Paylaş
23 Nisan’da çocukların gözlerinden öp…
Kandillerde ilk tebrik mesajını sen at…
Arada sırada ‘İyi geceler’ yaz…
Bir hayranınla fotoğrafını koyup, hayal pompala…
Bu ülkedeki ortalama bir popstarın Twitter hesabında bunlar oluyor.
Son birkaç yıldır can sıkıntısından can vermek üzere şöhretler alemi. Oysa biz tuvalet camlarında sıkışan, kar maskesiyle gece kulüplerinden kaçan bir nesille büyüdük. Kesmiyor yani! Bu ülkenin kaosseverliğinin hakkını vermiyor sizin ‘Hipinize hıyırlı hıftalar’ sıkıcılığınız. Siyasetçilerin bile ‘politik doğruculuğu’ takmadığı bir ülkede ünlüler alemi neden bu konuda bu kadar saplantılı, çekingen ve sıradan ki?
KARAKTER YOK…
Deney ortamından kaçmış klonlar gibi hepsi. Gece eğlenmiyorlar sanırım. O iş bitti. En son ne zaman yapılmıştır acaba magazin programlarında ‘İstanbul gecelerinde bu hafta’ kolajı? Yakalarsan İstanbul’daki bir milyon alışveriş merkezinin birindeki imza gününde yakalıyorsun; o da bilmiyor o sırada neyi, neden imzaladığını. Konuşmuyor, diyecek lafı yok. Varsa da çok çılgın anlaşmaları var yapım şirketleriyle, menajerleriyle… Yani her şekilde karakteri yok.
TWEET SORUNLU AMA KİRLENMEK GÜZELDİR
“Başıma bir şey gelmeyecekse…” kısmı burada başlıyor… “Nazım Hikmet de popüler, onun kalitesini sorgulayabilir misiniz?” diye bir tweet atabilme cesaretini gösteren Aleyna Tilki, her şekilde yeni Türkiye’nin yeni magazin aleminin o kadar da sıkıcı olmayacağına dair bir umuttur. Cesaret cahile mi ait yoksa salt cesura mı; tüm bunlardan azade söylüyorum bunu.
Tweet neresinden bakarsan sorunlu. Ama güzel olan da bu. Sorunlu bir tweet’i atabilmenin dayanılmaz hafifliği. Twitter’ın “Sen ne dediğini zannediyorsun?”cularını vakumlarcasına üzerine çekebilmenin, o yaşta ‘Gel canım, gel bebeğim’ yapabilmenin eğlenceli hali. Hemen başlamış zaten menşınlarda kast sistemi dersleri: 1Sen bir kere sanatçı bile değilsin henüz; alt tarafı şarkıcısın. Yerini bil!”
ALEYNA İÇİN BİR UMUT VAR
Menajerler şirket yönetir gibi yönetmek istiyorlar artık starlarını: “Canım bu demeçler kurum kültürümüzü yansıtmıyor; çok kendi fikrin olmasına gerek de yok. Gülümse, işini yap yeter…” Hiçbir riski olmayan ürünler çıkarmak istiyorlar. Ve Aleyna belli ki bununla yetinmek istemiyor. Kendisi için başka planları var. Çünkü kalıcı olmanın ‘karakter’ olmaktan geçtiğinin o da farkında.
Paylaş