanın saygın üniversiteleri de kayıtsız kalmadı. Harvard Üniversitesi, Yale Üniversitesi, California Berkeley Üniversitesi, Stanford Üniversitesi, Teksas Üniversitesi gibi dünyanın en ünlü 16 üniversitesi yüzde 100 ve yüzde 80 burs imkanlarıyla Batuhan’a kapılarını açtı. Gelecek yıl lise eğitimini tamamlamasının ardından yurtdışında öğrenim görmek istediğini söyleyen Batuhan, bilgisayar mühendisliği eğitimi almak istiyor.

Haberin Devamı

EVİN HAŞARI ÇOCUĞU

Batuhan, mali müşavir ve aşçı Oğuz Filiz ile ev kadını Tıflı Filiz’in iki çocuğundan biri. Annesi onu biraz durulsun diye çevresindekilerinin önerisiyle Kocaeli Yıldızlar Yüzme Kulübü’ne yazdırdı. Yüzmeyle tanışması Batuhan’ın hayatının dönüm noktası oldu. Gerçi başlarda biraz bocaladı, yüzmeyi öğrenmesi bile uzun zaman aldı. Hatta bir ara yüzmeden sıkılıp baskete başladı. Ancak, hocaları ondaki ışığı görmüştü... Batuhan’ı tekrar yüzme takımına çağırdılar. Bu kez lisanslı bir sporcu olarak yüzmeye başladı. 11 yaşında ilk defa katıldığı Türkiye şampiyonasından 10’uncu olarak ayrıldı. 12 yaşında 200 ve 400 metrede iki Türkiye birinciliği ile başarı yolunda büyük adımlar attı. Ve bugüne geldiğimizde; 6-11 Temmuz 2021’de İtalya’da yapılan 48 ülkeden sporcuların katıldığı EJCS 2021 Roma’da, 400 metre serbest stil Avrupa Gençler şampiyonu oldu. Şimdi Türkiye’nin olimpiyat takımı sporcuları arasında.

Gel bizimle yüz Batuhan

HAFTADA TAM 13 ANTRENMAN

Haberin Devamı

Batuhan Filiz, disiplinli çalıştıktan sonra hem derslerde hem de sporda başarılı olmanın mümkün olduğunu söylüyor. Avrupa Şampiyonası için sıkı bir hazırlık yaptığını anlatan Batuhan, başarıya nasıl ulaştığını şöyle anlatıyor: “Normalde haftada 11 antrenman yaparken son 2 ay haftada 13 antrenmana çıktım ve hiç boş günüm olmadı. Daha önce 2019 yılında Avrupa Gençlik Olimpik Festivali’nde serbest bayrak yarışlarında üçüncü olmuştuk. Ama son kazandığım madalya ile emeklerimin karşılığını tam anlamıyla almış oldum. İstiklal Marşımızı diğer ülkelere dinletebildiğim için mutluluktan ağladım.” Batuhan, olimpiyatlara hazırlandığı için ailesiyle yaşadığı Kocaeli’nden ayrılarak, Ankara’daki Uğur Batıkent Özel Lisesi’ne geçti ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’ndeki tesiste yaşamaya başladı. 

Haberin Devamı

YÜZME DERSTE DE BAŞARIYI GETİRDİ

Başarıyı getiren en önemli iki faktörün çok çalışmak ve disiplin olduğunu söyleyen Batuhan bugün bulunduğu noktayı ve hedeflerini de şu sözlerle dile getiriyor: “Ben okul ve sporu bir arada yürütmenin mümkün olduğuna inanıyorum. Okul ortalamam 96.51. Hem okul birincisiyim hem de sporda başarılıyım. Bunda yüzme sayesinde edindiğim disiplinin etkisi büyük. Aynı disiplini şimdi derslere aktarıyorum. Yüzmede ve derslerde başarılı olunca hocalarım benim adıma dünyanın en iyi üniversitelerine başvurdu. Üniversite yetkilileri ile görüşmeler yaptık. SAT ve TOEFL sınav sonuçlarından sonra resmi kabul işlemleri başlayacak. Bana yetkililer, yüzmedeki skorlarımı ve derslerimdeki başarıyı sordular. Yüzme derecelerim çoğu Amerikalı sporcudan daha iyi, eğitimim de aynı şekilde çok daha iyi.”

Haberin Devamı

HEDEF PARİS OLİMPİYATLARI

Batuhan’ın hedefi olimpiyatlar: “Gelecek sene hem Avrupa Gençler hem de Dünya Gençler Şampiyonası var. Bu şampiyonalarda unvanımı korumak istiyorum. Ayrıca Dünya Gençler klasmanında rekor kırmak için çalışıyorum. Asıl hedefim ise yüzmede 2024 Paris Olimpiyatları’nda tarihimizdeki ilk madalyayı kazanmak.”

Gel bizimle yüz Batuhan

ÖRNEK ÖĞRENCİ

Murat Okuş (Uğur Okulları İzmit Anadolu Lisesi Müdürü): “Hem akademik hem sportif başarıları hem de karakteriyle örnek olan Batuhan Filiz’in, bundan sonra da güzel başarılara imza atacağına inancımız tam. Okulun ilk gününden son gününe kadar disiplinli bir şekilde ders takibini yapan Batuhan, pandemi döneminde uzaktan eğitimde dahi disiplinini bozmadı. Yarışmalara hazırlık yaparken ve yarışma dönemlerinde il dışına çıktığı zaman bile derslerini takip etti. Okulumuzda yapılan ölçme değerlendirme uygulamalarında güzel başarılar elde ediyor. Okul içinde de kişilik ve karakter özellikleri bakımından hem öğrenciler hem öğretmenleri hem de okul yöneticileri tarafından sevilen bir öğrencimiz.”

Haberin Devamı

İŞTE BURS VEREN OKULLAR

- Michingan
- Princeton
- Arizona State
- Harvard
- Yale
- California Berkeley
- Stanford
- Wisconsin Madison
- La Salle
- Alfred
- Georgia
- George Washington
- Cleveland State
- Texas A&M
- Pittsburgh

Yazarın Tüm Yazıları