Paranın geçmediği harikalar diyarı

Artık ne az duyuyoruz “Al senin olsun” diyen içten bir sesi. Ne çok biriktiriyoruz, bir gün kullanırım diye düşündüğümüz envaiçeşit eşyayı, giysiyi.

Haberin Devamı

Sosyal içerikli bir web sitesi olan alseninolsun.net, altı küsur yıldır, duymaya pek alışkın olmadığımız o cümleyi kuruyor, “Al senin olsun.”
Oluşum, kullanmadığımız, atmaya kıyamadığımız, satsak para etmeyecek, o günün gelmeyeceğini bile bile bir gün lazım olur diye sakladığımız eşyaların, işine yarayacak olanlara ulaştırılmasına aracı oluyor. Bu bazen bir buzdolabı oluyor, kimi zaman mobilya, kimi zamansa tekerlekli sandalye.

AL SENİN OLSUN

Sahip olduğunuz fakat ihtiyacınız olmayan her şey için ilan verebileceğiniz internet sitesinde, ev eşyası, kitap, defter, kalem, halı, kilim, kıyafet, alet-edevat, evcil hayvan eşyaları, yani aklınıza gelebilecek her türlü ürün ‘Al senin olsun’ denilenler arasında yer alıyor.
Tamamen ücretsiz bir paylaşım sitesi olan alseninolsun.net, ilan verenlerin evlerini kalabalıktan kurtarırken, alıcıların, ihtiyacı olan ürüne ücretsiz sahip olmasını da sağlıyor.
Öte yandan, internet sitesine üye olduktan sonra ‘Ver benim olsun’ bölümünden ihtiyacınız olan her şey için ilan verebilirsiniz. Bulunduğunuz şehre kısa süreliğine gelen insanlara kalacak yer sağlayarak veya rehberlik ederek yardımcı olmak için ‘Misafirim ol’ kategorisinde yer alabilir, ‘Yol arkadaşım ol’ kategorisine ilan vererek, ücretsiz olmak şartıyla yol arkadaşı bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

BİR İYİLİK YAP

Son yıllarda sanal alemde sayıları gün geçtikçe artan, paranın geçmediği oluşumlardan bir diğeriyse verrr.com. “Bir iyilik yap. Kullanmadığın eşyaları sen de verrr! Tüketim yerine yeniden kullanım düzenini benimse” diyen oluşum, kullanılmayan eşyaları yeni sahiplerine ulaştıran bir sosyal sorumluluk projesi. verrr.com, uygulamanın faydalarını şöyle özetliyor:
Kullanmadığın eşya sahip olduğu işlevini yerine getirmeye devam edecek. Bir ihtiyacı karşılamış olacaksın. Aracılar olmadan istediğin kişiye yardım edebileceksin. Bir ihtiyacın giderilmesi için organizasyon, yazışma veya bağış gerekmeyecek. Geri dönüşüm yerine yeniden kullanımı, bireyselcilik ve tüketim yerine paylaşım ve kazanımı sağlamış olacaksın.
Sanal alemi paranın geçmediği bir harikalar diyarına çeviren bu güzel fikirlerin desteklenip gelişmesi ve her ilanla, son dönemlerin moda deyimiyle “Dünyanın bir dakikalığına güzelleşmesi” dileğiyle.

Haberin Devamı

Paranın geçmediği harikalar diyarı

‘SAVARONA YATI’NIN EMEKTAR PİYANOSU

Şair, yazar, araştırmacı Sunay Akın, geçtiğimiz günlerde geldiği Ankara’da yaptığı ziyaretleri Instagram hesabından takipçileriyle paylaştı. Ankara Devlet Konservatuvarı’nı ziyaret eden Sunay Akın, yukarıdaki fotoğrafa şu notu düştü:
“Birbirinden değerli nice sanatçı yetiştiren Ankara Devlet Konservatuvarı’na sevgili kardeşim, kompoziyon ve orkestra şefliği bölümünde hocalık yapan Levent Kuterdem’i ziyaret amacıyla gitmiştim... Kendimi örnek alınması gereken nice çalışmanın içinde buldum... Bir yanda çocuklara bale eğitimi verilirken, öte yanda bir atölyede birbirinden değerli kemanlar üretiliyor... Kütüphanede nice eser dijital ortama kayıt edilirken, bir odada antika piyanolar onarılıyor... Fotoğrafta sol başta gördüğünüz konservatuvarın başarılı müdürü Metin Munzur... Hemen arkamdaki sevgili kardeşim Levent... Sağda gördüğünüz insana iyi bakın... O çok büyük bir değer... Onun da adı Bahadır Uğuz... Bahadır önünde oturduğum antika piyanoyu onarıyor... Neredeyse hurda olarak kendine gelen piyanoya yeniden hayat veriyor... Ve bu piyano Savarona yatının piyanosu!.. Teşekkürler Ankara Devlet Konservatuvarı... Ülkeme ve insanlığa kazandırdığın onca ışık için teşekkürler.”

Yazarın Tüm Yazıları