Paylaş
“RT Lütfen”den: Twitter yönetimi “cümlelerinizin sonuna ‘RT lütfen’ yazmazsanız hesabınızı kapatacağız” dedi de biz mi bilmiyoruz? Çok rica ediyorum cevap veriniz, nedir bu yazdığını retweet ettirme çabası? Bakınız söylüyorum, “RT Lütfen”, insanlarda “forward mail” etkisi yapıyor. Yani o retweet ettirmeye çalışılan cümleler okunmuyor bile.
Abartılı söylemlerden: Farkında mısınız, piyasada bulunan istisnasız her şarkıcının konseri “muhteşem” geçiyor. Bir konser haberi de “muhteşem bir konser veren ünlü sanatçı” ile başlanmasın, dişimi kıracağım. İnsanın kendisine objektif olması, abartılı söylemlerden kaçınması, “az seyirci, az dinleyici” gerçeğini kabul etmesi, zaman zaman yaşanan başarısızlıkların normal olduğu noktasına varması ne kadar zormuş meğer. Görünen o ki ünlülerimiz “başarı” meselesini “başarılı görünmeye çalışmak” anlamış.
Emre’ye şaşırmadık!
Emre Belözoğlu ile 61 yaşındaki teyzenin karakola taşınan park kavgalarına şaşırdınız mı? Şaşırmayın hiç. Söylesenize, bilhassa kadınlara soruyorum, kaçınız bir adamdan trafikte küfür yemediğiniz bir gün yaşıyorsunuz? Kaçınız basit bir korna çaldığınız adamdan bile küfür işitmiyorsunuz...
Kabul edin, kim olduğumuz önemli değil, trafiğe çıkınca bırakın nezaketi, kibarlığı, insanlığı unutuyoruz.
Trafik ışıkları yeşilden sarıya döndüğünde kırmızıya yakalanmamak için frene değil, gaza basıyoruz. Karşıdan karşıya geçen insan gördüğümüzde yavaşlayacağımıza üstlerine sürüyoruz. Kaldırımlara otomobil parkedip yayaların haklarını yok sayıyoruz. Tek yön olan sokaklara arsızca tersten giriyor, karşımıza çıkan ve kurallara uygun otomobil kullanan sürücülere okkalı küfürler sallıyoruz.
Trafik söz konusu olduğunda bir tuhaf yaratıklara dönüşüyoruz. O nedenle 61 yaşındaki bir kadına “Tamam teyzecim, kusura bakma” demek yerine karakolluk olmayı tercih eden Emre Belözoğlu’na şaşırmamak lazım.
Paylaş