Ağaçların canı can değil mi

Hürriyet Bursa gazetesi okuru Gürcan Kızmaz, özetimle şöyle diyor:

Haberin Devamı

Ağaçların canı can değil mi

“Bir otel çalışanıyım. Yollamış olduğum fotoğrafımda görmüş olduğunuz nefes alması engellenen ağaç Yıldırım ilçesi Anadolu Mahallesi Yoncalı Havuz Caddesi üzerindendir. Ayrıca sadece bu da değildir. Caddemizdeki kaldırımın ayakkabı değiştirir gibi yenilenmesi yapıldığı vakit, özellikle bu ağaç gövdesinin açıkta bırakılmasını aksi takdirde ağacın kaldırım taşlarını üzerinden atacağının bilinmesi gerek... Bu mücadele esnasında da ağacın canının yanacağını ilgili çalışanlara ve ekip şeflerine anlatmıştım. Ağaçların canları can değil mi? Nitekim de şekil A’da görüldüğü gibi öyle oldu. Bizleri dinlemezler sizleri de okumazlar. Ne tuhaf bir durum değil mi?”

Haberin Devamı

BU HAVUZ DA YALAN OLDU

Ağaçların canı can değil mi

BURSA Bölge İdare Mahkemesi’nde vazifeli olan bir okurumuz şikayetini şöyle anlatıyor: “Yakın zaman önce yapımı biten ve yapıldığı günden beri de sadece yapıldığı hafta su dolu olan sonrasındaysa terk-i diyar edilen havuz başından selam ederim! Önce havuzun suyu kurudu. Sonra varlığı unutuldu. Ardından havuzu oluşturan set mermerlerinin yapıştırıcısıyla araları bozuldu. Vaziyet böyle olunca da set, üzerinde kiracı olan mermerlerin bazılarını kovdu. İçimden bir ses, setin diğer mermerleri de kovacağını söylüyor... Velhasıl kelam bu havuz da yalan oldu! Canlarınız sağ olsun. Yenisini yaparsınız! Adresi veriyorum; Osmangazi ilçesi Bursa Ticaret Borsası karşısı, Doğanbey Taksi yanı.”

UMARIM DİKKATE ALINIRIZ

Ağaçların canı can değil mi

ADININ açıklanmamasını rica eden bir kadın okurumuz, “Osmangazi ilçesi Tuzpazarı Mahallesi Ürün Caddesi girişinde bulunan ve yıkıntıdan ibaret olan alan, atıl malzemelerin toplandığı yer oldu! Geceleri buradan geçerken korkuyoruz. Alanın kapatılmasını ya da derlenip toparlanarak disiplin altına alınmasını bekliyoruz. Bunu da aracılığınızla belediyemizin ilgili başkanlık makamına söylemek istiyoruz. Dikkate alınacağımızı umut ediyoruz” diyor.

Haberin Devamı

TAŞLAR YETMEYİNCE...

Ağaçların canı can değil mi

ADININ açıklanmasını istemeyen bir esnaf okurumuz şikayetini şöyle aktarıyor: “Osmangazi ilçesi Haşim İşcan Caddesi Kızılay Bursa Tolum Merkezi hizmet binası önündeki yeşil, pardon toprak alanın çamurundan zora düşen vatandaşlarımızı görünce alana civarlardan temin ettiğimiz parke taşlarından döşemeye çalıştık. (Taşlar her yerde, sürüsüne bereket) Fena da olmadı hani. Ancak taşlarımız yetmedi. Gördüğünüz gibi bazı kısımlara da yine civardan temin ettiğimiz ve üzerinde ‘Bursa Büyükşehir’ yazan taşlardan bıraktık. Konuya geleyim; şikâyetçi değiliz! Etrafa biraz daha taş saçılsın ne olur. Saçılsın ki biz de toplayıp burasına örüntü sağlatalım.”

Haberin Devamı

BU DURUM 5 AYDIR BÖYLE

Ağaçların canı can değil mi

TARİHİ Ördekli Kültür Merkezi (Ördekli Hamamı) çalışanı olan A. T., sorunlarının artık çözülmesini istiyor: “Kültür merkezimizin karşısındaki kaldırımın bir bölümünde bordür taşı kırıldı. Taş nasıl kırılır? Kırıldı işte. Onu sorgulamıyoruz zaten! Sorguladığımız kısım bu durum en az beş aydır böyle. Buraya her gün en az bir yetkili mutlaka geliyor. Hiç biri de bunu görmüyor! Ne ilginç değil mi?”

Yazarın Tüm Yazıları