Paylaş
Haldun Dormen’in, “...Böyle bir şeyin içinde olmaktan gerçekten çok mutluyum. Hayatımın en mutlu olaylarından biri. Birçok şey yaptım ama bu kadar mutlu olmadımdaha önce” dediği bir film.
Asuman Dabak’ın, “İzmir ayrıcalığını bir kez daha gösterdi. Bu sinema filmi ilk olsun son olmasın” diye altını çizdiği; yönetmen Sinan Uzun’un, “İnsanların oturup ağlayacakları bir film değil de başarı hikâyelerinin anlatıldığı bir film yaptık” diye vurguladığı, müziklerine ünlü isimlerin elinin değdiği, Karahan Kadırman’ın çok katkıda bulunduğu, ayrıca Fikret Kızılok, Sezen Aksu ve Cem İdiz’den birer şarkının alındığı bir proje...
Daha önce benzer çalışmalar yapılmış olsa da ana oyuncu kadrosu ve teknik ekipte engelli sinema emekçilerinin sayı ve nitelik olarak çekirdek kadroyu oluşturması bakımından benzerlerinden birkaç adım öne çıkıyor.
“Adım Adım / Işığa Giden Yol”un başrollerinde Haldun Dormen, Asuman Dabak, down sendromlu Can Ayan, bedensel engelli baletler Mehmet Sefa Öztürk ve Bora Acar Zöngür de rol alıyor.
Bütün bunlar olurken, “İzmir Volkswagen Sevenler Derneği”nden sosyal medya aracılığıyla bir davet aldım:
“Toplumumuzda, engelli kardeşlerimizin çektiği zorluklar ve yaşadıkları hakkında farkındalık yaratmak adına, ‘oyuncular, sivil toplum kuruluşları, belediyeler
ve birçok kişinin desteğiyle’ çekilmiş bu filme, bizler de destek vermek ve kardeşlerimizle birlikte olmak için bir araya gelmek istedik. Filmi Gaziemir’de seyredeceğiz. Ancak, İzmirlilerin dikkatini çekmek üzere topluca gideceğiz. Her zamanki buluşma noktamızda toplanıp otoparktan konvoy halinde çıkacağız. Sizi de aramızda görmek isteriz.”
Geçen hafta bu “şölen” gerçekleşti.
Kâğıtlı bayram şekeri gibiydi “vosvos”lar.
“Kaplumbağalar ve BUS’lar” İzmir caddelerinden gökkuşağı gibi geçtiler yine.
Mazisinde, başta millî bayramlarımızın kutlanması ve Ata’ya bağlılık sergileyen onlarca organizasyon bulunan “Volkswagensever”ler, bu “özel araçlar”ın sadece otomobil, sahiplerinin de sadece ”sürücü” olmadığını bir kez daha gösterdiler.
İZVOSDER, “ışığa giden yol”da mütevazı bir mum daha yakmış oldular.
Onlar da bilir pahalı arabaların “fiyatını” herkes gibi.
Farkları, toplumsal dayanışmanın “değeri”ni de biliyor olmalarıdır.
Teşekkürlerimizle...
Paylaş