!f Ankara geliyor

Bağımsız filmlerin kalesi !f İstanbul’un başkent ayağı olan !f Ankara Günleri, 26 Şubat’ta başlıyor. Festivalin biletleri, ön satışa çıktı.

Haberin Devamı

!f Ankara programından biletleri hızlıca tükeneceği garantili filmlere hızlıca göz atacak olursak...
İranlı kadın yönetmen Ana Lily Amirpour’un İran’daki Bad City adlı bir hayalet kasabada geçen ve bu çivisi çıkmış kasabaya yeni gelmiş gizemli bir kadının hikâyesini anlattığı, İran sinemasının ilk vampir filmi olan “A Girl Walks Home Alone at Night/Gece Yarısı Sokakta Tek Başına Bir Kız”; geçen yılın en iyileri listesinde ilk sıralarda yer alan “The Act of Killing” ile bizi şoke eden Joshua Oppenheimer’ın Venedik’te 5 ödül birden kazanan yeni filmi “Look of Silence/Sessizliğin Bakışı”; 70’lerin kült animasyonu Heidi’nin yönetmenliğinin yanı sıra “Grave of the Fireflies”, “Only Yesterday”, “My Neighbors the Yamadas” gibi pek çok kült animeye imza atmış Isao Takahata’nın 14 yıl aradan sonra çektiği ilk film olan “The Tale Princess of the Kaguya/Prenses Kaguya’nın Masalı”; tamamı işitme engelli insanlardan oluşan kadrosu ve çarpıcı görüntüleriyle yılın en iyilerinden biri sayılan, vurucu hikâyesi ve anlatımıyla Cannes Eleştirmenler Haftası’nda Büyük Ödül, Revelation Prize ile Gan Foundation Support for Distribution fonunu kazanan, Avrupa Sinema Ödülleri’nde de Yılın Keşfi seçilen Myroslav Slaboshpytskiy filmi “The Tribe/Kabile”; “Eggs”, “Water Easy Reach”, “Factotum” ve “O’ Horten” filmleriyle Norveç sinemasının yüz akı olmuş, beraberinde kendi takipçilerini yaratmış kült yönetmen Bent Hamer’ın o bildik kara mizahından bolca nasibini alan son filmi “1001 Grams/1001 Gram” ilk sırada bilet alınması gereken filmler olarak öne çıkıyor.
Festival programıyla ilgili detaylar için: www.ifistanbul.com

Haberin Devamı

HAFTANIN VİZYONA GİREN FİLMLERİ

Haftanın en tartışmalı filmi kuşkusuz, beyazperde uyarlaması merakla beklenen ve beraberinde bolca Jamie Dornan’lı sohbeti de getirecek “Grinin Elli Tonu” oldu. İki hafta sonraki Oscar ödüllerinde heykeli kuv-caklayacağı garanti olan Julianne Moore draması “Unutma Beni” ve sevgililer gününde aşk filmi arayanlara “Seni Seviyorum Rio” haftanın diğer seçenekleri...

Haberin Devamı

GRİNİN TONLARI BEYAZPERDEDE
Grinin Elli Tonu
50 Shades of Grey
Yönetmen: Sam Taylor Johnson
2015/ABD/125’

E.L. James’in çok satan ve büyük yankı uyandıran aynı adlı serisinin ilk kitabı beyazperdede. Yılın en tartışmalı filmi olacağı kesin görünen film, 27 yaşındaki milyarder Christian Grey ile cinselliğe başlamamış olan öğrenci Anastasia Steele arasında gelişen ilişkiyi anlatıyor. Özellikle modellikten oyunculuğa başarılı geçiş yapan Jamie Dornan’ın performansıyla konuşulan filmin ülkemizde sansüre uğrayıp uğramayacağı merak konusu.

OSCAR O’NUN
Unutma Beni
Still Alice
Yönetmen: Wash Westmoreland ile Richard Glatzer
2014/ABD-Fransa/101’

Columbia Üniversitesi’nde dil bölümünde profesör olan Alice Howland’ın Erken Başlangıçlı Alzheimer’a yakalanması sonrası yaşadıklarını anlatan film, özellikle Julianne Moore’un ödüllere boğulan ve Oscar garantili oyunculuğuyla çok konuşuldu. Moore’un performansı dışında vadettiklerinin çok da olmadığını hatırlatalım.

Haberin Devamı

10 YÖNETMENDEN 10 AŞK FİLMİ
Seni Seviyorum Rio
Rio, I Love You
2014/ABD-Brezilya/110’

Aralarında Stephan Elliott, Fernando Meirelles, John Turturro gibi isimlerin de bulunduğu 10 yönetmenden Rio sokaklarında geçen 10 kısa aşk filmi. Sevgililer Günü’ne vizyon için saklandığı belli olan film, çok yönetmenli her film gibi tamamlanmamışlık hissi bırakıyor.

YANLIŞLIKLAR KOMEDYASI
Netekim Karakolu
Yönetmen: Yasin Korkmaz
2015/Türkiye

1970 yılında Toroslar’ın eteklerinde yaşayan bir grup genç, amatör olarak aksiyon filmi çekmeye kalkışır ancak film yarıda kalır. 12 Eylül 1980 askeri darbesinde gençlerden birinin evinde çektikleri filme ait dokümanlar bulunur ve gençler silâhlı suç örgütü kurmaktan göz altına alınırlar.

Yazarın Tüm Yazıları