Dünya bizi konuşurken siz de bir gol atın!

Hürriyet Bursa gazesi abonelerinden emekli emniyet müdürü Taner Sönmezocak: “Daha önceleri de köşenizde Güzelyalı mahallemize yönelik olarak onlarca şikâyet yayımlamışsınız.

Haberin Devamı

Dünya bizi konuşurken siz de bir gol atın

Şikâyetlerden bazıları da şahsımca oluşturulmuştu. Şimdi biz diyoruz ki yollarımızda kaldırımlarımız yok gibi. Olanları da türlü açgözlülerin işgali altındadır! Bu bahsettiğim işgallerin çözülmesi CIA olayını çözmek gibi zor, bunu da biliyoruz! Ancak Allah rızası için Güzelyalı Mahallesi Altunkum Caddesi sıfatı eklenen bu kaldırımlara birazcık ilgi gösterin. Merhamet ve vicdanınız varsa buralara uğrayın! Kaldırımlarımız arsız sarmaşıklara, zakkum çalılarına, ağaçların yabanileşmiş fışkın dikenlerine lebalep teslim olmuş durumdadır. Aralarında da yüzlerce içecek şişesi, evsel ve kimyasal çöpler bulunmaktadır. Büyükşehir Belediyesi ‘sorumlusu Mudanya Belediyesi’dir’ Mudanya Belediyesi de ‘sorumlusu Büyükşehir Belediyesi’dir’ diyor. Paslaşmayı bırakın gol atın gol... Malum bu yıl olimpiyatlarda tarih yazdık, tarih... Bizleri gururlandıran genç kardeşlerimizi candan kutluyorum. Dünya bizi konuşuyorken yine diyorum bari siz de bir gol atın gol!” diyor.

Haberin Devamı

Cadde ortasında direk olur mu?

Dünya bizi konuşurken siz de bir gol atın

Okurlarımızdan emekli gazeteci Levent Kaya, özetimle bakınız ne diyor: “Gürsu ilçesi İstiklal Mahallesi Fatih Caddesi İlkokul Çıkmazı’nda tam da ana cadde üzerinde bulunan ve ıskarta elektrik panosunu da kaçak kiracı olarak barındıran elektrik direğinin burada bu vaziyette hizmete sunulmasının gerçekten trajikomik olduğunu, beraberindeki riskleri onlarca kez sorumlusu UEDAŞ’a bildirdik! Ancak UEDAŞ bizi muhatap dahi almıyor! Haklı talebimizi duymazdan ve görmezden geliyor. En son olarak da geçtiğimiz hafta salı günü bu direğe bir araç. Bizler bu direği burada is-te-mi-yo-ruz! UEDAŞ’ı görevlerini yapmaya davet ediyoruz!”
Levent Kaya, çay ve kahve olan davete bile gitmiyor UEDAŞ! Benden söylemesi...

Çöp kutusu nerede?

Haberin Devamı

Dünya bizi konuşurken siz de bir gol atın

Kusursuz olarak yazılan e-postayı olduğu gibi aktarıyorum: “Merhaba Muhammet Bey, köşenizi ilgi ile takip ediyor ve kendi adıma size teşekkürlerimi sunuyorum. Benim adım Saadet Doruk, emekli öğretmenim. Geçtiğimiz gün torunum ile birlikte Bursa’mızın eşsiz manzarasına da ev sahipliği yapan 1. Murat Camisi ve bahçesine gittik. Manzaraya bakınca gelişen Bursa’mın eski hali canlandı gözümde ve torunuma şu an gördüğün yüksek katlı binaların olduğu yerde yerleşim yoktu diyerek biz yaşlıların diline pelesenk olmuş ‘eskiden buralar hep dutluktu’ cümlesini söyledim ve gülüşerek oradan ayrıldık. Evimize doğru Zübeyde Hanım Caddesi’nde yürürken elimizdeki çöpü atmak için yöneldiğimiz Pembe Köşk’ün önüne denk düşen direkteki çöp kutusunun olmadığını fark ettik. Bu sefer torunum bana ‘Burası eskiden çöp kutusuydu anneanne’ dedi. Yine gülüştük ama benim aklıma takılı kaldı, buradaki çöp kutusu nerede Muhammet Bey?”
Çokoprens almaya gitmiş olmasın Saadet öğretmenim? (!)

 

Haberin Devamı

HÜRRİYŞET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Dünya bizi konuşurken siz de bir gol atın

Geçtiğimiz hafta KİME YANALIM başlığımla (05 Ağustos) yayımlamış olduğumuz şikayetimizde şehir içinde disiplinsizce ve saygısızca hareket eden kural tanımaz motosiklet sürücülerinin ekstra denetlemesi yönünde bir talebimiz olmuştu. Talebimizi de Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Uğur Toksoy’a ve Şube Müdürü Yücel Öktem’e bildirmiştik. Yayımımız sonrasında Bursa Emniyet Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nce (video kaydı ve fotoğraflarla) arandım.

Dünya bizi konuşurken siz de bir gol atın


Buna göre her gün aksatılmadan rutin olarak yapılan uygulama ve kontrollere ilave olarak üç ay boyunca Bursa Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı motosikletli Şahin Ekipleri’nin de uygulamalara destek vereceği hususunda bilgilendirildim. Ayrıca derhal ilave edilen personel ilavesiyle yapılan sıkı kontroller sonucu son üç gün içinde 12 motorsikletin trafikten men edildiğini ve 61 kullanıcıya cezai işlem uygulandığını öğrendim. Bu vesileyle 7/24 bizlerin huzur ve güven içinde yaşaması için çalışan polis teşkilatına teşekkür ediyorum. Allah’a emanet olunuz...

Yazarın Tüm Yazıları