Paylaş
“Nilüfer ilçesi sakinlerindeniz. Küçük bir çocuk sahibiyiz. Dolayısıyla; evlat sevgisini, sevincini, değerini, önemini, endişesini ve takibini en iyi bilenlerdeniz. Nilüfer ilçesinin sakini olma korkusuyla hissedenlerdeniz! ‘O nasıl bir şey?’ diye mi soruyorsunuz? Öyle ise korkumu bireyselleştirip bir anne olarak anlatayım.
GÖREN YOK MU?
İlçemizde bulunan yeraltı çöp konteynerlerinin onlarcasının ya kapağı yok, ya da var olanları açık. İçleri de metrelerce derinlikte kuyu. Bunları her gördüğümde çocuğum aklıma geliyor; ya merakıyla alakalı olarak bu kuyulardan birine düşse diye. Kimse bunları neden görmüyor?
ÇÖP KOKUSU CABASI
Yoksa evlat sahibi olan ve bu sebepten dolayı da korkan sadece biz mi varız? Ayrıca etraflarından geçerken buram buram çöp kokusu var! Hadi, görmek istemediğiniz için fark edemiyorsunuz! Pekala iğrenç kokusunu da mı alamıyorsunuz?”
SOKAK SIĞINAĞI
ADININ açıklanmamasını rica eden okurumuz, bakınız ne diyor: Yıldırım ilçesi Şirinevler Mahallesi 2. Aktar Sokak üzerinde bulunan sığınak girişinin kapattırılması hususunda belediyemizi göreve davet ediyorum. Böyle bir tehlikeli oluşuma nasıl müsaade verilir ki?”
HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR
VE O YAZILAR YENİLENDİ
‘YAZIYI Yenileyeceğiz’ Denmişti Sekiz Ay Oldu’ başlıklı yayımımızda adının açıklanmamasını rica eden Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi hemşirelerinden olan okurumuzun şikâyetini, “Sekiz ay önceydi. Dörtçelik Çocuk Hastanesi Metro İstasyonu girişlerinde bulunan adres tanımlayıcı totemin yazısının silik olduğunu size aktarmıştım. Sizler de yayımlamıştınız. Yayımınızdan iki gün sonra da; “BURULAŞ’ın totemdeki yazıyı yenileyeceğini aktarmıştınız. Hani sekiz ay oldu! Ne gelen var ne de giden? BURULAŞ gerçekten bu açıklamayı yaptı mı?” diye sunmuştuk.
ISRARCI TAKİPÇİLİK
Bu yayımımızda hemşire hanıma cevap olarak da; ‘Değerli hemşire hanım. Ne deseniz haklısınız. Kayıtlarıma baktım da; gerçekten bu açıklamayı BURULAŞ tarafıma yapmış. Neyse sabır, bir yılın dolmasına dört ay kalmış!’ demiştim. Hemşire hanım geçen hafta beni arayarak, “Totemlerdeki yazılar en nihayetinden yenilendi. Siz masummuşsunuz. Sağ olunuz var olunuz” açıklamasını yaptı.
Rica ederiz hemşire hanım. Sizler de sağ olasınız var olasınız. Ben de çok kıymetli mesleki emeklerinize, sorumlu vatandaş kültürünüze ve ısrarcı takiplerinize teşekkür ederim.
ARTIK ISLANMAK YOK
‘HER Yağmur Sonrası Suyla Doluyor’ başlıklı yayımımızın şikâyet ve ihbar sahibi, Bursa Bölge Mahkemesi başkanlarından olan okurumuzun, “Muhammet Bey. Yayımınızdan sonra Osmangazi ilçesi Hayran Caddesi başlangıcındaki asfaltta biriken yağmur suyu artık birikmiyor. Alan kazıldı. Yağmur suyu gideri döşendi. Bu da yağmur suyu ızgarasıyla birleştirildi. Artık talebim olan iki metre yüksekliğindeki kaldırıma gerek kalmadı! Teşekkür ederim sizlere” açıklaması böyle.
Artık oradaki yağmura endeksli olarak çalışan cadde havuzu vatandaşlarımızı ıslatamayacakmış. Teşekkür ederim sayın başkanım. İşlerinizde kolaylıklar dilerim.
Paylaş