Ankara’da 100’üncü yıl TEKNOFEST’i

 ‘Ayakları yere basmayan festival’ olarak tanımlanan TEKNOFEST, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Ankara’ya geliyor.

Haberin Devamı

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, 22 Kasım’da gerçekleştirilen ‘TEKNOFEST Ankara Koordinasyon Toplantısı’nı sosyal medyadan, “TEKNOFEST Ankara için yola çıktık. Sayın Vali’miz Vasip Şahin başkanlığında, belediye başkanlarımız, rektörlerimiz, kamu yöneticilerimiz ve ekibimizle Cumhuriyet’imizin 100. yılında başkentimize yakışır bir TEKNOFEST için bakanlığımızda bir araya geldik” diye duyurdu. Toplantı, geniş bir katılımla gerçekleştirilmiş. Toplantıdan edindiğim bilgiler şöyle:

Ankara’da 100’üncü yıl TEKNOFEST’i

*TEKNOFEST Ankara, Etimesgut Askeri Havalimanı’nda yapılacakmış.

*Festival için 16-19 Mart 2023 tarihleri belirlenmiş ancak Ankara’da o tarihlerde hava soğuk olacağı için ileri bir tarihe alınması da gündemdeymiş.

Haberin Devamı

*Toplantının ana gündemi, festivalin Ankara’ya geniş bir şekilde tanıtılması olmuş.

*Ankara Ticaret Odası da belediyeler de üniversiteler de kendilerine düşen her şeyi yerine getirmeye hazır olduklarını belirterek ‘hep destek tam destek’ mesajı vermişler.

* * *

Toplantının ardından birçok belediyenin gençlere, ‘TEKNOFEST Ankara’ya birlikte hazırlanma’ çağrısı yaptığını da belirteyim.

* * *

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde düzenlenen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Ankara’da ilk kez gerçekleştirilecek. Bu festivalin savunma sanayinin de başkenti olan Ankara’da ayrı bir hava estireceği kesin.

Ankara’da 100’üncü yıl TEKNOFEST’i

BAŞVURULAR YARIN SONA ERİYOR

Yarışmaların detaylarına gelince... TEKNOFEST’te milli teknoloji üretme ve geliştirme konusundaki teknoloji yarışmalarında başarılı çalışmalara imza atan gençlere 13 milyon liranın üzerinde ödül, 30 milyon liranın üzerinde malzeme desteği var. İlkokul seviyesi için 8, ortaokul için 9, lise için 29, lisans ve üzeri için 37, mezun-girişim ve özel sektör katılımcıları için 24 yarışma kategorisi yer alıyor. Ankaralı gençlere son çağrıyı yapayım; 20 Kasım’da sona eren başvurular yoğun talep üzerine yarına kadar da uzatılmış durumda. Varsa hayallerinizi geleceğe taşıyacak havalı bir projeniz, başvuru için www.teknofest.org sitesi bir tık uzağınızda...

Haberin Devamı

GAZİYİ ALMAYAN ÖTA’YA CEZA GELDİ

Gazi subay Erhan Kaleli, gazi kartını göstermesine rağmen Hasanoğlan-Ankara arasında hizmet veren özel toplu taşıma aracının (ÖTA) kendisini almadığını sosyal medyada 22 Kasım’daki paylaşımında, “Gazi kartımı göstermeme rağmen az önce aşağıdaki araç şoförünüz beni araca almadı. Bu üçüncü oluyor (hepsi ÖHO). İkisini de paylaşmadım, zaten artık aynı durumu yaşamamak için çoğunlukla ücretini vererek biniyorum. Ülkenin değerlerine düşman mısınız nesiniz anlamadım ki!” diye duyurdu. Gazi Kaleli aracın fotoğrafını da iletisinde paylaştı. O hareket cezasız kalmadı. EGO Genel Müdürlüğü de yine sosyal medyadan, “Yapılan incelemeye istinaden söz konusu 394-5 hat numaralı Hasanoğlan-Ankara güzergâhında çalışan 06 CPL 90 plakalı ÖTA parka çekilmiş ve araç sürücüsü hakkında rapor tanzim edilerek ceza komisyonuna sevk edilmiştir” açıklamasını yaptı. Kaleli de bunun üzerine, “Gerekli işlem yapılmış. Yetkililere ve destek olan tüm herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Dilerim, hiçbir vatandaşımız bir daha benzer bir durum yaşamaz. Kanunlar çerçevesinde güzel bir şekilde yaşayalım” sözleriyle teşekkür etti. Hiçbir vatandaşımızın bir daha benzer bir durum yaşamaması bizim de temennimiz...

Haberin Devamı

Ankara’da 100’üncü yıl TEKNOFEST’i

Yazarın Tüm Yazıları