Paylaş
Heyecanla ve defalarca okuduğu mektubu defterinin arasında saklıyor. Ondan ilham alıyor, hayata karşı umutları o mektubun satırlarında yeşeriyor. Belki o da çizgisiz kağıda, altına koyduğu kağıdın çizgilerini takip ederek, en özenli el yazısıyla bir mektup yazıyor. Mektuplar çocuk ruhuna, geleceği için peşine düşeceği bir hayal veriyor.
Türkiye’nin dört bir yanından ‘Mektup Kardeşliği’ne katılan yüzlerce gönüllü, işte bu hayal için canla başla çalışıyor. Mektuplaşma kültürünü hatırlatmak için çabalayan oluşumun amacı, şehirler arası iletişim sağlayarak mesafeleri kaldırmak ve kültürler arası etkileşimi arttırmak. Mektup Kardeşliği, her mektup sahibini kardeşlik bilinciyle sorumluluk alarak, dezavantajları kaldırmak için çalışmaya davet ediyor. Oluşuma, dezavantajlı bir bölgede eğitimini sürdüren öğrencilerinin projeden faydalanmasını isteyen öğretmenler de katılabiliyor. Gönüllüler, proje yöneticilerinin belirlediği bölgelerdeki çocukların kişisel gelişimi ve maddi ihtiyaçları konusunda da destek sağlıyor. Mektup Kardeşliği’ni sosyal medya hesaplarından ve www.mektupkardesligi.org internet sitesinden inceleyebilir, internet üzerinden oluşuma dahil olabilirsiniz.
HAYAL DEĞİL HEDEF
Mektup Kardeşliği ekibi, “Projenin bir hayal değil hedef olduğunu bilerek, durmadan, yorulmadan çalışıyoruz, çalışacağız. Mektuplaşma kültürünü salt bir kültür olarak görmeyip, bir paylaşım ruhu olarak hissediyoruz” derken, katılımcılardan Yağmur Yılmaz, “İlk hissettiğim kocaman bir mutluluktu. Sonra ellerim titreyerek açtım mektubumu. Okurken mutlulukla doldu gözlerim. Yeni bir kardeşim daha oldu diye. Ve bir defa daha anlamış oldum ki bir çocuğu, bir insanı mutlu etmek için büyük şeylere ihtiyaç yok” satırlarıyla anlatıyor duygularını. Elanur Sertkaya ise, “Bu hayatta özendiğim tek şey olan kardeşlik duygusunu bu proje ile tatmış oldum. Mektup Kardeşliği, hayatıma sihirli dokunuşuyla paha biçilemez bir iz bıraktı” diyor.
İlkokuldayken bir yetişkinin sizinle ilgilendiğini, size mektup yazdığını, kendi hikayesini anlattığını, daha önce hiç duymadığınız bir meslekten yahut kentten söz ettiğini, ilham ve umut verdiğini düşünün. Neler hissederdiniz? Projeye katılarak çocukların yaşamında sağlayabileceğiniz değişim için bir kâğıt, kalem ve gönülden fazlası gerekmiyor.
CİN ALİ NEW YORK’TA
Çocukluğumuzun ilk çizgi kahramanı olan ve pek çok kuşağa okumayı öğreten Cin Ali, Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafa, “Harika bir haberimiz var! #CinAli, dünya çocuk kitapları koleksiyonu için New York halk kütüphanesine doğru yola çıktı” notunu düştü.
@lavarlaa, “Günaydın Ankara! Hava tam ‘kot montla üşür müyüm?’ havası” derken, Ankara’yla ilgili diğer tweetler ise şunlar oldu:
@alicanteee Kuğulu Park’ta yüzen kuğular kesin zorunlu şark görevi yapıyor. Yani kuğu olup da Ankara’da ikamet etmenin başka sebebi olamaz bence.
@mevzuvargibi Naifliğe bakın sokağın adı karanfil. #SevgilimAnkara
@burkyoldas Kendi hür iradesiyle pilava ketçap sıkan insanlar görüyorum, cidden çok ilginç. Bunun bi tık üstü kendi hür iradesiyle Ankara’da yaşamaktır.
@omerkdevrez Sen Ankara’sın ben Angara.
@metehannkurt Ankara’dan 500 km uzağa geldim burda bile Ankara’daki herkesin herkesi tanıma sorunsalıyla karşılaştım büyülü muazzam bi şehirsin Ankara.
@AnkaraBeyfendi Ankara’da hava durumu güneşte 25°C, gölgede -10°C.
Paylaş