TÜRBAN odaklı tartışmanın seyrine ve memlekette bu tarz tartışmaların nasıl neticelendiğine dair geçmiş tecrübelere bakınca; önümüzdeki dönemde şu tarz gelişmeler bekliyorum:
Liberalden liberalci bir köşe yazarı beyefendi Çankaya’da düzenlenen iftar yemeğine "Hoşluk olsun" diye türban takarak katıldı.
Aynı davete protesto amacıyla türban takarak katılan bir Kemalist beyefendi yazar, liberal yazarın türbanını çekti ve kısa süreli bir tatsızlık yaşandı.
Tatsızlık Bülent Arınç’ın "Beğenmeyen kafama kalpak takmasın" demesinin ardından kadınların ve erkeklerin ayrı ayrı el ele tutuşup "Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda" şarkısını söylemesiyle nihayete erdi.
* * *
Türbanlı Popçu olarak lanse edilen "Ayşenaz Sultan" ilk klibini "Gençlik Kolları’nda Buluşalım/ Kapı Kapı Dolaşalım/ Sen Kömür Dağıt, Ben Pirinç/ Çorlu’da Ihlamur İçip Kavuşalım" adlı hisli şarkısına çekti.
Ayşenaz Sultan’ın başı açık fotoğraflarını www.muhamese.com (Muhamese:fısıldaşma) sitesinde yayınlayan eski yapımcısı, gerçek türbanlı yıldızın Naşize Sultan olduğunu söyledi.
Naşize Sultan katıldığı Mahcub Magazin adlı programda "Ben türbanımı Hülya Avşar gibi bağlamıyorum; ne o öyle Sophia Loren gibi" diyerek ortalığı karıştırdı.
Avşar "Tövbe estağfurullah" demekle yetindi ve "Şiir Okuyan Adamın Kongre Dönemlerinde Terennüm Ettiği Şarkılar: Kısım 1" adlı çalışmasını tamamlamak üzere olduğunu müjdeledi. Avşar’ın türbanındaki ahşap toka üzerine altın yaldızlı "H&S" inisyali dikkatli gözlerden kaçmadı!
* * *
"Neo-Osman? N’oldu!" adını verdiği kreasyonunu Topkapı Sarayı’nda tanıtan "Atlangaç" modacı İbn’ül Zemán (Zamane Çocuğu), "Türban kıyafeti tamamlayıcı bir unsur değil burada. Kadının türbanından hareketle zamana, içselliğe akan modeller düşledim. İnşallah beğenilecek...
Dubai’den teklif aldım defile için... Türk İslam Sanatı’nı punk öğelerle fışfışlayıp, manevi değerlerimizin modern dünyadaki aksi sedasını duyacağımız, elemterefiş, kem gözlere şiş..." şeklinde zırvaladı....
* * *
İlk türbanlı anchor, yatsı haber bültenini: "Toplumu geren unsur: Kalpak" haberiyle açtı.
Üniversitelerde kalpaklı kız öğrenci sayısının artması üzerine konu medya ve dolayısıyla kamuoyunda tartışılır hale geldi. Başbakan "Beyzbol kepinde uzlaşalım. Fes püskülü ekleyerek kültürümüzü de vurgulamış olacağız. Muhalefet, uyuzlaşma kaşırım!" dedi.
Üniversitelerde püsküllü beyzbol kepi uygulaması başladı. Bir grup öğrenci "Takma Kafana Tokadan Başka Bişiy!.." sloganı etrafında örgütlendi...