Hafızam bana karşı

Atom Egoyan’ın son filmi “Hatırla”, Christopher Plummer’ın oyunculuğuyla öne çıkan, toplumsal hafıza ve soykırıma dair etkileyici bir yapım.

Haberin Devamı

John le Carré’nin sadık hayranlarına “Hain”, vasat korku filmi “Işıklar Sönünce“ ve küçük ilzeyicilere “Doraemon: Taş Devri Macerası“ haftanın diğer seçenekleri...

Hatırla
Remember
Yönetmen: Atom Egoyan
Oyuncular: Christopher Plummer, Dean Norris, Martin Landau, Bruno Ganz
2015-KANADA, ALMANYA-94’/DRAM, GERİLİM

Hafıza ve hatırlama temalarının etrafında dönmeyi çok seven Atom Egoyan, Venedik’te yarışan son filmi “Hatırla”, bunama teşhisi konan Zev’in, karısı öldükten sonra geçmişe geri dönmesi ve karısına verdiği söz üzerine intikam yolculuğuna çıkmasını anlatıyor. Zev, bakım evindeki arkadaşı Max’in de yardımı ile Max ve kendi ailesini Auschwitz toplama kampında katleden ve kaçak olarak yaşayan esrarengiz adamı bulmaya ve öldürmeye yemin eder. Ancak Zev’in bilmediği tek şey en büyük düşmanının kendi hafızası olduğudur. Christopher Plummer’ın oyunculuğuyla etkisini artıran “Hatırla”, soykırıma ve toplumsal hafızaya dair etkileyici bir yapım.

Haberin Devamı

John le Carré’nin romanından
Hain
Our Kind of Traitor
Yönetmen: Susanna White
Oyuncular: Ewan McGregor, Stellan Skarsgard, Naomie Harris, Damian Lewis 2015-İNGİLTERE, FRANSA-108’/AKSİYON, GERİLİM

Casus romanlarının çok satan ismi John le Carré’nin aynı adlı romanından uyarlanan film, kendilerini Rus mafyasının ve İngiliz gizli ajanlarının arasında bulan bir çiftin yaşadıklarını konu alıyor. Kitabın gerilimini karşılamakta yetersiz kalsa da casusluk filmi takipçilerinin ilgisini çekecektir.

AKSİYONUN ARANAN OYUNCUSU

Filmin başrol oyuncularından Naomie Harris, son dönem ses getiren James Bond serilerinde de rol almış, Daniel Craig’e eşlik etmişti.

Doraemon Taş Devri’nde
Doraemon: Taş Devri Macerası
Doraemon: Nobita and the Birth of Japan
Yönetmen: Shinnosuke Yakuwa
2016-JAPONYA-104’/ANİMASYON

Gelecekten gelen robot kedi Doraemon’ın gördüğü ilgi televizyonda sürerken beyazperde yolculuğu da bu hafta gösterime giren “Taş Devri Macerası” ile devam ediyor. Doraemon bu kez evden kaçan yakın arkadaşı Nobita’yı bulmak için taş devrine gidiyor ve türlü maceralara atılıyor.

Haberin Devamı

Odalarda ışıksızım
Işıklar Sönünce
Lights Out
Yönetmen: David F. Sandberg
Oyuncular: Teresa Palmer, Gabriel Bateman, Billy Burke
2016-ABD-81’/DRAM, GERİLİM

David F. Sandberg’in 3 yıl önce çektiği ve büyük ilgi gören aynı adlı kısasından uyarladığı film, ışıklar sönünce ortaya çıkan bir yaratıkla mücadele eden genç bir kadının hikayesi... Rebecca, evi terk ettiğinde çocukluk korkularını da arkasında bıraktığını düşünmektedir. Büyüyene kadar ışıklar kapandığında nelerin gerçek, nelerin gerçek olmadığından hiçbir zaman emin olamamıştır. Şimdi de küçük kardeşi Martin, Rebecca’yı dehşete düşüren bu gizemli olayları yaşamaya başlamıştır. Kısa filmin etkisini ve başarısını uzuna dönüşünce yineleyemeyen film, iflah olmaz korku tutkunlarına önerilir.

Haberin Devamı

HOLLYWOOD'UN AVUSTRALYALI YILDIZI

Filmin başrollerini Gabrial Bateman’la birlikte Hollywood’un Avustralyalı genç ve güzel yıldızı Teresa Palmer paylaşıyor.

YILDIZ TABLOSU

Amman Hocam 2 (Les Profs 2) *
Arınma Gecesi: Seçim Yılı (The Purge: Election Year) *
Aşk Uğruna (Equals) **
Buz Devri: Büyük Çarpışma (Ice Age: Collision Course) ***
Frekans (Cell) *
Kördüğüm (Maggie’s Plan) ***
Kurtuluş Günü: Yeni Tehdit (Independence Day: Resurgence) *
Lanetli Çocuk (The Boy) **
Midnight Special ****
Simülasyon (The Call Up) *
Şimdi Nereyi İşgal Edelim? (Where to Invade Next) **
Tarzan Efsanesi (The Legend of Tarzan) **
The BFG **
Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması (Warcraft) **

Yazarın Tüm Yazıları