Saçlarda anahtar kelime doğallık

1940’lara gönderme yapan feminen ve klasik topuzlar, özellikle gençlerin tercihi burgulu ve örgülü topuzlar sezonda sıkça karşımıza çıkacak modeller arasında...

Haberin Devamı

Saç tasarımcısı şenol Zeytinoğlu, 2010 sezonunun saç modasını yorumladı.

RIHANNA VE JESSICA SIMPSON SAÇLARI ‘IN’

? Feminen formda üstelik baleyajları da ortaya çıkaran özgür dalgalar, ister burgu, ister vaklı, ister bozuk formda olsun sezonun vazgeçilmezleri arasında.
? Giyim tarzının saç stiliyle örtüşmesi şartıyla; Rihanna’nın arkası kısa, ön bölümü asimetrik uzun saçları en popüler kesimlerden.
? Jessica Simpson’ın omuz hizasındaki uzun katlı saç kesimine ve benzerlerine de çok sık rastlanıyor. Rüzgârdan uçuşuyor gibi görünen bu modelde katlar daha çok ön kısımlarda yoğunlaşıyor.

Güzel bakışların bir sırrı var
Lancome, yeni maskarası ‘Hypnose Precious Cells’in yeni elçisi olarak Hollywood’un en güzel kadınlarından Julia Roberts’ı seçti. Her açıdan sıra dışı bir güzelliğe sahip olan aktris, gerçek bir sinema ikonu olarak film dünyasında önemli bir yere sahip. O, Hollywood’un en çok beğenilen, en çok sevilen aynı zamanda en gizemli kadınlarından. 2001 yılında ‘Erin Brokovich’ adlı filmdeki rolüyle Oscar kazanan oyuncu, ilk kez bir kozmetik markasının yüzü oluyor. Ünlü fotoğrafçı Mario Testino’nun yaptığı çekimlerde Roberts sıra dışı kişiliğini ve güzelliğini tüm mütevazılığı ile gözler önüne seriyor.
Lancome’un kirpikleri tek tek ayırıp hacim verirken aynı zamanda gözle görülür oranda canlandıran ilk maskarası ‘Hypnose Precious Cells’, 2010 makyajına damgasını vurmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

? RENKLER: 2010 yazında en çok karşılaşacağımız tonlar olan balköpüğü, açık karamel ve açık dore üzerine farklı stillerde renk oyunları uygulanıyor. Karamel tonları arasında sıcak sarı, bal tonları arasında platin baleyajlar ve sıcak karamel kahve arasında ise sıcak dore sarılar çok sık karşımıza çıkıyor.
? KESıMLER ve MODELLER: Dağınık, dalgalı ve doğal şekilde karışık görünen saçlar... Bu sezonun anahtar kelimesi kesinlikle doğallık. Yaz mevsiminde saç şekli uzun süre dayanmayacağından, şekillendirilmiş gibi değil de doğal görünümlü saçlar tercih ediliyor.
Kesimlerde kısa ve uzun bob’lar bu yaz da çok moda. Kısa bob kesimde saç, kulak hizasında ve alına doğru kavisli biçimde kesiliyor. Omuz hizasındaki uzun bob kesimi ise kısa bob’un tepe ve ön kesimlerini beğenip de biraz daha uzun kullanmak isteyenlerin tercihi oluyor.
? AKSESUVARLAR: Lastik saç bantları, taraklar ve şapkalar bu sezonun en popüler aksesuvarları.

KATILIN KAZANIN

Haberin Devamı

‘Hypnose Precious Cells’i diğer Hypnose maskaralarından ayıran 2 özellik nedir?’ sorusunun cevabı ile birlikte www.tekinacar.com.tr adresine ad, soyad, adres vs. bırakan her 50. kişi ‘Lancome Hypnose Precious Cells Mascara’ kazanacak. Bu uygulama web sitesinde 10-11 Nisan tarihleri arasında aktif olacak. Hediyeler 10 adet ile sınırlı.

Selülitler artık dert değil

Güneş yüzünü gösterdi. Bikini mevsimi kapıda, güneş yüzleri güldürüyor. Öte yandan, portakal kabuğu görünümü kış aylarında iyice artmış bacaklarımızı havuz ve deniz kenarlarında sergileme fikri bir anda kâbus gibi üstümüze çözüyor.

Selülit konusuyla ilgili görüşlerini aldığımız Dr. Ömer Tezcaner’e göre, kilolu olsun olmasın, kadınların neredeyse yüzde 90’ının bacak, basen ve karın bölgesinde görülen selülit, aslında yaza yaklaşılan son bir-iki ayda giderilecek bir estetik sorun değil: “Selülit aslında dolaşım, genetik yapı ve hormonlarla ilgili bir sorun ve kadınlarda ergenlikle birlikte başlayan hormonal değişiklikler, genetik nedenler veya dolaşım bozukluğunun kişinin sağlıksız yaşam tarzı ile birleşmesiyle ortaya çıkıyor. ”
Selülit, sağlığı da etkiliyor
Kadınların bedenleri, özellikle hamilelik dönemindeki enerji ihtiyacını karşılamak için ergenlik döneminden itibaren yağ depoluyor. Ancak yağ alımı ve yakımı dengesini kaybeden yağ hücreleri gereğinden fazla yağ depolayarak şişiyor ve damarlara baskı yaparak dolaşımın bozulmasına neden oluyor.
Bozulan dolaşım sonucunda vücutta bölgesel ödem meydana geliyor. Ve bu şişen tabaka bir süre sonra dışarıdan çukurlu bir görünüm yani selülit olarak kendini belli ediyor. Selülitin ilerlemesi ile birlikte ağrı, gece huzursuzluğu, kramplar, ayaklarda soğumalar ve deride renk değişiklikleri gelişiyor. Dr. Ömer Tezcaner, “Selülitin ilerlemesiyle ortaya çıkan şikayetlerden kaçınmak için de erken önlem almak gerekiyor. Selülit hormonal ve genetik faktörlere bağlı olarak ortaya çıktığı için, 14-15 yaşlarından itibaren görülmeye başlanabiliyor. Erken önlem alınması, daha estetik bir görünüme ek olarak, daha sağlıklı bir yapı da sağlıyor” diyor.

Haberin Devamı

SELÜLıTLE MÜCADELENıN 3 PÜF NOKTASI

1- BESLENME: Selülite karşı mücadelede beslenme alışkanlığının değiştirilmesi gerekiyor. Kola, kahve, yağ, şeker ve tuz tüketiminden kaçınmak, bol sebze, meyve ve su tüketmek şart.
2- SPOR VE EGZERSıZ: Selülit tedavisinde, tüm kasları çalıştıran sporlar ve hareket son derece önemli. Bu yüzden yüzme, hızlı yürüyüş ve jimnastik gibi egzersizler öne çıkıyor.
3- DESTEK: Masaj, soğuk su şoku ve selülit giderici ürünlerden destek almak mümkün. Güvenilirliği kanıtlanmış ürünlerle yapılacak masaj ve soğuk su şoku kan dolaşımını artırmayı sağladığı için selülitle savaşta etkili oluyor.

Tehlikeli kırmızı

Eski manken, oyuncu Eva Maya, gecelerden birinde ‘kırmızı’ makyajıyla çıktı karşıma. Gece boyunca kendinden gayet emin gülümsedi kameralara. Ama bu rengin yarattığı tehlikeyi o da kendini bu sayfada gördükten sonra anlayacak eminim. Yakan, kavuran, sıcak, seksi tanımlamalarıyla sevdiğimiz kırmızı, yanlış kullanıldığında makyajı bir anda kötü, özensiz hatta komik duruma düşürebilir. Tıpkı bu örnekte olduğu gibi... Önerim, göz önündeki kadınların en azından özel davetlerde kendilerini profesyonel ellere teslim etmeleri...

EDıTÖRDEN...

Kendinizi şımartın!

Haberin Devamı

La Colline’in vücut nemlendiricisi ‘Cellular Hydra Firming Body Cream’, cildin elastikiyet kaybını önleyen, yeniden yapılandıran ve besleyen bir ürün. ıçeriğindeki amber çiçeği tohumu özü, tropik badem ağacı yaprağı ve mürver çiçeği özünün anti-aging bakımın yanı sıra mikro-sirkülasyonu tetikleyici etkileri de bulunuyor.

Özgün erkeklere

Günlük hayatında duygusal tatmine önem veren erkeklerin kokusu Solo Loewe; bergamot, limon ve mandalinayı tarçın ve pembe karabiber ile buluşturan sıra dışı bir parfüm...

Yazarın Tüm Yazıları