Kadın dediğin futbol mu oynarmış

EVET kadınlar futbol da oynar, hem de çok güzel oynar. ‘Kadın isterse ve inanırsa her şeyi başarır’ sözünün gerçekleştiği bir alan da futbol oldu. Vinç operatöründen kaynak ustasına, patronluktan CEO’luğa, mühendislikten oto tamirciliğine onlarca meslekte başarılarıyla adlarından söz ettiren kadınların isim yapmaya başladığı bir alan da son dönemde futbol oldu. Bunun da en güzel örneklerinden birine de önceki akşam İzmir ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı

Kadın dediğin futbol mu oynarmış


LİGİN ŞAMPİYONU ALG SPOR
Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde 2022 şampiyonun belli olduğu maç, İzmir’de oynandı. Normal sezon sonrasında çift maçlı eleminasyon sistemiyle oynanan karşılaşmalar sonunda finale çıkan ALG Spor ile Fatih Karagümrük, Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Büyük bir mücadeleye sahne olan final sonunda rakibini 2-1’lik sonuçla yenen ALG Spor şampiyonluk kupasına uzandı. İzmir’deki finalde ALG Spor’u şampiyonluğuna taşıyan golleri Emine Ecem Esen ve Esen Cümert kaydetti.

Kadın dediğin futbol mu oynarmış

Haberin Devamı

SPORA 1 MİLYAR TL’LİK DESTEK
2021-2022 sezonunda iki grupta toplam 24 kulübün yer aldığı ‘Kadınlar Futbol Ligi’nde oluşan bu güzel ve mücadeleci tablonun önemli bir destekcisi de Turkcel oldu. Lige ismini veren Turkcell’in Genel Müdürü Murat Erkan da verdikleri destekle kadın futbolunun çok önemli bir gelişme kaydettiğini söylüyor. Turkcell’in kurulduğu ilk günden beri sporla iç içe olduğunu paylaşan Murat Erkan, 20 yılı aşkın bir süredir spora destek verdiklerini, Türkiye’de spora 1 milyar TL’yi bulan bir destek sunduklarını aktardı. Turkcell’in kadınların toplumdaki varlığını sağlamlaştırmak adına farklı ve güçlü projeler hayata geçiren bir şirket olduğunu da dile getiren Murat Erkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Kadın dediğin futbol mu oynarmış

KADIN FUTBOLCULAR 1 ÖN YARGILAR 0
“Kadınlar için hayata geçirdiğimiz birçok farklı projemiz var. Bu projelerin spor ayağında ise ‘Kadın futbolcular 1- ön yargılar 0’ mottosuyla yola çıkmıştık. Bu anlamda 2021 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hem Kadın Milli Takımları’nın sponsorluğunu üstlenmenin hem de Kadın Ligi’ne ismimizi vermenin gururunu yaşadık. Bunu yaparken amacımız; TFF ile kadın futbolunun gelişimine katkı sağlamak ve kadın futbolunun ülke geneline yayılmasına destek olmaktı. Verdiğimiz destekle kadın futboluna olan ilgi ve heyecan o kadar arttı ki Beşiktaş’tan sonra Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor gibi büyük kulüplerimizin de yeniden kadın futbolu şubeleri açmalarına vesile olduk. Bu sezon Turkcell Kadın Futbol Ligi, aralarında 4 büyüklerin de olduğu ve İzmir’den Hakkari’e, Gaziantep’ten Samsun’a Türkiye’nin hemen her bölgesinde yer alan 24 takımla oynandı. Buna ön ayak olduğumuz için kendimizi şanslı addediyoruz. ‘Hayatın her alanında çift forvet’ diyerek çıktığımız bu yolda artık şunu rahatlıkla dile getirebiliriz; kadın futbolu Türkiye’de ciddi oranda takip edilen spor dallarından biri haline geldi. Biliyoruz ki önümüzde gidilecek çok yol var. Fakat bu final de gösterdi ki çok doğru yoldayız.”

Haberin Devamı

Kadın dediğin futbol mu oynarmış


ÖNEMLİ BİR
GEREKLİLİK
BİRLEŞMİŞ Milletler Kadını Güçlendirme Projesi’nin imzacısı ve destekçisi de olduklarını ifade eden Murat Erkan, markanın futbolun dışında da kadınlara yönelik birçok projesi bulunduğunu söyledi, “Kadınların analitik zekasının yüksek olması ve problem çözme yeteneklerinin kuvvetli olması, değişimin sürekli olduğu bu dünyada kritik önem taşımakta. Ekonomik kalkınmanın temel taşlarından olan toplumsal cinsiyet eşitliği sadece ülkelerin değil, global ekonominin de iyileştirilmesi adına atılması gereken bir adım. Kadının iş gücüne katılımını, ekonomik ve sosyal yaşamın sürdürülebilirliği açısından bir gereklilik olarak görüyoruz. İşte bu nedenlerle ve ülkemizdeki potansiyel kadın gücüne olan inancımız doğrultusunda kadın çalışan sayısını artırıyoruz. Kadınların iş dünyasında aktif olarak yer alması; inovasyon, çeşitlilik, iyi yönetişim, sürdürülebilirlik, karar süreçlerinde duygusal zeka ile yaklaşım gibi kazanımları da beraberinde getiriyor” diyor.

Yazarın Tüm Yazıları