Kutsal bakirenin çocuk programında işi ne

Bir dönem annesiyle birlikte Türkiye’nin üzerine kábus gibi çöken, kimsenin susturamadığı, Özcan Deniz gibi polemiğe girme gafletinde bulunanların karizmayı çizdirdiği Şebnem Schafer’dan tam ’kurtulduk’ diyorduk, kutsal bakire, önceki gün "Keşke iki yıl önce ’Bakireyim’ diye açıklama yapmasaydım.

Çünkü herkes benimle dalga geçiyor. Ben başka mankenler gibi motorluk mu yapmışım? Düzgün bir adamla evlenene kadar kendimi koruyacağım" deyip yine o Brezilya dizisine dönen ’bekaret’ problemiyle gündeme gelmeye çalıştı.

Şebnem Schaefer’ı bu saatten sonra kimsenin takmayacağı kesin ama şöyle bir tehlike var, değinmeden edemeyeceğim;

Kutsal bakire, TV8 gibi kaliteli yayıncılıktan ödün vermeyen bir kanalda program sunuyor, hem de bir çocuk programı. "Şebnem Schaefer’la Muhteşem Çocuklar" adlı programda kutsal bakire, Türkiye’yi adım adım dolaşıp keşfedilmemiş minik yetenekleri ekrana çıkarıyor.

Uzmanların bile akıl sağlığından şüphe ettikleri (Bkz. ’Susturun bu ikiliyi’ başlıklı Tempo’nun kapak haberi) bu zatın, çocukların psikolojisini olumsuz yönde etkileyeceği, şov dünyasındaki duruşu ve yaptığı açıklamalarla ortada.

Kutsal bakirenin çocuk programı sunması DYP’den aday olup siyasete atılmasından bile daha tehlikeli. Çocukların kafası karışmadan TV8 acilen önlem alsın.

n "Adamları ekmek bıçağıyla hatır hutur kestim. Uyuyamıyorum..."

(Malatya’da üç misyonerin öldürülmesinin bir numaralı sanığı Emre Günaydın’ın komadan çıktıktan sonra ağzından dökülen ilk sözler.)

n "Okan’la Ayşe’nin ilişkileri bir rebount ilişkidir. Ayşe’nin bir önceki ilişkisi tam anlamıyla potadan döndü. Okan da uzun zamandır potadan dönen ilişkiler yaşıyor."

(Reha Muhtar, Ayşe Özyılmazer ve Okan Bayülgen ilişkisini yorumlarken.)

n Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan: "Türkiye’de işsizlik olduğuna inanmıyorum."

n "Hop dayı nereye!"

(Polis, Meclis’e dolmuşla gelip-giden, kravat ve rozet takmayan AKP Milletvekili Necip Taylan’a böyle seslendi... Taylan da polisi haklı bularak, "Sen de haklısın. Dışarıdan bakınca zekat keçisine benziyorum" dedi.)


4 saat çalışmak kafi

n Yaklaşık 2,1 milyon Türk, Facebook’ta cirit atıyor. Avrupa’da İngiltere’den sonra en çok Facebook üyesi olan ülke Türkiye. Peki, bu bilgi ne anlama geliyor? A) İlkokul arkadaşlarımızı çok seviyoruz. B) Ülkece asosyal olduk. C) Abazan bir milletiz. D) Hepsi. Benim yanıtım (A) hariç hepsi.

n Bir araştırmaya göre değil.... Almanya’da Çalışma Haklarını Koruma Kurumu tarafından yapılan araştırmaya göre; işe geç gidip erken çıkanlar daha verimli oluyor. Bu durumu tükenmişlik sendromu olarak adlandıran doktorlar, insanın işine ancak tam anlamıyla 4 saat konsantre olabildiğini belirtti. İşverenlere duyurulur.

n Tarihler 26 Ocak 2008’i gösterdiğinde New York, Türk-Kızılderili Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak. Olay bayağı ciddi! Zirvede düzenlenecek panellerde Türk ve ABD’li tarihçilerin yanı sıra Cherokee, Navajo kabilelerinden temsilciler de hazır bulunacakmış. Neil Armstrong’un ayda ezan sesi duyması, Kaptan Cousteau’nun Cebelitarık Boğazı’na daldıktan sonra Müslüman olması şehir efsanesiydi ve 80’li yıllara dair tatlı birer geyik mevzusu olarak kalmıştı.

Bari şu "Kızılderililer Türkmüş" geyiği doğru çıksa da sevinsek, Kızılderililerle oturup barış çubuğu tüttürsek, rakı-ateş suyu alışverişi yapsak, olmadı beraber AB’ye girsek, fena mı olur.
Yazarın Tüm Yazıları