Bel ağrınızın sebebi böbrek taşları olabilir mi?

Böbrek taşı ağrısı ağırlıklı olarak vücudun bir tarafında, sol veya sağdadır. Taşlardan kaynaklanan ağrı tipik olarak aniden ortaya çıkarken geleneksel bel ağrınızın daha kademeli bir başlangıcı olabilir.

Haberin Devamı

Sırtımızın alt kısmında bir ağrı hepimiz  hissetmişizdir. Düşünmeye başlarsınız; son zamanlarda zorlu bir egzersiz yaptım mı? Herhangi bir şeye çarptım mı? Hayır, böyle bir şey yaşamadınız. Peki, bu garip ağrı da neyin nesi?

Bel ağrınızın sebebi böbrek taşları olabilir mi

Bu gibi durumlarda böbreklerinizle ilgili ciddi bir şey olup olmadığını nasıl anlarsınız?

AĞRININ TARİFİ:

Sırt alt bölgede şiddetli, keskin ağrı

* Kasık bölgesine yayılan

* Dalgalar halinde gelen

* Bir kas çekilmiş gibi bir his...

* Aşağıdaki soruların cevaplarını bilmek sizin için faydalı olabilir.

BÖBREK TAŞI AĞRISI NERELERE VURUR?

Ağrı ağırlıklı olarak vücudun bir tarafında, sol veya sağdadır. Aniden ortaya çıkar. Kasıklara ve karın bölgesine yayılma eğilimindedir. Diğer semptomlar idrar yaparken ağrı, mide bulantısı ve idrarda kan olabilir.

Haberin Devamı

KİMLER RİSK ALTINDADIR?

Çoğu insan böbrek taşı geliştirebilir. Risk faktörleri, ailede böbrek taşı öyküsü, gün içinde yeterli sıvı almamak, az hareket veya hareketsizlik ve protein veya sodyum zengini diyetler sayılabilir.

BÖBREK TAŞLARI NEYE BENZER?

1 milimden pinpon topu boyutuna kadar değişebilir. Büyük taşlar çok acı verici olabilir.

NASIL OLUŞUR?

İdrar minerallerle doludur ve yeterince seyreltilmezse bu birikintiler sıkışabilir. Ayrıca idrarda koruyucu olan bazı maddelerin vücut tarafından eksik üretilmesi taş oluşumuna yol açar.

BÖBREK TAŞLARINI ÖNLEYEBİLİR MİSİNİZ?

Uzmanlar günde üç porsiyon kalsiyum içeren gıdaları yemeyi önerir çünkü kalsiyum, taş oluşumu riskini azaltabilir. Bol su için. Zira susuz kaldığınızda idrarınız çok konsantre olabilir, minerallerin yapışıp taşlara neden olması daha olasıdır. Egzersiz yapmayı da ihmal etmeyin. Erken tanı önem taşır, sağlık kontrollerinizi yaptırın. Ağrınız geçmezse veya kötüleşirse doktorunuza görünün.

Yazarın Tüm Yazıları