Hedef 1 milyon Hintli turist

DALAMAN Ortaca Köyceğiz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (DOTKOB) turizmde yeni pazar arayışını keyifle izliyorum. Tabii ki Muğla ve Bodrum da büyük destek veriyor. Her zaman söylüyorum, bu yörenin sektör temsilcileri, “Ahhhh, vaaahhh” diyeceklerine hep çare aradı.

Haberin Devamı

En geç yıl içinde
Hindistan Seyahat Acenteleri Federasyonu’nun (TAFI) 2017 genel kurulunun 25-28 Ekim’de Muğla’da yapılması için anlaşma sağlandı. Böylelikle Hindistan’dan 600 seyahat acentesinin yetkililerinin bölgeye geleceğini belirten Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, “Şu an Türkiye’ye 150 bin dolayında turist geliyor. Çabalar sonucunda yaklaşık 1 milyon Hintli turistin Türkiye’ye geleceğini düşünüyorum. En geç 3 sene içinde bu rakama ulaşırız. Sefer ve uçuş noktası sayısı arttığında Hindistan’dan akın bekliyoruz” dedi.

İhmal edilmiş pazardı
DOKTOB Başkanı Yücel Okutur da ciddi bir potansiyeli olan ve ihmal edilen Hindistan pazarına yöneldiklerini belirtti, şunları söyledi:
“Bu ülkede 35 milyon rahatça yurt dışında tatil yapabilecek bir kitle var. DOKTOB olarak bu pazarı gündeme getirdik ve önce 8 şehirde workshoplar yaptık. Mumbai ve Yeni Delhi fuarlarına katıldık. Hindistan’ın büyük tur operatörleri başkanları ve turizm acente başkanları, düğün organizatörleri ve film yapımcılarıyla yaptığımız görüşmeler çok olumlu geçti. Mart ayında Muğla’ya gelen başbakanımıza rapor sundum. Cumhurbaşkanımızın Hindistan gezisine katıldık. Turizm ve Ekonomi bakanlarımızla Hindistan’ın en üst düzey acente yetkilileriyle görüştük. Hindistan Türk turizminin tam aradığı pazar. Hintli turistler kesinlikle her şey dahil sistemini istemiyorlar.

Haberin Devamı

Örtülü ambargoyu aşmak
Çok güzel oteller, restoranlar, mükemmel alışveriş merkezleri, doğa ve tarihi güzellikler arıyorlar. Hintli turistlerimiz Mart-Nisan-Mayıs ve Eylül, Ekim gibi tarihlerde seyahate çıkabiliyor. Bundan daha denk düşen bir pazar olamaz. DOKTOB olarak yüzde 1 ihtimali düşünerek yola çıktık bu konuda ama şimdi yüzde 99 konuma geldik. THY gereken desteği veriyor. 1 milyon Hintli turist hedefi kolayca aşılabilir. Karşımızda 35 milyonluk bir kitle var. Ulaşımı çözdüğümüz anda bunu çok daha kısa zamanda çok daha üst noktalara çekebiliriz. Avrupa’nın örtülü olarak uyguladığı ambargoyu, yönümüzü Asya’ya doğru çevirerek telafi etmeye çalışacağız.”

Haberin Devamı

Gönüllülere kolay gelsin
Bence bu çaba tüm turizmcilere örnek, hatta ders olur, belki de yeni yeni pazarlara ulaşılmasında da bir tür anayasa oluşturur. Aksi halde sürekli yakınmalarla turizmin sıkıntılarının aşılamayacağı bir gerçek. DOKTOB ve tüm Muğlalı turizm gönüllülerine kolay gelsin.

 


BİR DÜNYA ETKİNLİĞİ

Bodrum Uluslararası
Bale Festivali

Hedef 1 milyon Hintli turist

HER yıl bu zamanlarda Bodrum Uluslararası Bale Festivali nedeniyle, bu etkinliğin mimarlarından ve sürekli gelişmesi için emek veren Oğuz Özlem’i konuk ederim. İşte Özlem’in bu yılki yazısından bir özet ve program::

15’nci kez düzenleniyor
“Bodrum’da uluslararası bale festivalinin 15’incisi yapılıyor. Bu tip festivaller dünyada çok azdır, yapılan yere müthiş şans ve prestij getiren sanat olaylarıdır. Mutlak suretle Bodrum’u hedeflediği noktaya böyle sanat faaliyetleri taşıyacaktır. 17 sene evvel bu fikri ortaya atan bir sanatçı olarak, bu festival artık fikirlenmiş yeşermiş ve çiçek açarak Avrupa Festivaller Birliği’ne girmeyi hak kazanmıştır.

Haberin Devamı

Sanata sanatçıya önem
Önemli olan Bodrum’da sanata ve sanatçıya önem ve değer veren emin ellerin olmasıdır. Yüce Atatürk Batı’nın bir çağa sığdırdığı Rönesans ve aydınlatmayı 10 yılda başarmıştır. Güzel sanatların gelişmesi ve halkın günlük yaşamında bir ölçüde yer alması Atatürk ve Atatürkçü kültür ve sanat politikasının muhteşem bir ürünüdür.

Çirkinliklerin nedeni
Unutmayalım, hayatımızdaki çirkinlikler her zaman yaşamımızdaki pırıltılı güzelliklerin azlığından olmuştur. İşte bu güzelliklerin en önemlisi sanat, dünyadan haber verir, sanatçı ona kalbini, sevgisini ve duygusunu verir daha sonra sanatçı sahnede yaşanacak tat alınacak bir dünya sunar. İyi seyirler.
Oğuz ÖZLEM (Ankara Devlet Opera Ve Balesi Sanatçısı)”

Haberin Devamı

PROGRAM
24 Temmuz: Ankara Devlet Opera ve Balesi Zorba Bale
25 Temmuz: Ankara Devlet Opera ve Balesi Zorba Bale
28 Temmuz: Lizt – A Lfonso- cuba Vıbra Modern Dans
29 Temmuz: Lızt – A Lfonso- cuba Vıbra Modern Dans
1 Ağustos: İstanbul Balesi Uyuyan Güzel Bale
4 Ağustos: Astane Balesi Kazakistan Gaya. A Fuego Lento Bale
7 Ağustos: Suetlana Zakarova Solo Proje Rusya Amore Bale
12 Ağustos: Los Vivancos İspanya Born to Dance Flamenko


BİR ALINTI
Ahmet Müjdat Tüzün’den: Fikrini değiştiremeyenler, hiçbir şeyi değiştiremez. Önyargılarından kurtulamayanlar, hiçbir insanı anlayamaz. (Bernard SHAW)

Yazarın Tüm Yazıları