İnşaatla başladı turizmle büyüyor

Gayrimenkul alanında İstanbul’da başarılı işlere imza atan, süreç içinde bu alana turizmi de ekleyen iş insanı Mehmet Gündoğan, Bodrum Yalıkavak’ta hayata geçirdiği ‘Yalınn Hotels’e gelecekte yeni halkalar eklemeyi hedefliyor. Bu alanda Bodrum’un yanı sıra Çeşme’de de araştırmalarına devam eden Gündoğan, otelcilikte bir zincir yaratmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

 

İnşaatla başladı turizmle büyüyor

* Mehmet Gündoğan’ın Yalıkavak’taki girişimi sadece otelle sınırlı kalmamış. Gündoğan, otelin hemen önündeki alana bir de restoran ve beach açmış. Adı da Zaru...


TÜRKİYE’deki işletmelerin neredeyse yüzde 95’i aile şirketlerinden oluşuyor. Kuşaklar arası uyumla bu ya yarınlara taşınıyor ya da taşınamıyor. Mehmet Gündoğan da inşaat mühendisliği okuduğu yıllarda ailesinin ona alan açmasıyla birlikte ticaret yaparak deneyim kazanmış. Buradaki tecrübeyle daha sonra kendi şirketini kurmuş. Gayrimenkul alanında basamakları birer birer çıkarak birçok yatırıma imza atan Gündoğan, bu girişimlere turizmi de eklemiş. Önce Bursa’da, ardından İstanbul’da bir otelin işletmesini alan Mehmet Gündoğan, daha sonra buna Bodrum’u da dahil etmiş. Bugün gayrimenkul ve turizm alanında faaliyetlerine devam eden Gündoğan’la girişimcilik hikayesini ve gelecekle ilgili planlarını konuştuk.

Haberin Devamı

İnşaatla başladı turizmle büyüyor


HEM OKUDU, HEM ÇALIŞTI
1981 Diyarbakır doğumlu Mehmet Gündoğan, ilkokulu burada okuduktan sonra ailesiyle birlikte İstanbul’a gelmiş. Eğitim hayatına daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesi’nde inşaat mühendisliği okuyarak devam etmiş. Hem okuyup, hem de çalışmış. Ailesinin Diyarbakır ve İstanbul’da inşaat alanında hizmet verdiğini ifade eden Gündoğan, bir yerde bu yapıyla da üniversite tercihini yapmış, 2007’de kendi şirketini kurmuş. “Mas Yapı olarak İstanbul’da Bakırköy, Kağıthane, Beykoz’da konut ve ticari yapılara imza attım. Bu işe devam ederken otomotiv sektörüne de girdim. Otomotiv maceram 2012’ye kadar devam etti. Üç showroom açtım. Riskleri farklı sepetlere koymak adına bunu yaptım. Bu girişimlere ek olarak ailece bir de Diyarbakır’da akaryakıt istasyonu açtık” diyor.

Haberin Devamı

İnşaatla başladı turizmle büyüyor


YUMURTALAR AYRI SEPETTE
Girişimci bir kimliğe sahip olan, risk ve fırsat kavramlarını iyi kullanan Mehmet Gündoğan, süreç içinde inşaat alanındaki çalışmalarının yanına turizmi de eklemiş. Bu alanda ilk adımı Bursa’da bir otelin işletmesini alarak atan Gündoğan, süreci şöyle anlatıyor: “Otelcilik alanında Bursa’dan sonra rotamızı İstanbul’a çevirdik. 2014’te Altunizade’deki Holiday Inn’e ortak olduk. Bir süre sonra otelin tamamını aldık. İnşaatın yanında turizmi kendimize yakın gördük. Bu nedenle İstanbul dışında da farklı fırsatlar aramaya başladık. Bu kapsamda Bodrum ve Çeşme’yi radarımıza aldık. Pandemi döneminde yaptığımız araştırmalar sonrası Yalıkavak’ta kapalı olan bir oteli aldık. Ve böylece ‘Yalınn Hotels’ doğdu. Dekorasyonun da özen gösterdik. 20 odalı bir tesis. Birçok artı özelliği barındırdığı için de karşılık buldu.”

Haberin Devamı

İnşaatla başladı turizmle büyüyor

* Yalınn Hotel’in 12 ay açık olduğunu söyleyen Mehmet Gündoğan’ın, İstanbul’daki hizmet kültürünü buraya taşımak gibi bir niyeti var. “Kurumsallaşmak ve profesyonel bir bakış açısı getirmek istiyoruz” diyor.

 
HEDEF OTELDE ZİNCİR OLMAK
İSTANBUL’da inşaat alanındaki yatırımların devam ettiğini söyleyen Mehmet Gündoğan, turizm alanında farklı hedeflerinin olduğunu belirtiyor: “Bodrum’daki otel sayımızı ikiye çıkarmak istiyoruz. Bunun yanında Çeşme’de de otel açmak gibi bir hedefimiz var. Görüşmelerimiz devam ediyor. Planımız iki otel. İstanbul’da da otel sayımız ikiye çıkıyor. Bunun inşaatı şu an devam ediyor. Sağlık turizmine hizmet verecek bir tesi olacak. 2024’te açılacak. Hedefimiz 5 oteli geçmek. Burada bir zincir yaratacağız. Biz önce işletmeyi üstleniyoruz ama işin gidişine göre satın da alıyoruz. Biraz turizmde büyümek istiyoruz. Küçük bir ihtimal ama Antalya’da da bir yatırımız olabilir.”

Haberin Devamı

 
OTELE EŞİNİN, BEACH CLUBA İSE KIZININ ADINI VERDİ
MEHMET Gündoğan alenin ortanca kardeşi. Ortanca olduğu için çok çalıştığını söyleyen Gündoğan, “Babam bize alan açtığı ve izin verdiği için bugünlere geldik. Bizde aile önemli. Ben de bundan yola çıkarak Bodrum’da hayata geçirdiğimiz markalarımızı onlara adadım. Otelimizin isim annesi eşim. Onun ikinci ismi Yalın. Oradan Yalınn Hotels çıktı. Azur da 3 yaşındaki kızımdan. Onun adı da Zara Duru. Geçtiğimiz yıl ismini söyleyemiyordu, Zaru diyordu. Biz de Zara Duru’dan esinlenerek mekanımızın ismini Zaru koyduk” ifadelerini kullanıyor.

 


Yazarın Tüm Yazıları