Beytepe'de yorgan döşek

Ankara’nın karı ve ayazı, geçen hafta Twitter’a ‘yaratıcılık’ olarak yansıdı. Kar tatili öğrencilere şiirler yazdırdı, velileri ağlattı. Metrekareye kardan çok caps düştü. Diğer yandan soğuğa da alternatif çözüm yolları arandı.

Haberin Devamı

Beytepede yorgan döşekSosyal medyada sık sık görmeye alışkın olduğumuz Ankara nefretinin üstünü kar bile kapatamazken, tam bu sırada bir süper kahraman gibi şehrin imdadına yetişen vatandaş, yorgandan peleriniyle internet alemine neşe getirdi. Yorganlı Beytepe sakininin videosunu paylaşan @ofnickbitmis, “Kışçılar mutlu musunuz” dedi. @whieett, “Bunu moda yapalım bence” önerisinde, parodi hesabı @hacettepe1919 ise, “Beytepe soğuğu insanı sadrazam yapar” tespitinde bulundu. Yorganlı kahramanın fotoğrafını paylaşan @gizemmydgn, “Beytepe kampüsünde Mersin’den gelen beni temsil eden koca yürekli öğrenci seni en iyi ben anlıyorum yiğidim” derken, diğer yorumlar şunlar oldu:

BEKLENEN AKIM

Haberin Devamı

@pucadiyokii Beytepe soğuğunu bilmeyen anlayamaz.
@cetinturkyilmaz Bugün Beytepe’ye birisi yorganla, daha doğrusu yorgana sarınarak gelmiş. Resmini gösterdiler bana. Bildiğin yorgan; yün olanından, işlemeli falan...
@yoruk_irem Beytepe’de aşırı soğuk bir günde şapkasını yüzüne takan birini görmüştüm ve bu durumu hiç garipsememiştim.
@triklorometann Beytepe soğuğu diye bir şey var...
@Paarvenov Bunu moda yapıyor muyuz artık. Lütfen hadi Beytepe sana inanıyorum. Bir gün herkes battaniyeyle yorganla gezecek kampüste.
@elifaktunaa Beytepe’de 9 dersleri...
@cherepk06 Adamı ifşaladınız yorganı bıraktı mutluluğunu aldınız elinden çok ayıp...
@eceelbirr Welcome to Beytepe.
@HacerAKSOY_ Canım Beytepe’m soğuğun bile seni sevmeye engel değil.
@emredmrly Bunu yapmama çok az kaldı. Sadece böyle bi yorgan lazım, elinde olan varsa versin.
@minnukunuz İşte böyle çıkmadık dışarı ve hastalandık...
@CeylannGizemm Bu bir protesto girişimi olmalı..
@ozturkrabia94 Hacettepeli arkadaşlarınız varsa hediye olarak battaniye yorgan vs. alabilirsiniz temalı.
@heidinineltisii Beklediğim akım geldi.
@esinalbakir Her kimsen hislerime tercüman olmuşsun.

TOMRİS BEYTEPELİ’Yİ TANIYOR MUSUNUZ

Beytepede yorgan döşek

Haberin Devamı

Sosyal medyada Beytepe’deki yorgan hadisesinin peşine düştüğümde, bir derste fotoğraflanan ve Hacettepe Üniversitesi Hayvan Hakları ve Doğayı Koruma Topluluğu’nun (HAYDOK) Twitter hesabında paylaşılan Tomris’e rastladım. @hacettepehaydok, fotoğrafa, “Tomris Beytepeli Beytepe kampüsünde İşaret Dili dersinde” notunu düşmüş. Ulaşımını otobüsle sağlamasıyla tanınan Tomris’le ilgili diğer yorumlarsa şunlar olmuş:
@hacettepehaydok Tomris EGO beklerken... Beytepe kampüsüne iniş çıkışlarda yol arkadaşınız Tomris olsun istiyorsanız EGO kullanın. Aracınız varsa yolda Tomris’i görünce yanında durup kapıyı açabilirsiniz o kendisi biner.
@timur_ayas Arkadaşlar bu kızımız Ankara Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü köpeği Tomris. 3 km tepeyi yürüyerek iner, otobüsle geri çıkar.
@mutesekkirim Bu köpeğin adı Tomris. Tomris Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nün köpeği. Bizle beraber otobüse metroya biner, kimseye zararı olmaz. Binerken ve inerken insanlara öncelik verir.
@prensessedoli Kampüsümüzün serserisi Tomris. Bugün yine EGO’ya binip dışarı çıkmış. Büfedeki abiler kaybolmadan gönderelim deyip EGO’ya bindirdiler. Her binen tarafından itinayla sevildi ve durağa gelince indi. Yakında otostop çekecek. Tüm bunlar Beytepe’ye olan aşkımın küçük sebepleri.
@FezaTepeli Tomris kartı nasıl basıyor?
@smmybayir Tomris (Hacettepe’nin dişi köpeklerinden biri) hangi durakta EGO’ya binip hangi durakta ineceğini öğrendiği yetmemiş, inerken ve binerken diğer yolculara öncelik veriyor. Yerim yaa hayvan gibi medeni.
@bornintardis Kampüs köpeğimiz Tomris bizimle ringe bindi ve arkadaşlarının onu beklediği durakta indi. Akıllı köpek Tomris.

Yazarın Tüm Yazıları