Paylaş
Atık cep telefonu ile konuşurken, bulunduğunuz yerle ilgili yalan söyleme şansınız olmayacak. Çünkü, Ericsson'un WAP adlı iletişim teknolojisi üzerinde geliştirdiği İPulse adlı uygulama, cep telefonu ile konuştuğunuz kişinin nerede olduğunu da tespit edebiliyor.
ARTIK cep telefonuyla aradığınız kişinin, nerede olduğunu da öğrenebileceksiniz. Dünyanın en büyük mobil iletişim kuruluşlarından İsveçli Ericsson, cep telefonları ile internete bağlanma imkanı veren Wireless Aplication Protocol (WAP/Kablosuz Uygulama Protokolü) sistemi üzerinde yeni bir uygulama geliştirdi. İPulse adı verilen bu uygulama, cep telefonu kullanıcılarının, nerede bulunduklarını da tespit edebiliyor.
Bu sistemle, İPulse listenize eklediğiniz cep telefonu kullanıcılarının, hangi GSM hücresi içinde bulunduğunu anında öğrenebiliyorsusunuz. İPulse sisteminde, aradığınız kişiye, sizin izleme listenize girmek isteyip istemediği soruluyor. Ve bu GSM abonesi, İPulse izleme listenize bir kez girmeyi onayladığında, bundan sonra artık size bulunduğu yer ile ilgili yalan söyleme şansı kalmıyor.
Ericsson, yeni WAP teknolojisi ve WAP uygulamalarını İsveç'in Stockholm kentinde tanıttı. Toplantılarda, bir ay içinde Türkiye'de de piyasaya sürülecek olan WAP destekli R320s hakkında da bilgi verildi.
Ericsson'un İsveç'te tanıttığı teknolojilerden biri de Bluetooth adlı sistem oldu. Her türlü elektronik cihazın birbiriyle haberleşmesini sağlayan bu teknoloji sayesinde, günlük hayatımızdaki pek çok şey insan eli değmeden gerçekleşecek. Radyo frekansı ile birbiriyle haberleşen elektronik cihazlar, sizin müdahalenize gerek kalmadan, işlevlerini yerine getirebilecekler. Çok sayıda firmanın oluşturduğu bir konsorsiyum tarafından yürütülen çalışmalarda, ilk bluetooth ürününü Ericsson üretti. Ericsson'un bazı modellerinde kullanılabilen bu özel kulaklık, kablosuz olarak kullanılıyor. Ve cep telefonundan 10 metrelik mesafeya kadar da etkili olabiliyor.
Sadece 95 gram ağırlığında olan WAP destekli R320s'in Türkiye'deki satış fiyatının 350 milyon lira civarında olacağı tahmin ediliyor.
3 saat 35 dakikaya kadar konuşma, 50 saate kadar da bekleme süresi bulunan R320s'te, kullanıcı kalan konuşma ve bekleme süresini de görebiliyor.
E-KARTVİZİT
WAP sistemi için oluşturulan özel web sayfalarına bağlanma imkanı veren R320s, elektronik kartvizit alıp gönderebiliyor veya GSm üzerinden istenen zil melodisini yükleyebiliyor.
R320s, boyutlarına göre pek çok özelliği bünyesinde toplayan bir cep telefonu. titreşimli uyarı sistemi, ajanda, oyun gibi fonksiyonların yanısıra R320s 90 saniyeye kadar ses kaydı da yapabiliyor. R320s'in diğer bir özelliği ise ses komutlarını algılayabilmesi. Böylece, aramak istediğiniz kişinin adını söylemeniz, R320s'i harekete geçirmek için yeterli oluyor.
WAP nedir?
KABLOSUZ Uygulama Protokolü kelimelerinin İngilizce kısaltması olan WAP, cep telefonu kullanıcılarına yeni kapılar açan bir teknoloji. Bu teknoloji sayesinde, gerek GSM operatörleri, gerekse de Internet firmaları pek çok yeni uygulama geliştirme şansına sahipler. WAP özelliği olan telefonlarla, yine WAP için özel olarak hazırlanmış internet sayfalarına bağlanabiliyorsunuz. Ve bu sayede, bulunduğunuz şehirle ilgili güncel bilgiler, para ve finans bilgileri, haberler gibi pek çok şeye dünyanın heryerinden, sokakta yürürken bile ulaşabiliyorsunuz. Standart internet sayfaları HTML adı verilen özel bir programlama diliyle hazırlanırken, WAP ile ilgili sayfalarda WML adlı başka bir programlama dili kullanılıyor. Bu nedenle, WAP telefonlarla, her internet sayfasına girmek mümkün değil.
Paylaş