Paylaş
YÜREK YANGINIMIZ OLDU
“Yaşadığınız her acı, hayattaki önceliklerinizin, tutkularınızın yerini değiştiriyormuş meğer. Değiştirmekle kalmıyor, gerçek karakterinizle karşı karşıya bırakıyormuş. Başkalarının başına düşen ateş, sizin yürek yangınınız oluyormuş. Anladık.
Ve insan böyle bir acıyı hissettiğinde gözü de, gönlü de, ruhu da her şeyden vazgeçiyormuş. Her şeyin aslında ne kadar boş, koca bir hiç olduğunu fark ediyormuş. Ama bir şey var ki, içinizde büyüttüğünüz insan sevgisi... İşte en anlamlısı buymuş. Bir yerde okumuştum ‘İnsana insanın sevgisi şifadır’ diye... Böylesi acılarda en iyi tedavi şekli insan... Biz Karşıyaka Kent Konseyi TSM Korosu olarak bir araya geldiğimizde, zaten bu amaçla kurulmuştuk. Ve koromuz beni hiç yanıltmadı... Depremin ertesi günü aynı fikirle bir araya gelerek elden geldiğince yardım getirerek, birlikte bir aile olarak yaşamımızın en değerli ve büyük ailesi olan ülkemizin insanına şifa olmaya çalıştık.
KALBİMİZ ACILARA EV SAHİBİ
Ne müzik sevdamız, ne de yaklaşan konserimiz önemliydi... Yani koca bir hiç oldu önceliklerimiz arasında. Konuşmalarımız, cümlelerimiz, gözyaşımız, duygumuz artık tek konuydu... Çünkü insan insanın derdini dert alınca, tutkularının yeri ivedilikle değişiyor. Biz söyleyemediğimiz türküleri, ağıtları içimizde yaktık. Dediğim gibi ülkemizin neresinde acı yaşanıyorsa bizim yüreğimiz ona ev sahibi...”
O GÜNLER UNUTULMAYACAK
Tüm koronun sözcüsü olmuş şef... Şimdi de Tatlıcıoğlu şöyle diyor: “Öncelikle ilk konserin konusu da, repertuvarı da değiştirildi. Acıları daha çok yansıttığına olan inançla, düşündüren, düşündürürken o güne götüren türkülere, ağıtlara yer verdik. Bir olmanın kıymeti, insanın ve insanlık duygusu taşımanın önemi de vurgulanacak. Ve elbette olmazsa olmazımız ülke sevgisi ve Atatürk... Canlandırmalar bazen konsere renk katarken izleyeni de epeyce düşündürecektir.”
Ne diyelim, kolay gelsin!
-----------------
BİR GEREKLİ GİRİŞİM
Her mahallenin afet
gönüllüleri olacak
GEÇENLERDE, Çiğli Belediyesi’nin MAK (Mahalle Arama Kurtarma) ekiplerinden söz etmiş, Büyükşehir’in de girişimde bulunacağını dile getirmiştim. “Mahalle Afet Gönüllüleri” uygulaması için muhtarlıklara başvurular başladı. Başkan Tunç Soyer, bin 200 mahallede örgütlenecek gönüllülerle afet anında bilinçli müdahale edileceğini, uygulamanın Türkiye’ye örnek olacağını vurguluyor:
KAPSAMLI EĞİTİM
“Her ilçedeki muhtarlarımızla onarlı gruplar halinde toplanıyoruz. Afet sırasında ve sonrasında hayatta kalmak, kurtarma ve afet sonrası ilk yardım gibi birçok konuda kapsamlı eğitim veriliyor. Eğitimler yeni 10’ar kişilik gruplarla büyüyerek devam edecek. Böylelikle, sokak sokak, mahalle mahalle, yüzlerce kişiden oluşan İzmir’in mahalle gönüllüleri ağını kuruyoruz.”
Mahalle gönüllülerinin çok gerekli olduğuna inanıyor, tüm il ve ilçelere yayılmasını öneriyor ve umuyorum...
Paylaş