Paylaş
“Geçtiğimiz haftaydı. Bitmek üzere olan yaz mevsimini değerlendirmek için ailecek Cumalıkızık’a yakın bir adreste bulunan piknik alanına gitmiştik. Hava kararmıştı. Şehrin gürültüsüne ve patırtısına kavuşmak için dönüş hazırlılarımız başlamıştı! Derken yeşil alanda bir tavşan gördüm.
Hiç kıpırdamıyordu. Çılgın bir hayvan sever olarak tavşana yöneldim. Tavşanın yanına çömeldim. Eşime fotoğrafımızı çekmesini rica ettim. Tavşanın korkup kaçmamış olması dikkatimi çekmişti. Sevmeme müsaade etmesine de şaşırmıştım. Derken tavşanın sağ arka ayağının kırık olduğunu bu yüzden de kaçamadığını görünce kahrolduk. Onu burada bu vaziyette bırakamazdık. Malum geçtiğimiz aylarda Osmangazili olduğundan Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ne alınmadığı için (09 Ocak 2020 tarihli HERŞEY BİR TARAFA MEVZU OLAN BİR HAYATTIR) başlıklı yazım) Yıldırım Belediyesi Hayvan Barınağı’nda ölen zavallı tavşanın hikâyesini unutmadık henüz! Utanç verici acı hikâyenin iyi yürekli başrol oyuncusu olan Yıldırım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü (Mehmet Altıntaş) aklımıza geldi.” 13 DAKİKADA YANIMIZA GELDİ
“Daha sonra eşim, arkadaşlarının yardımlarıyla bizzat o müdüre ulaştı. Konuyu anlatarak; ‘tavşanı biz de getirebiliriz. Ancak taşıma şeklini bilmediğimiz için bazı endişelerimiz var. Acısına acı katmaktan korkuyoruz. Yardımınız lazım lütfen…’ deyince müdür: “Bizzat hemen geliyorum konum atın” dedi ve konum attık. Müdür, mesai saatleri bitmesine karşın çalışma arkadaşlarından bir veterinerle birlikte 13 dakika sonra yanımıza geldi. Olay yerinde yapılan küçük bir muayene sonrası yaralı tavşanı teslim alarak gittiler. (Giderken de: “Tedavisi yapılacak. Dilerseniz haftaya ziyarete gelebilirsiniz” dediler.) Size de yolladığım ve öncesinde yaralı olduğunu bilmediğim bu fotoğrafım ömür boyu arşivimde kalacak. Çok teşekkür ediyorum Yıldırım Belediyesi Veteriner İşleri ekibi. İyi ki varsınız…”
Sahiplenmeniz için siz Habibe Kobak’a, akabinde işini ‘iş’ olarak değil de ‘insanlık vazifesi’ olarak gören siz Mehmet Altıntaş’a ve kıymetli çalışma arkadaşlarınıza teşekkür ediyorum. Helal olsun…
Biri çıksın bana anlatsın!
Okurlarımızdan Yunus Atay: “Burası Yıldırım ilçesinde hizmet veren Otosansit girişi. Buraya da ‘görme engelli olan vatandaşlarımıza hizmet olsun diye özel olarak tasarlanmış olan’ taşlardan döşendi! İyi ama ne başı ne de sonu olan bu yalan hizmetten istifade edecek olan görmeyen kardeşlerimiz buraya kadar nasıl gelecek ve nasıl gidecek? Biri çıksın ve bana anlatsın Allah aşkına! Dalga geçmeyin arkadaşlar! Günahtır, yazıktır, ayıptır, israftır…” diyor.
Güm diye düşecek!
Esnaf okurumuz K. Ç. “Osmangazi ilçesi Eski Gemlik Yolu Caddesi No 182 önündeki beton direğe asılı olan belediye otobüs durağının demir plakasını sadece bir kaynak noktası taşıyor. Yani felaket yakındır! Bizden demesi. O güm diye düşecek! Kader kısmet kimin başına denk gelecek bakalım? (!)” diyor. BURULAŞ’ın dikkatlerine…
İşitme engelliyim ama…
İşitme engeli olan kardeşimiz S. K.’ye de helal olsun. Diyor ki: “İşitme ve konuşma engeli olan bir okurunuzum. Nilüfer ilçemizde hizmet veren Beşevler Küçük Sanayi girişindeki (Otobüs durakları yanı) kaldırıma yapılan engelli rampasının taşları zemine yatay değil de; diklemesine döşenmiş! Bu rampa hangi bedensel engelli arabası kullanan birine yarar ki? İşitme engelliyim ama çok şükür ki beynimde bir sorun yok!”
HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR
BİNALAR GÖÇMEDEN başlıklı yayımımız sonrasında sokak sakinlerinin (Dikkaldırım Mahallesi İnce Sokak Gürsu Göktaş Apartmanı önü) yüzlercesi imzalı şikâyetlerine rağmen dahi değer bulmayan endişeler artık bitti. Gerekli olan çalışmaların başlatılmış olmasına ben de sevindim. Sokak sakinleri başta olmak üzere; hepimize geçmiş olsun…
ŞEHRİN GÖBEĞİNDE KAMYONLAR PEŞ PEŞE başlıklı yayımımıza istinaden Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamayı özetimle aktarıyorum: “Şikayetinize konu olan yayımınıza yönelik olarak gerekli denetimlerimiz aralıksız olarak devam etmektedir. Buna göre; Temmuz, Ağustos ve Eylül (2020) aylarında da ceza maddesi 47/ 1- C ye göre çekici sürücülerinin yüzüne 405, tescil plakasına 1.013 olmak üzere toplam 1418 ceza. Kamyon sürücülerinin yüzüne 421, tescil plakasına 1266 toplam 1.687 ceza. Kamyonet sürücülerinin yüzüne 99, tescil plakasına 696 olmak üzere toplam 795 ceza kesilmiştir. Bu uygulamalarımız daha da sıkı bir şekilde devam edecektir. 7/24 vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için vazife başındayız. Saygılarımızla.”
Değer ve desteğiniz için çok teşekkür ediyorum BEM. Trafik Tescil Şube Müdürlüğü...
Paylaş