Manzaraya yakışmıyor

Hürriyet Bursa gazetesi okurlarımızdan olan basın mensubu Burak Türker, özetimle şöyle diyor:

Haberin Devamı

Manzaraya yakışmıyor

“Fotoğrafımdaki yakışıklı benim oğlumdur. Adı da Yunus Emre. Geçtiğimiz hafta baba oğul bahçesinde çayımızı yudumlarken muhteşem üstü Bursa manzarasını görebileceğiniz 1. Murat Hüdavendigar Türbesi bahçesindeydik. Keyifli gezimiz sonrasında türbenin alt kısmında kalan 1. Murat Caddesi’nin kaldırımını görünce şaşırmadım! Ama çok üzüldüm. Vaziyet ortada. Burada da bu kaldırım olursa daha ne denebilir ki?”

İLGİLİ BİRİMİN DİKKATİNE

Değerli meslektaşım, bildirimin için teşekkür ediyorum. Caddenin sorumlusu olan Büyükşehir Belediyesi’nin ve kaldırımın sorumlusu olan Osmangazi Belediyesi’nin dikkatlerine diyerek...

Haberin Devamı

ZEMİNE SIFIR TABELA OLUR MU

Manzaraya yakışmıyor

OKURLARIMIZDAN olan desinatör Ayça Kılıç, bakınız ne diyor: “Zübeyde Hanım Caddesi’nin cadde tanımını bildiren tabela, zemin seviyesine sıfır ölçüde olan duvara çakılmış. Bu uygulama hiç mi hiç olmamış. 41 yaşındayım ve bir benzerine hiçbir yerde rast gelmedim. Bu nasıl bir edim? İlgilisine 41 kere maşallah diyorum!”

KURUSUNU SÖKERİM FİDANINI DİKERİM

Manzaraya yakışmıyor

HÜRRİYET Bursa gazetesi abonelerimizden olan bahçıvan (Görev yeri; Tofaş Fabrika) Mümin Taran, “Yıldırım ilçesi Yıldırım Müftülüğü Sinandede Mahallesi Çakıllı Küme Cami karşısında kaldırım üzerindeki ağacın durumunu gören bir tek ilgili yetkili yok mu? Nilüfer ilçesinde ikamet eden birisi olarak bu ağacı son bir yıl içinde dört kez gördüm. Sanırım işim gereği bu algıya sahibim! Ancak ilin sorumlusu olan Büyükşehir Belediyesi’nin ve ilçenin sorumlusu olan Yıldırım Belediyesi’nin de ağaçlardan sorumlu olan başkanlıkları ve müdürlükleri var diye biliyorum. Yoksa yanılıyor muyum? Yoksa da bana müsaade versinler kurumuş olan ağacı söküp yerine fidanın dikeyim!” diyor.

Haberin Devamı

İŞLEVİ OLMAYAN DEMİR PARMAKLIK

Manzaraya yakışmıyor

HÜRRİYET Bursa okuru olan Çekirge Mahalle Muhtarı Coşkun Alıntaş’ın ihbarını okudum. Konunun özetini çıkarttım: “Osmangazi Çekirge Caddesi (No. 2) Ayanoğu Şarküteri Karşısı) üzerindeki bir apartman boşluğu önünde oluşması muhtemel çok feci riskleri önlemek için çekilmiş olan demir parmaklıklar duruma göre asla standart yükseklik ölçüsünde değildir. Vatandaş bana bildiriyor, ben de sizlere! Oradan geçmekte olan bir vatandaşımızın başı dönse ya da dalgınlık sonucu dengesini kaybetse 50 santimlik parmaklıktan aşağıya uçar ve vaziyeti de hiç hoş olmaz.”

HASTANENİN ÜCRETSİZ OTOPARKI VAR AMA...

Manzaraya yakışmıyor

HÜRRİYET Bursa okuru emekli itfaiye çavuşu Mustafa Günhen şikayetini şöyle dile getiriyor: “Engelli aracı kullanmaya mecbur olan annemi tedavisi için Bursa Şehir Hastanesi’ne götürmüştüm. Hastane içindeki kaldırımlara park etmiş olan onlarcası aracı görünce çok üzülmüştüm. Oysaki hastanenin altında herkese fazlasıyla yetecek kadar pırıl pırıl ve geniş mi geniş otopark alanları var. Hem de bir kuruş ücret ödemiyorsunuz.

NE BU ISRAR

Haberin Devamı

Ama bazılarımız ısrarla kaldırıma park ediyor. Bu sebepten dolayı da ben ve benim gibiler engelli araçlarıyla kaldırımdan gitmek yerine caddeden gitmek zorunda kalıyoruz! Annem, bölümünde tedavi görürken durumu ilgili şikâyetleri takip ettiğini öğrenmiş olduğum hastane yönetimi otopark hizmetleri yöneticisi Sedat Bedir’i bularak yardımlarını istedim. İhbarımla alakalı olarak benim kadar üzgün ve dertli olduğu her halinden belli olan Sedat Bedir, bir trafik polisi gibi o araç sahiplerini (17 araç) buldu ve otoparka aldırttı.

BAŞKASI PARK EDİYOR

Ancak Bedir, arkasını dönünce bir başkası gelip park ediyordu kaldırıma! Oysa oraya gelen de hastaydı ya da hasta olan bir yakınını getirmişti ve ya hasta ziyaretine gelmişti. Diyeceğim şudur. Oradaki üzücü ve düşündürücü sıkıntıyı gidermek için müthiş performans sergileyen Sedat Bedir’e teşekkür ediyorum. Velhasıl işimiz çok zor, hem de çok...”

Yazarın Tüm Yazıları