Kılıçdaroğlu neden gelmedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 29 Ekim’de İzmir’e gelecekti.

Haberin Devamı

Programı günler önce duyurulmuştu, ancak geçen cuma günü iptal edildi. Bazı haberlerde gerekçe olarak o gün Ankara’da programının yoğunluğu gösterildi. Bu arada, Kılıçdaroğlu geçen perşembe günü, yeniden aday olmayacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla görüştü.


LİDER ÖYLE DAVRANMAZ
Kılıçdaroğlu’nun İzmir programını, yoğunluk yüzünden iptal etmesine kimse inanmaz. Çünkü liderlerin programını yapanlar o gün, ne zaman nerede olacağını hesaplar. Daha doğrusu öyle olmalı. Gerçekten yoğunluktan İzmir’e gelmediyse o programı yapanlara “Aferin” dememiştir herhalde. Kocaoğlu ile adaylar konusunda görüş ayrılığı çıkmış bu yüzden gelmemişse de “Liderler herhalde öyle davranmaz” diye düşünürüm.


YOĞUN İLGİDEN Mİ ÇEKİNDİ
Yok, Kocaoğlu’yla görüş birliğine vardıysa, o zaman neden gelmedi? Aday adaylarınca yoğun kuşatılacağından, olası isimlerle ilgili soru yağmuruna tutulacağından mı çekindi? Bana göre iptal gerekçesi olamaz bütün bunlar. Neyse, CHP’liler düşünsün artık. (Belki de gerçeği açıklayan biri olur) Haaaa, CHP’nin Büyükşehir adayı belli midir acaba? Yoksa bazı kararlıları döndürme çabası mı vardır?

-----

Haberin Devamı


BİR DURAĞIN SÖYLEDİKLERİ
İcralık emekliye
kredi duyurusu

Kılıçdaroğlu neden gelmedi

İZMİR’de bir otobüs durağı görüntüsü, sosyal medyadan. Mutlaka yüzlerce benzeri vardır. Durağın cam duvarları ilan panosu gibi, emeklilere sesleniyor. “Emeklilere kredi kartı çıkarılır” diyor bazıları... Ve devamı var: “Emeklilere kredi”, “İcralık emeklilere kapamalı kredi çıkartılır. Varlık borçları kapatılır. İcralık borçları kapatılır.”


SIKINTI BÜYÜYOR MU
Bunları görünce neler geliyor akla... “Emeklilere kredi kartı kolay verilmiyor da aracılık iş kolu mu oldu”, “İcralık emekliler çoğalınca, aracılar da mı çoğaldı”, “İcralık emeklilerin borçlarını kapatmayı iş edinenler mi oldu?” (Sonra duydum ki, sıkıntıdaki emekliye yardım, belirli ücret karşılığı, neredeyse sektör haline gelmiş.)

Haberin Devamı


KAFALARI KURCALIYOR
İlanlarda emekliye yardım vaat edenlerin adı, telefon numaraları mevcut. Bu duraktaki ilanda faturalı hatlara nakit verileceği de duyurulmuş. Baktıkça emekliler kurcaladı kafamı. Ve de kamu malı olan duraktaki çevre kirliliği. (Dilerim bu yazı yayınlanana kadar, bu kirlilik ortadan kalkmıştır.)

-----

BİR ÖNEMLİ KONGRE


Engelsiz Üretim
Modelleri ve İş

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, 1-3 Kasım’da 3’üncü Engelsizİzmir Kongresi düzenliyor. İZFAŞ’ın yönetiminde, “Engelsiz Üretim Modelleri ve İstihdam” temalı ve uluslararası katılımlı kongre, fuarizmir’de gerçekleştirilecek.
Bilimsel programın yanında, uygulama, spor ve sanat atölyeleri de düzenlenecek kongrede “İş’le Buluşma” istihdam alanı oluşturulacak.
1. İş’le buluşma noktası: İş-Kur’un desteğiyle farklı sektörlerden (gıda, hizmet, giyim, otomotiv, sanayi, perakendecilik, mobilya vb) 100’e yakın firma, iş arayan özel gereksinimli (engelli) vatandaşlarla görüşecek. Özgeçmişlerin iletilip birebir görüşme için alan oluşturuldu.
2. Engelli istihdamı için yeni fikirler: Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi işbirliği ile girişimcilik iş modeli yarışmasına katılan ekipler 3 Kasım’da sunum gerçekleştirecek.
3. Sergiler: Ulusal Karikatür Yarışması, Elim Sende Proje ve Dokunsal Haritalar sergileri.
4. Cep sineması: Ulusal Kısa Film Yarışması’nda ödül alan filmler gösterilecek.
5. Gala ve konser: 1 Kasım 18.00 FARKLIBand Directed by Aydın ÖĞÜT konseri.
Kongreyi izlemek ve atölye çalışmalarına katılmak için bedel alınmayacak.

-----

Haberin Devamı

BİR ZEYTİN FESTİVALİ


Ada’da bolluğa
sağlığa barışa

KUŞADASI Belediyesi, 3-4 Kasım’da “Bolluğa, Sağlığa, Barışa” temalı Zeytin Festivali düzenliyor. Festivalde Kuşadası, Türk gastronomisinin ünlü şef, yazar ve kanaat önderlerini ağırlayacak. Kervansaray’daki festivalde, ünlü ulusal ve Kuşadası’nın kardeş şehirlerinden şefler gösteri sunacak. Festivalde, “Zeytinyağlı Sabun Yapımı Atölyesi”, “Öğrenciler ile Yaratıcı Zeytin ve Zeytinyağlı Yemekler Yarışması”, “Ege Zeytinleri Sergisi” gibi etkinlikler yer alacak. Özel zeytin ve ürünleri ziyaretçilerle buluşacak. Kuşadası Belediyesi Oda Orkestrası da 4 Kasım saat 19.00’da konser verecek.

-----

SÖZ SİZİN


Bu görüntü
acı veriyor

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu neden gelmedi

KENTİN en değerli mekanlarından biri Konak Pier’in kapanan mağazaları ile görüntüsü acı veriyor. Oysa ki, bu güzel yapı yeni bir organizasyon ile kentin turizm aktivitesine katılabilir. (İzmir Life)

-----

BİR SEMİNER BİR KONSER

Kılıçdaroğlu neden gelmedi

-----

BİR ALINTI
Barış Kaşıkçı’dan: Hüzün olgunlaştırır, kaybetmek sabrı öğretir. (Mevlana)

Yazarın Tüm Yazıları