Israrla soruyoruz: Böyle tuvalet mi olur

Hürriyet Bursa gazetesi okuru olan iş insanı Melek Gezginci’nin şikâyetini 13 Aralık 2022 tarihli köşemde ‘Böyle tuvalet mi olur’ başlığımla yayımlamıştık. Melek Gezginci o yazımda:

Haberin Devamı

Israrla soruyoruz: Böyle tuvalet mi olur“...Bir şirketin işletme müdürü olan arkadaşım Şeçil ile birlikte yürüyüş yapıyorduk. Acemler Metro İstasyonu girişindeki kaldırım üzerindeydik. Arkadaşım, tuvalet ihtiyacı olduğunu belirterek orada bulunan tuvalete girdi. Arkadaşım tuvalet kapısını açınca şak diye her şey ortadaydı!

DUYARSIZLIK

Neredeyse her saniye bir kişinin geçtiği kaldırımda kişi başını çevirsin ya da çevirmesin içerisi mutlak suretle dikkatlere takılacakken... Burasını yapan müthiş mühendisin böylesi bir hassas konuya bu kadar duyarsız kalmasına ne denir? Hani ‘empati yapın’ derler ya... Ben empati yapmadım. Yapılan hizmete takıldım! Böyle tuvalet mi olur? Hem de kadınlar tuvaleti, şeffaf tuvalet...” demişti.

Haberin Devamı

DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

Derken, Melek Gezginci yaptığı ihbarına yanıt alamayıp köşemizde de ‘ayıp giderildi’ açıklamasını okuyamayınca 21 Aralık 2022 akşamı, arkadaşı Seçil ile sadece işin neticesini görmek için Bursaspor Acemler Metro İstasyonu girişinde bulunan kadınlar tuvaletini teftişe gitmişler. Ama bu gidiş boşa gidiş olmuş! Melek Gezginci ve dublörlük vazifesini de üstlenen arkadaşı Seçil, “Israrla soruyoruz böyle tuvalet mi olur” diyor. İşin sorumlusu olun mühendisi candan tebrik etmiştim ya... Bu çok büyük ayıbı bugün de tebrik edeyim hadi! Alooo, Büyükşehir Belediyesi; orada mısınız?

TERMİNATÖR’ÜN AKRABALARI

Israrla soruyoruz: Böyle tuvalet mi olur

OKURLARIMIZDAN D.K., “Fotoğrafımda görülen ezilmiş delinatörlere sıkça rast geliyorum. Onların amacı ne? Kime ne fayda sağlar? Kimin işine yarar? Nereden gelir? Fiyatını merak ettim ve araştırdım. Tanesinin 120 lira olduğunu öğrendim. Iskarta edilen binlerce delinatörler var. Bu nasıl biz zenginlik böyle?” diyor.

DİRİLİYORLAR

Kıymetli okurumuz D.K., onların ne işe yaradığını bilen hiç yok! Fayda sağlama kısmına gelince; birilerine fayda sağlıyordur elbette! Yararlı kısmına gelince; adında hayır yok; delinatör! Bu ismin nereden geldiğini bulamadım. Ancak Arnold Schwarzengger’in çevirdiği filmdeki Terminatör’le bir akrabalığının olabileceğini düşünüyorum. Öldürülüyorlar öldürülüyorlar sonra hiç öldürülmemişler gibi yine diriliveriyorlar! Hem de dediğiniz gibi binlercesi değil. Yüz binlercesiyle...

Haberin Devamı

İDDİAYA GİRDİM VE KAZANDIM

Israrla soruyoruz: Böyle tuvalet mi olur

OTEL Gönlüfehah çalışanlarından olan bir okurumuz, özetimle şöyle diyor: “Otelin önünden geçen ve tarladan beter hale gelen asfaltın yenilenmesi konusundaki ısrarcı yayımlarınızı okumuştuk. En nihayetinde de caddedeki (1. Murat Caddesi) asfaltının komple sökülerek yeni asfalt döküleceği müjdesini de yine köşeniz vasıtasıyla öğrenmiştik. Sağ olunuz. Hatta asfalt dökülürken yapılan çalışmayı da köşenizde yayımlamıştınız.

Israrla soruyoruz: Böyle tuvalet mi olur

Günlerce araç trafiğine kapanan cadde en nihayetinde kullanımımıza açılmıştı. Çok güzel bir asfaltımız olmuştu. Ben arkadaşlarımla; ‘En fazla iki hafta sonra kazmaya başlarlar’ diye iddiaya girmiştim.

Israrla soruyoruz: Böyle tuvalet mi olur

Ne oldu biliyor musunuz? İddiayı kazandım. Bana bu iddiayı kazandıran yetkililere teşekkürlerimi bir borç bilirim.”

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

SIVADAN SONRA BOYA DA YAPILDI

Israrla soruyoruz: Böyle tuvalet mi olur

MEZARLIK duvarı tehlike saçıyor başlıklı yayımımızla birlikte (1 Aralık 2022) aynı gün içinde Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar İşleri Şube Müdürü Şefik Salur tarafınca aranmışım. Salur: “Gereği derhal yapılacaktır. Çatlak olan kısmın duvarı tekrar örülecektir. Sıvanın kurumasının ardından uygun hava şartları oluştuğunda da duvar komple boyanacaktır...” demişti.

TEŞEKKÜR ETTİ

Israrla soruyoruz: Böyle tuvalet mi olur

Biz de ‘öncesi’ olan duvar onarım kısmına şahit bilgiyi tarafıma yollanan fotoğraflarla birlikte yayımlamıştık. Üç gün önce de Şefik Salur, duvarın komple boyandığına şahit olan fotoğrafları yollamıştı yine. Hem de: “...Bu kusur gözümüzden kaçmış. Bize ses oldunuz teşekkür ederiz.” diyerek.
İşte ‘sözünün arkasında durmak’ ve Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi: “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” tarifine uymak böyle olur. Vatanını seven liderlerdensin. Helal olsun Şefik Salur. Kıymetli mesai arkadaşlarınıza da kolaylıklar dilerim...

Haberin Devamı

TABELALARI SÖKÜP KONTEYNER YAKMIŞLAR

OSMANGAZİ Belediyesi’nce tarafıma yollanan açıklamayı olduğu gibi aktarıyorum. “Sayın Muhammet Kösle, Hürriyet Bursa’nın 8 Aralık 2022 tarihli sayısında yer alan köşenizde ‘Yer Gök Çöp’ başlıklı şikâyete yer verilmiştir. Yazıda bahse konu olan Hamitler Mahallesi Kutlukbey Caddesi’nin kenarına çöp, moloz vb. malzeme döktüğü tespit edilen şahıslar hakkında belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ilgili ekiplerince son 2 aylık dönemde 5326 sayılı Kabahatler Kanunun ilgili maddesi gereğince 104857, 104859, 104860, 104869, 104872 sayılı idari yaptırım karar tutanakları düzenlenmiş olup, konunun takibine ve yasal işlemlere devam edilmektedir.

Haberin Devamı

TEMİZLENİYOR AMA...

Ayrıca; belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak 7/24 saat esası ile 136 mahallede çöp toplama taşıma ve temizlik hizmetlerini hız kesmeden özenli bir şekilde yapmakta olup, mücavir alan sınırları içerinde program dâhilinde düzenli olarak atıklar da toplanmaktadır. Kutlukbey Caddesi de ilgili ekiplerce düzenli olarak temizlenmekte ve atıkları alınmaktadır. (Fakat sadece temizlemek bazen temiz kalması için yeterli olmamaktadır. Düzensiz atık çıkarılmasını engellemek adına bölgede tabela çalışması yapılmış fakat tabelalar yerlerinden sökülmüştür. Bu yöntemin sağlıklı bir sonuç vermemesi üzerine en azından bölgedeki kötü görüntünün ortadan kaldırılması ve atıkların dağılmaması adına tadilat atığı konteynerleri konulmuş fakat bu sefer de bu konteynerler yakılarak kullanılmaz hale getirilmiştir.)

69 DEFA KEPÇE GİRDİ

Bahsi geçen bölgede; her hafta kepçe ile inşaat ve tadilat atıkları ve kaba atıklar toplanmaktadır. 2021-2022 yıllarında bugüne kadar 69 defa kepçe ile temizlik çalışması yapılmıştır ve çalışmalarımız devam edecektir. Konuya duyarlılığınıza teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz. Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü”

Yazarın Tüm Yazıları