Eylül son şansınız

Tatilciler yavaş yavaş şehre dönmeye başladı. Evlere kapanmadan önce eylül ayı son şansımız.

Haberin Devamı

Neyse ki bereketli bir ay bizleri bekliyor. Konserlerden sergilere kaçırılmayacak Eylül fırsatlarını sizler için derledik.

DİNLEYİN

Bu ay klasik müzikten caza ve popa birbirinden sıkı isimler Ankara’ya konuk oluyor. Usta piyanist Gülsin Onay’ın 19 Eylül’de Vişnelik’te vereceği konserin, kulaklarımızın pasını sileceği kesin. Hasret kaldığımız sesine geçtiğimiz aylarda çıkardığı ‘Hediyem’ albümüyle yeniden kavuştuğumuz, pop ve caz dünyasının efsane sesi Melis Sökmen, 20 Eylül’de Caz Festivali kapsamında Armada’da sahne alıyor. Festival kapsamında ayrıca 27 Eylül’de Jehan Barbur da bir konser veriyor, hayranlarına duyurulur.

İZLEYİN

Yaz sezonunda birbirinden kötü filmlere maruz kalan sinemaseverler yeni sezonu sabırsızlıkla bekliyor olmalı. Bora Tekay’ın şimdiden kült olmaya aday filmi ‘Böcek’, Nicole Kidman ve Colin Firth’lü gerilim ‘Uyuyana Kadar’, usta yönetmen Tayfun Pirselimoğlu’nun ‘Ben O Değilim’i ve izleyenleri büyüleyen Nick Cave belgeseli ‘Dünyada 20.000 Gün’, yolunu gözlediğimiz eylül filmleri.

Haberin Devamı

GÖRÜN

Henüz ikinci yılı olmasına rağmen şimdiden Türkiye’nin en iyi uluslararası çağdaş sanat fuarı olduğunu kanıtlayan ArtInternational’ın ikincisi 26-28 Eylül tarihlerinde İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde sanat tutkunlarını bekliyor. Fuarın özenli seçimi sonucu Türkiye’den 12 galerinin katıldığını ve İstanbul dışından sadece Ankara’dan Galeri Nev’in kabul edildiğini de hatırlatalım. Eylülün son hafta sonu için kaçırılmayacak bir fırsat...

KATILIN

Bağımsız filmler festivali !f İstanbul’un Ankara ayağının tarihlerini şimdiden 2015 ajandanıza yazın deriz: 26 Şubat-1 Mart. Festival’in film başvuruları da çoktan başladı bile. Kısalı uzunlu filmlerinizi bekleyen !f için son tarih 28 Kasım.

OKUYUN

Türkiye şiirinin yaşayan en iyi şairlerinden Haydar Ergülen’in denemelerini bir araya getiren ‘Vefa Bazen Unutmaktır’, Marilyn Monroe’nun ‘aptal sarışın’ imajından ötesini görmek isteyenler için ‘Marilyn Monroe Notlar’, Anthony Ran’ın geçen yılın en iyi fantastiklerinden biri sayılan, Kuzgunun Gölgesi serisinin ilk kitabı ‘Kan Şarkısı’, polisiye tutkunlarına Jo Nesbo’dan ‘Şeytan Yıldızı’, Ankaralı yayınevi Ayizi’den ‘Kadın Sağlığı Hareketinden Sesler’ tam da eylüle yakışacak kitaplar...

Haberin Devamı

Bu hafta vizyonda

Hayata eşek şakalarıyla tutun

Kim Takar

What The Fuck

Yönetmen: Raphael Frydman

2014/Fransa/81’

Yaptığı ‘eşek şakaları’yla internet fenomenine dönüşen Rémi Gaillard, 30’lu yaşlarına gelip de düzenli bir hayat sürmekte ve depresyonun kıyısında gezmektedir. Gaillard, bir gün uyanır ve çözümün eski şakalarına dönmekte olduğunu fark eder. Gaillard’ın bizzat kendini oynadığı film, internette dönen bu tür videolardan başını kaldıramayanlar için eğlenceli olabilir.

Geleneklerinizdi bizleri ayıran

Arabani

Yönetmen: Adi Adwan

2013/İsrail/84

Adını İsrailli Araplar ve Dürzi halklarının kullandığı Arapça ve İbranice karışımı bir dil olan Arabani’den alan film, Dürzi din kurallarına aykırı olan Yahudi bir kadınla evlendiği için terk etmek zorunda kaldığı köyüne 17 yıl sonra dönen 40’lı yaşlarındaki Joseph’in hikayesini anlatıyor. Geleneklerin ve muhafazakarlığın insanların hayatlarında nasıl engeller yarattığını anlatan film, farklı tatlar arayanlar için doğru bir seçenek.

Haberin Devamı

5. kez Dabbe

d@bbe: Zehr-i Cin

Yönetmen: Hasan Karacadağ

2014/Türkiye

Kocası Ömer’le mutlu bir hayat sürmekte olan Dilek, için sakin ve sıradan geçen günler, cinlerin ani bir saldırısıyla kararır. Her şey Dilek’in bir rüyasıyla başlar. Bu rüyada belirsiz suretler, şeytana dair bir takım sırları Dilek’in kulağına fısıldadıktan sonra ona musallat olmuşlardır. Dabbe serisinin sıkı takipçileri kaçırmasın.

Sanal gerilim

Açık Pencereler

Open Windows

Yönetmen: Nacho Vigalondo

2014/ABD-İspanya/100’

Nick, o gece itibariyle dünyanın en şanslı adamıdır çünkü bir kaç saat sonra en ünlü oyunculardan Jill Goddard ile tanışma şansı yakalamıştır. Online bir yarışmada ödül alarak, yeni filminin tanıtımında Jill ile tanışacak ve bir akşam yemeği yiyecektir. O sırada Nick’e, Chord adında bir kişiden telefon gelir, Jill randevuyu iptal etmiştir. Chord, Nick’e bu durumu toparlayabileceğini ve gecenin geri kalanında Jill’i kişisel bilgisayarından takip edebileceğini söyler ve bilgisayardan Jill’i canlı canlı izlettirir. Başta keyifli gibi gözüken bu durum, büyük bir kâbusun başlangıcı olacaktır. Korku ve gerilim filmleri artık kaderi olmuş görünen Elijah Wood’a bu filmde Sasha Grey eşlik ediyor.

Yazarın Tüm Yazıları