Gemlik’ten öyle Kurtul’dan böyle!

OKURLARIMIZDAN Gemlik ilçesi sakini Aslı Aslan, özetimle şöyle diyor:

Haberin Devamı

Gemlik’ten öyle Kurtul’dan böyle

“Gemlik ilçemizin yöneticisi olan Başkan Mehmet Uğur Sertaslan, 28 Nisan 2022’de yapmış olduğu bir konuşmasında; ‘Denizden Gemlik’e bakmak ayrı bir güzel’ demişti. Aynen öyle! Başkan Sertaslan, bir de Kurtul Göleti’nden baksanız diyorum güzelliğe! Kurtul Göleti Mesire Alanı’nın hali pek keyifli değil de...”

YÜZLERCE METRELİK KALDIRIMI KULLANAMAZSINIZ ÇÜNKÜ...

Gemlik’ten öyle Kurtul’dan böyle

HÜRRİYET Bursa gazetesi okuru olan kuaför Serpil Uzun, diyor ki: “Nilüfer ilçesi Altınşehir Mahallesi Uğur Mumcu Bulvarı ile Reşit Karabacak Caddesi üzerindeki disiplinsiz ve saygısız çalışmayı (Biaport Residence karşısı) kıymetli Nilüfer Belediyesi yetkililerin iş yoğunluklarıyla alakalı olarak görmediğini düşünerek ihbar ediyorum! Hani, devasa paravanlar çekilmek suretiyle yüzlerce metrelik kaldırımın tamamı ve de görme engelli vatandaş yürüme yolu taşlarının (Yalan Taşları) bir kısmı tamamen kapatılmış da! Bir dip not. Fotoğrafımda yaya yok çünkü fotoğrafımı sabah 06.58’de çektim. Özellikle gece vakti burada araçların hız kadranları test ediliyor! Yayaları Allah koruyor!”
Öyle ise maşallah diyelim Serpil Uzun, aman nazar değmesin!

Haberin Devamı

ŞİKÂYETİ BIRAKIN BASAMAKLARI KULLANIN

Gemlik’ten öyle Kurtul’dan böyle

ADININ açıklanmasını istemeyen bir BUSKİ çalışanı şikayetini şöyle dile getiriyor: “Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ hizmet binamız ile Bursaspor Acemler Metro İstasyonu arasında bulunan yaya üstgeçidinin batı yönündeki asansörü haftalardır çalışmıyor. Bize bir desteğiniz ya da tavsiyeniz olur mu Muhammet Bey?” diye soruyor.
Destek kısmını bilemem ama tavsiyem olur. O da şudur. Şikâyeti bırakın basamakları kullanın. Eskiden asansör mü varmış(!)

Haberin Devamı

14 DAKİKA DA ÜÇ AYRI TETKİK HAYRET ETTİK

Gemlik’ten öyle Kurtul’dan böyle

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi olan ve gördüğü olumsuzlukları kendisine dert yapan kıymetli okurumuz Serkan Özgiray’dan (ODTÜ. 99 / Yüksek Makine ve Yüksek Endüstri Mühendisi) bu kez çok farklı bir e-posta aldım. İtiraf edeyim, okurken keyif aldım. Özetini çıkartmış olduğum e-postasını yayımlıyoruz:

“SEVGİLİ Muhammet Bey, merhaba. Bazı ilgisiz yöneticilerimize kapak olacak bir mevzu bu! Çünkü işini böylesine severek sahiplenenlere rast gelmek adeta hayal oldu! Mutlulukların yayılmasına aracılık edenleri takdir etmek son derece önemlidir. Geçtiğimiz hafta bir arkadaşım hasta olduğunu belirtmişti. Hastane işlerinde de kendisine refakat etmemi istemişti. Bunun için Çekirge Devlet Hastanesi’nde Op. Dr. Genel Cerrah Harun Altuntaş’a randevu oluşturarak hastaneye gittik.”

Haberin Devamı

ADIM ATACAK ALAN YOKTU

“Hayatım boyunca bir devlet hastanesine ilk kez gitmiştim. Açıkçası işimiz rast gitmeyecek diye korkmuştum. Randevu saatimizde muayene için odasına davet edildiğimiz Dr. Altuntaş tarafınca oldukça kibar bir şekilde karşılandık. Doktorumuz; kan tahlilleri, kalp elektrokardiyografisi ve röntgen istedi. Bu işlemlerin tamamını; hastası, refakatçisi ve kuru gürültücü(!) insan kabalığıyla alakalı olarak adım atacak alanı yoktu diyebileceğim bir hastanede tam 14 dakikada yaptırdık. (Sadece kan sonuçları için 2 saat sonrasına davet edildik. Onda da bilgiler doktorumuza iletilecekmiş) Şaka gibi inanın.”

YERDEKİ ÇÖPÜ ALMIŞTI

“Hastane aşırı mı aşırı kalabalık olmasıydı inanın özel hastaneye mi geldim diye sorgulardım kendi kendime. Gerek doktorumuz Harun Altuntaş’ı, gerek sunmakla zorunlu olduğumuz kibarlığımızı kat ve kat fazlasıyla bizlere iade eden değerli hastane personellerini... Hastane basamaklarına atılan pis maskeyi eliyle alıp çöpe attığı haberini okuduğumuz (26 Mart 2022 tarihli köşem) beraberinde hiç tanımadığım ancak ‘işte örnek yönetici’ diye tarif edebileceğim Çekirge Devlet Hastanesi Başhekimi Kemal Kaya’yı en samimi duygularımızla kutluyoruz. Çünkü kişi için çok gurur verici bir olaydır takdir edilmek...”
Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’ın önemlerine diyeyim o vakit... Bu güzellikler diğer hastanelerimize de metastaz etsin inşallah.

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Gemlik’ten öyle Kurtul’dan böyle

TİJLER KESİLDİ BETON DÖKÜLDÜ

MADEM SÖKTÜRECEKTİNİZ başlıklı şikâyetin sahibi olan okurumuz Düzgün Tuncelili: “Kaldırım üzerindeki (Nilüfer ilçesi) dört adet bubi tuzağını aratmayan tijler yayımınızla birlikte kesildi. Ardından da bozuk zemine beton atıldı. Görsel anlamda başarılı bir iş olmadı. Ancak görseli geçtik artık. Yapıldığına şükür edeceğiz! Hürriyet Bursa gazetesi ekibi; sağ olunuz var olunuz” diyor. Sizler de sağ olunuz ve var olunuz Düzgün Tuncelili. Her şey gönlünüzce olsun...

Yazarın Tüm Yazıları