Paylaş
“10 Ekim 1970 tarihinde hizmete açılan 560 yatak kapasiteli Çekirge Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak çalışmaktayım. Depreme karşı dayanma gücü de zayıflayan hastanemiz muhtemelen altı ay gibi süre içinde Hayran Caddesi üzerinde inşaatı devam etmekte olan yeni hastaneye taşınacağımız konuşulmaktadır. Projeyi düşünenleri, düşünceyi icraata geçirenleri ve neticesine kavuşması için 7/24 çalışanları candan tebrik ediyoruz.
BİZ DE İNSANIZ
Süreçte bizlerinde bir ricası var. 1300 yatak kapasiteli olarak hizmete açılacak olan hastanenizde bizleri daha da yoğun bir tempo beklediği besbelli. O yüzden canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü biz de insanız ve hastanemizde bizlerin ailelerinden de yatanlar var. Bir ricamız var. Bazı ilçelerimizin nüfusuna yakın sayıda sadece hasta yatağımız olacak. Hastanemizde kreş açılmasını rica ediyoruz. Çünkü zaman geliyor mesai saat kavramını yok sayarak çalışıyoruz. Bu esnada bizleri en çok endişelendiren şey küçük çocuklarımız oluyor. Onları düşünmek bizleri yoruyor ve üzüyor. Çünkü bizler de anneyiz ve babayız. İnşaatı devam etmekte olan yeni hastanemizde kreş istiyoruz. İlgili yetkililer, lütfen bizi anlayın ve duyun. Haklı talebimizi karşılamanızı rica ediyoruz...”
HAKLARINI ÖDEYEMEYİZ
Hemşire hanımın ricası gerçekten çok yerinde ve çok da isabet... Yeni bir bina... Alan var mı? Var. İmkânımız? O da var. Hastane personellerinin haklarını cidden ödeyemeyiz. Keşke her kurumda bu imkân olsa... Ancak şu an için burası müsait. Öyle ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dikkatlerine diyerek; sürecin takibi de Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’da olsun...
BÖYLE TUVALET Mİ OLUR?
HÜRRİYET Bursa gazetesi okuru olan iş insanı Melek Gezginci, özetimle şöyle diyor: “Geçen haftaydı. Bir şirketin işletme müdürü olan arkadaşım Şeçil ile birlikte yürüyüş yapıyorduk. Acemler Metro İstasyonu girişindeki kaldırım üzerindeydik. Arkadaşım, tuvalet ihtiyacı olduğunu belirterek orada bulunan tuvalete girdi. Arkadaşım tuvalet kapısını açınca şak diye her şey ortadaydı!
DUYARSIZLIK
Neredeyse her saniye bir kişinin geçtiği kaldırımda kişi başını çevirsin ya da çevirmesin içerisi mutlak suretle dikkatlere takılacakken... Burasını yapan müthiş mühendisin böylesi bir hassas konuya bu kadar duyarsız kalmasına ne denir? Hani ‘empati yapın’ derler ya... Ben empati yapmadım. Yapılan hizmete takıldım! Böyle tuvalet mi olur? Hem de kadınlar tuvaleti, şeffaf tuvalet...”
Gerçekten çok büyük ayıp bu... Büyükşehir Belediyesi’nin dikkatlerine... Unutmadan; ilgilisi ve sorumlusu mühendisi candan tebrik ederim!
MESLEK SIRRI
OKURLARIMIZDAN BUSKİ çalışanı H. A., “D 2725 durak koduyla hizmet veren BURULAŞ belediye otobüs durağının kodunu belirten yazı yok. Otobüslerin hareket saatlerini belirten çizelge yok. Peki Bursa Kart Mobil uygulamasını vatandaş nasıl kullansın? Hani sisteme kod gireceksin ki sistem sana bilgi aktarabilsin... Derseniz ‘sen bu kodu nereden buldun o vakit?’ o da meslek sırrı olsun! Bunları kontrol eden yok mu?”
NİLÜFER’DE YANGIN RİSKİ
HÜRRİYET Bursa gazetesi abonelerimizden olan emekli itfaiye çavuşu Mustafa Günhen, özetimle bakınız ne diyor: “Nilüfer ilçesi Küçük Sanayi Metro girişi ya da çıkışı diyebileceğim (İzmir’e gidiş yönü) alandaki bakımsız arazi üzerinde çok ciddi yangın riski var. Arazi üzerindeki otların boyları bir metreyi geçmiş ve hepsi de kuru ottur. Yani burada gerçekten bir risk var. Riskin adı da yangın riskidir! Sorumluların görmediğini düşünüyorum! ‘Büyük geçmiş olsun, buna şükür’ demek kader olmaktan çıksın artık... Saygılarımla.”
Paylaş