Paylaş
İyi de ya sandığınızdan daha fazlasını tüketiyorsanız? Gelin bu hafta, hangi besinden ne kadar tüketirsek 100 kalori alacağımıza bakalım
Esmer pirinç
100 kalorilik porsiyon: 65 gram uzun taneli esmer pirinç
Esmer pirinç iyi bir magnezyum, demir ve B vitamini kaynağı. Maksimum derecede faydalanabilmek için siyah fasulyeyle birlikte deneyin. Esmer pirinç ve siyah fasulye bitkisel proteinler olduğundan, ikisi bir tüketildiğinde vücudunuzun ihtiyaç duyduğu dokuz önemli amino asidi sağlar.
Yabanmersini
100 kalorilik porsiyon: 1 + 1/4 fincan
Yaşlanmayı geciktiren besinler arasında en favorilerimden biri olan yabanmersini. Hem antioksidan özelliği var hem de bağışıklığı ve karaciğeri destekleyen kuersetin bakımından oldukça zengin. İdrar yolu enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı ve beyin için de faydalı.
Brokoli
100 kalorilik porsiyon: Yaklaşık 600 gram
Brokoli, kalsiyumun en kolay şekilde emilimini sağlıyor. Turpgillere ait bütün sebzeler gibi brokoli de kanser gelişimini durdurmak için bazı enzimleri harekete geçiren sülforafen maddesini içeriyor. Çiğ tüketildiğinde brokolinin içerdiği kanserle savaşıcı kimyasallar daha kolay bir şekilde vücutta emiliyor.
Salatalık
100 kalorilik porsiyon: 3 + 1/4 taze orta boy salatalık
İyi bir C vitamini ve magnezyum kaynağı olan salatalık tok kalmanıza yardımcı oluyor ve daha az şişkinlik yaşamanızı sağlıyor. Ayrıca kabuğunda bulunan silika maddesi cildin bağlayıcı dokularını destekleyerek sıkı kalmasını sağlıyor.
Badem
100 kalorilik porsiyon: 15 badem
Doğal bir antioksidan kaynağı olan badem bunun dışında iyi bir protein ve omega-3 deposu. Yağ üretimini arttırdığı için cildin nemli ve yumuşak kalmasını da sağlıyor.
Çikolata
Porsiyon: Bir buçuk küçük boy bar
Çikolatada güçlü antioksidan bileşikleri var ama her çikolata aynı değil. Yüksek tansiyonla mücadele, cildi yumuşatma, pozitif ruh hali için aldığınız çikolata yüzde 70 kakao içermeli.
Elma
100 kalorilik porsiyon: 1 orta boy elma
“Her gün bir elma yiyen kişinin evine doktor girmez...” Evet, doktorları uzak tutmanın yanı sıra elma güçlü antioksidanlar bakımından da zengin. İçerdiği pektin maddesi kötü kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor. Bitmedi! Kabuğu da kalp sağlığımız için birebir, o yüzden soymadan yiyin. Organik elma suyu da karaciğer fonksiyonlarını düzenliyor.
Patates cipsi
100 kalorilik porsiyon: 8 normal boy cips veya 10 adet fırında cips
Unutmayın, patates cipsi beynin zevk merkezini harekete geçirmek üzere tasarlanmıştır. Gıda sektörünün fast-food bağımlılığınızı nasıl ateşlediğini buradan anlayabilirsiniz!
Ekşi krema
Porsiyon: 45 gram
Yağ deposu olan ekşi krema
yerine süzme yoğurt kullanabilirsiniz. Süzme yoğurt hem daha çabuk doymanızı sağlar hem de 250 gram başına 200 kalori kâr etmiş
olursunuz. Süzme yoğurt normal yoğurttan iki kat daha fazla protein içerdiği için daha uzun süre tok kalmanızı sağlar.
5 adımda 40 yaş botoksu
Cildimizi, bizi çevresel faktörlere karşı ilk koruyan bir kalkan olarak düşünün.
40’lı yaşlarımıza geldiğimizde vücudumuzda büyük değişimler meydana gelmeye başlar. Bu dönem, vücudumuzun dış dünyayayla sürekli olarak verdiği savaşın sinyallerinin kendini ele verdiği dönemdir. İnce çizgi ve kırışıklıklar, lekeler, sarkma ve cansızlık gibi şikâyetler dermatologların belirttiği en popüler şikâyetler arasında. Bu değişimler 50’li yaşlara geldiğimizde daha da hızlanıyor. Ancak bu sürecin ne kadar hızla ilerleyeceği konusunda söz sahibi olan yine sizsiniz. Hatta yıpranmayı tersine bile çevirebilirsiniz. Buyrun önerilerim...
Retinoidin gücü: Dermatologların çoğunluğu cilt kalitesini arttırmada retinoid maddesini favori gösteriyor. Retinoidler güneşe maruz kalındığında meydana gelen kolajen azalmasını önlüyor, kırışıklıkları ve kahverengi lekeleri azaltıyor.
Güneşte daha az vakit geçirin: Hangi cilt doktoruna giderseniz gidin size güneşin,
erken kırışıklıklara ve koyu lekelere
yol açtığını söyleyecektir. Cildinizi korumanın en iyi yöntemi güneşe maruz kalma sürenizi günde
15 dakikayla sınırlamak. Fazlası
için yüksek korumalı güneş
kremi sürün.
AHA: Alfa hidroksi asitler de dermatologların gözde cilt kremi içeriklerinden biri. Meyvelerden elde edilen bu doğal asitler cildinizdeki ölü hücrelerin kir ve birikintisini temizleyerek alttaki daha genç ve parlak cildin çıkmasını sağlıyor. Glikolik, laktik, sitrik, malik veya tartarik gibi sonu ‘ik’ ile biten maddeler içeren temizleme ürünlerini tercih edin.
Nemlendirin: Yaşınız ilerledikçe cildinizin daha da kuruduğunu fark edebilirsiniz. Erken kırışıklıkları engellemeye yardımcı olmak için fitoseramid içeren bir nemlendirici kullanın.
Cilt dostu besinler: Yapılan birçok araştırma sayesinde daha fazla sebze, baklagil ve sağlıklı yağlar (zeytinyağı) tüketen kişilerin daha iyi bir cilde sahip olduğunu biliyoruz. Öğünlerinizi kırmızıbiber, karalahana, pancar gibi renkli sebzelerle doldurun. Bol bol su için.
Paylaş