Paylaş
Yılda 350 bin poliklinik hasta kapasiteli, Bodrum’un sağlık ihtiyaçlarına bakan tek kamu hastanesi. Küçük bir kasabayı andırıyor; aşçısı, elektrik teknisyeninden tutun da terzisi sağlık görevlileriyle 330 kişinin çalıştığı küçük bir kasabayı andırıyor. Ancak yine de yaz aylarında ihtiyaçlara yetmiyor. Yeni bir devlet hastanesi Bodrum’un en büyük gereksinimlerinden.
Başhekim Operatör Dr. Oğuz Şahin, Bodrum’da ikinci bir devlet hastanesini mutlak açılması çalışmalarının devam ettiğini söylüyor; “Şu an Antalya - İzmir hattında Marmaris askeri üs hariç tek basınç odası burada hizmet veriyor. Önümüzdeki sene buraya yeni basınç kabinleri de alacağız. Bilhassa Bodrum’da balık çiftliklerinde balıkçılıkta vurgun yiyen hastalar için hayat kurtarıcı özelliğe sahip. Diyabet hastalığı da çok yaygın toplumumuzda, diyabetik ayakta ardaşık tedaviye, yani kapanmayan yaraların da tedavisine yardımcı olacağını umuyoruz” diyor.
Doğan bebekler işitme taramasına
Bodrum Devlet Hastanesi’nin bir özeliği de, burada doğan bebekler doğar doğmaz işitme taramasından geçiriliyor. 3 yaşına kadar bebeklerde bu taramanın hayati önemi var. 1 odyolog, 3 doktor ve hemşireden oluşan bir ekip bulunuyor. 3 yaşına kadar bu tarama yapılmamış ise çocuğun rehabilitasyonu güçleşiyor. Bu tarama ile tespit edilen işitme kaybı ve temin edilen işitme cihazıyla çocuk konuşmayı kolayca öğreniyor...
Yazın günde 600 hasta
Yazın acil polikliniğine günde 600 hasta başvuruyor, kataraktan böbrek taşları, kanser ameliyatları, bel fıtığı, protez bacak, ortopedinin birçok ameliyatları yapılıyor... Dahası var, Sağlık Bakanlığı’nın yeni yayımladığı, turist sağlığı genelgesine göre, yabancı turistlere de hizmet veriliyor. Özel sağlık sigortalarından provizyon alınmak kaydıyla, ameliyatları burada yapılıyor. Tekneden atlarken omurga kırığı kazasına uğrayan bir Fransız hemşire geçenlerde başarıyla ameliyat edilmiş. Daha çok kırıklar, apandisit patlaması gibi acil vakalar. Bu konuda Ege-Akdeniz şeridinde 20 devlet hastanemiz bu hizmeti turistlere veriyor. Ama yine de kalp-damar cerrahisinin olmayışı Bodrum’da önemli eksiklik. Başhekim Dr. Şahin, “O da yeni devlet hastanesi içerisinde yer alacak” dedi.
- Ücretsiz MR başladı
- Sosyal güvencesi olanlar için tüm MR hizmeti verilmeye başlandı.
- Diyet Polikliniği, pazartesi, perşembe ve cuma günleri öğleden sonra hizmet veriyor.
- Üroflowmetre testi yapılıyor.
- Sigara Bırakma Polikliniği var.
- Evde Bakım Birimi ve Merkezi Hastane Randevu Sistemi tıkır tıkır işliyor.
- Basınç odasında tedavi edilen hastalıklar
Basınç odası için su altı hekimi çalışıyor.
- Dekompresyon hastalığı (vurgun)
- Hava ve gaz embolisi
- Karbon monoksit, siyanid zehirlenmesi, akut duman inhalasyonu
- Gazlı gangren
- Yara iyileşmesinin geciktiği durumlar (diyabetik ve non-diyabetik)
- Aşırı kan kaybı
- Ani işitme kaybı
- Kafa kemikleri, sternum ve vertebralakarın akut osteomiyelitler
- 26 poliklinik bulunuyor
26 polikliniği ve tam donanımlı Hepafiltreli ve Laminar hava akımlı 5 ameliyat salonu bulunuyor. Ameliyat salonlarında Fako (Katarakt), Laporoskopik cerrahi, Endoskopik cerrahi işlemleri gerçekleştiriliyor. Doğum Salonu’nda 2 adet kuvöz bir adet transport kuvöz var. 3 adet de Dahili Yoğun Bakım Odası’nın yanı sıra 5 cihazlı ve hasta sevk araçlı diyaliz ünitesi de mevcut.
Paylaş