Etibank’ı fareler basmış

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi Etibank Mahallesi sakinlerinden Hakan Öztürk’ün şikâyetini mektupla aldım. Aynen öyle; mektupla aldım…

Haberin Devamı

Etibank’ı fareler basmış
Özetimle aktarıyorum: “Hürriyet Bursa gazetesi Köşe Yazarı Muhammet Kösle Bey’e hitaben. Osmangazi ilçesi Etibank Mahallesi Karagöz Caddesi No. 10’da ikamet ediyorum. Yanımızda bulunan metruk binayı kendilerine mesken tutan fareler sokağımızı bastı. Çocuklarımızın, 1347’li yıllarda Ortaçağ Avrupası’nı teslim alan veba hastalığına yakalanmasından korkuyoruz. Endişelerimizi “Belediyecilik işi gönül işidir” diyen Osmangazi Belediyesi’ne bildirdik. Hem de onlarca kez! Ancak oyalama taktiğinden öte gitmeyen bir hizmet aldık. Çok korkuyoruz. Sesimizi kim duyacak?” diyor.
Çok büyük geçmiş olsun Hakan Öztürk. Öztürk, sokak sakinlerinden 45 kişinin imzasını da almış. Demek ki şikâyet cidden çok vahim ve dikkate alanları yok!

Haberin Devamı

‘O DUVARDA NE YAZIYOR?’ DİYE MERAK EDİYORSANIZ....

Etibank’ı fareler basmış
Okurlarımızdan Seray Sever: “Yıldırım Belediyesi başkanlık konutunu çevreleyen duvarın üzerindeki çirkin yazılardan oldukça rahatsızız. Aylardır duran bu çirkin yazılar hakkında başkanlar ne düşünüyor acaba?” diyor özetimle… Gerçekten çok yazık… Birileri cehaletten kaynaklı ya da art niyetli olarak yazmış.
Peki, koskoca belediye personelinden bir kişi dahi mi rahatsız olmaz bu durumdan? Neyse ön yargılı olmayayım. Gören olmadığını var sayayım! Görmediniz ama okursunuz diye düşünerek… Okursanız boyayınız ya da boyatınız. Okumazsanız da canınız sağ olsun diyerek…

Not: O çok çirkin yazıları fotoğraf üzerindeki çalışmamla sildim. Kıymetli Yıldırım Belediyesi çalışanları; duvarda ne yazıyor diye merak ederseniz işiniz için belediyemize girerken ya da paydos ettiğinizde çıkarken başınızı düz pozisyonda tutun ve karşınıza bakın. Hepsi bu kadar!

 

BU NASIL ÖZEL MÜLK!

Etibank’ı fareler basmış
Hürriyet Bursa gazetesi okuru olan ve kendisini ‘Recep Abi’ olarak belirtmemi rica eden esnafımız bakınız ne diyor: “Nilüfer ilçesi Konak Mahallesi Yavuz Sokak girişi de Nilüfer’in çöplüğü oldu! Hatta şöyle diyebilirim. Kentimizin en ama en pahalı çöplük alanı burasıdır! Sebebine gelince adeta çöpler istiflensin diye oluşturulan derin çukurun hemen yanı, yani 10 metre sağı İzmir Yolu Caddesi’dir. Onu da Fatih Sultan Mehmet Metro İstasyonu seyretmektedir! İlgili şikâyetimizi birçok kez belediyemize yaptık. Belediyemiz: “Burası özel mülktür…” diyor. Açıklamaya bakar mısınız? Şaka gibi… Çöplere alıştık; alıştırılmamız için zemin oluşturanlar sağ olsun! Ancak orada ya bir kedi ya da bir köpek ölüsü var. Hâl böyle olunca öyle bir leş kokusu hakim ki buraya demeyiniz gitsin. Sorunun giderilmesi için şikâyetimizin yayımlamanızı rica ediyoruz. Çünkü şikâyetlerimizin çözüme kavuşmasında en büyük destek ve yardım siz, Hürriyet Bursa ekibinden geliyor. Bunu görüyoruz. İyi ki varsınız. Yoksa pek muhterem sayın yetkililerin bizleri takacakları yok! Şunu da belirtmeden edemeyeceğim. Tuvalete bile 5 liraya girer olduğumuz dönemde ultra pahalı olan adres üzerine atılan çöpleri kıskanıyorum. Sanırım kafayı yemek üzereyim!”

Haberin Devamı

BİR TAVSİYEM VAR

Nilüfer Belediyesi’ne bir tavsiyem var. Ortada her ne kadar hatırı sayılır derinlikte bir şikâyet olsa da şöyle önerim var. Bence çöplerin keyfini bozmayın. Leş kokusuna odaklanın. Kokuyu elimine etmek için de çukuru her saat başı limon kolonyasıyla yıkayın! Neden mi limon kolonyası? Ben en çok limon kolonyası kokusunu severim de…

 KİLİTLİ TAŞLARI KİM DÖŞEYECEK

Etibank’ı fareler basmışEtibank’ı fareler basmış
Hürriyet Bursa gazetesi okuru Ayşen Gençoğlu: “KAZDIKLARI YERİ KAPATMIYORLAR başlığınızla yayımlamış olduğunuz şikâyetimdeki kazı, yayımınızla birlikte aynı gün için kapatıldı” diyor ve teşekkür ediyor. Ne var ki Gençoğlu mesajına “Ancak” diyerek devam ediyor, “...kazı esnasında kaldırımın da içini dışına getirmişlerdi! Asfaltı yamasına kavuşturan ekip, içi dışına getirilen kaldırımdan artan kilitli taşları döşemedi. Sorunca da; ‘onları ilçe belediyesi yapacak’ dendi! Oysa il belediyesi olan Bursa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi olan Osmangazi Belediyesi aynı değil mi? Aynı… Öyle ise bu neyin ayrımcılığı? Yüz binlik işi iki yüz bine çıkartmak kime kazanç sağlayacak?(!)”

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

BÜYÜKŞEHİR’DEN MESAJ VAR


1
Büyükşehir Belediyesi’nin tarafıma yollamış olduğu açıklamaları olduğu gibi aktarıyorum.
“ ‘21 Nisan 2022 tarihinde köşenizde yayınlanan ‘Okullar paydos edince yetmiyor..’ başlıklı konu ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir. Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki duraklar ile ilgili tüm talepler belirli bir program dahilinde sıraya alınmakta olup, Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Durak Şefliği ve BURULAŞ tarafından karşılanmaktadır. Bahse konu durak ile ilgili Acemler Cumhuriyet Lisesi karşısında 2 adet kapalı durak bulunmaktadır. Gerekli incelemeler sonucunda ilave 1 durak daha yapılacaktır. Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.’ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI”
Değerli Büyükşehir Belediyesi; oysaki o yayımımızdan iki gün sonra oraya yeni durak ilavesi yapılmıştı. Hatta 05 Mayıs 2022 tarihindeki HÜRRİYET YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR başlıklı köşemde bunu yayımlamıştık. Hatlarda bir kopma oldu sanırım

Haberin Devamı

2
“ 21 Nisan 2022 tarihinde köşenizde yayınlanan YİNE AYNI KAPAK AMA BU KEZ.. başlıklı konu ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir. Söz konusu haber görselinde belirtilen menhol kapağının kurumumuza ait olmadığı tespit edilmiştir. Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz. BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI”
Açıklamalarınız için teşekkür ediyorum kıymetli Büyükşehir Belediyesi. Ancak yine muhalefet olacağım kusura bakmayınız lütfen! O kapağın üzerinde ‘Bursa Büyükşehir Belediyesi’ yazıyordu. Hem de kabartmalı orijinal baskısıyla. Ayrıca yayımımızdan sonra oradaki sorun giderilmişti. Bunun da teşekkürünü yine aynı tarihte yani; 05 Mayıs 2022 tarihindeki köşemde yayımlamıştık. Olur, böyle şeyler dert etmeyiniz lütfen!

Yazarın Tüm Yazıları