Paylaş
Mimar Gökhan Avcıoğlu’yla tanışıklığım, şirketi GAD’ın Beşiktaş Balık Pazarı’nın yeni halini inşasıyla başladı. Balık Pazarı’nın yeni hali tartışma yaratmış, kalabalığın bir kısmı alışmış kudurmuştan beter misali pazarın eski döküntü halini sayıklar olmuştu. Ben baştan beri pazarın yeni halini savunan taraftaydım.
O eski semtin ortasına dikilen bu ilginç yapıdan itibaren Avcıoğlu’nun çalışmalarını ilgiyle izledim.
Avcıoğlu geçtiğimiz günlerde iki kez Londra’ya gidip geldi.
Google ve Bloomberg’in ana sponsorluğunda Londra’da düzenlenen International Property Awards (Uluslararası Emlak Ödülleri), şirketi GAD’a iki ödül layık gördü.
“Best High Rise Architecture” (En İyi Yüksek Bina) ödülü, Avcıoğlu’nun Dara Kırmızıtoprak ile birlikte imza attığı Bursa’daki Nilüfer projesine verildi.
Avcıoğlu’nun ikinci başarısı ise Bodrum’daki Kuum Otel ile layık görüldüğü “En İyi Otel Mimarisi” ödülü oldu.
International Property Awards, emlak ve gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren şirketler arasından en yüksek düzeyde başarı gösteren kurumları ödüllendiriyor. Bu bağlamda, düzenlenmeye başlandığı 1995 yılından bu yana dünyaca ünlü bir mükemmellik sembolü haline geldi.
Dünyanın dört bir yanından gelen konut ve ticari gayrimenkul profesyonellerine açık bir iletişim platformu bu.
Ödüller, Asya Pasifik, Avrupa, Afrika, Arabistan ve Birleşik Krallık ve Amerika’yı kapsayacak şekilde bölgelere ayrılıyor.
Katılımcılar kendi ilgilendikleri alanlarda ulusal düzeyde giriş yaptıktan sonra, kendi disiplinlerinin önde gelen profesyonellerinden oluşan deneyimli bir ekip tarafından değerlendiriliyor. 59 kişilik jüri mimarlar, emlak ve seyahat dergilerinin yöneticileri, gazeteciler, iş geliştirme danışmanları, gayrimenkul birliklerinin CEO’larından oluşuyor.
Her bölgeden en yüksek puan alanlar doğrudan dünyanın en iyi emlak şirketleri arasında yer alıyor.
Mimari ülkeler için mükemmel bir pazarlama alanı. Herkes İtalya kadar şanslı değil, her ülkenin açık hava müzesi kıvamında şehirleri yok. Tarihi yapılarını korumada sınıfta kalan bir ülkeyiz biz örneğin. Ama Katar mesela, dünyaca ünlü mimarlara yaptırdığı, yaptırmakta olduğu müzelerle yakın gelecekte epey turist çekmeyi planlıyor.
Madem öyle, biz de yeni yapılar konusunda bir iddia ortaya atabiliriz. Bunun için öncelikle doğru mimarlarla çalışmak şart.
Ve daha da çok firma International Property Awards’e katılmalı. Bu hem uluslarası arenada Türkiye’nin mimarisini konuşturmasını sağlayacaktır hem de doğru insanlarla ilişki kurmayı.
Türkiye’den çıkan diğer “Avrupa’nın En İyileri”
En İyi Tek Konut Mimarisi: Oral Mimarlık-Maison T
En İyi Serbest Zaman Mimarisi: Suyabatmaz Demirel Mimarlık - Ekopark İstanbul
En İyi Çok Kullanımlı Mimari: Camoğlu Mimarlık - Sarphan Finansbank
En İyi Ofis Mimarisi: Suyabatmaz Demirel Mimarlık - TAO Kule
En İyi Ofis Yapısı: Property Gallery - Sapphire
En İyi Kamu Hizmeti Mimarisi: Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp - MHP Genel Merkez Binası
En İyi Kamu Hizmeti İç Mimarisi: Akyürek Elmas Mimarlık - Magic Ice Buz Müzesi
En İyi Kamu Hizmeti Yapısı: Tekeli Sisa Mimarlık Ortaklığı - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Yeni Terminal
En İyi Perakende Yapısı: Torunlar REIC-Mall of Istanbul
Paylaş