Dört ay önce marinayı devralan Çelebi Holding, üç milyon Euro’luk yatırımla tesisi yeniliyor. Bir yandan da yatçılara hizmet vermeyi sürdürüyor. Çalışmalar tamamlandığında Çelebi Marina, motoryatları, megayatları hedefleyecek.
Çelebi Marina, Antalya Limanı’nın girişinde. Şimdilerde yat yapım merkezine dönüşen serbest bölgenin yakınında. Uzun yıllar işletmecilik açısından birçok yara alan tesis, yeni sahipleriyle atılıma hazırlanıyor. Mayıs ayında marinayı Çelebi Holding devraldı. Çelebi Holding, geçen yıl da ortakları Global Yatırım ve Antmarin’le birlikte 22 yıllığına Antalya Limanı’nın işletmesini üstlenmişti. Liman 10 milyon dolarlık yatırımla yenilenirken, Çelebi Holding marina için 3 milyon dolarlık bir yatırım bütçesi hazırladı.
ALTYAPI DEĞİŞİYOR
Çelebi Marina’nın deneyimli genç müdürü Artun Ertem, şimdilerde heyecanla çalışmaları sürdürüyor. Söylediklerine bakılırsa, altyapının yenileneceği kapsamlı bir proje hazırlanmış. Ertem "Marinayı megayatları ağırlayabilecek şekilde yeniden düzenliyoruz. Öncelikle motoryatlar ve magayatları hedefliyoruz. Dünyanın en büyük yatı geldiğinde onu bile ağırlayabilmemiz gerekir" diyor. Birkaç ay içinde çalışmalar tamamlandığında tesis yepyeni bir çehreye kavuşacak.
DENİZDE 235 TEKNE KAPASİTELİ
Marinada çalışmalar sürerken, bir yandan da teknelere aksatmadan hizmet sunuluyor. Tesis denizde 235, karada 150 tekne kapasiteli. Türkiye’nin beşinci büyük yat limanı olan marinanın 200 tonluk bir vinci var. 100 tonun üzerindeki teknelere çekek hizmeti verebiliyor. İskelelerindeki teknelere elektrik, su, telefon bağlantısının yanı sıra çamaşır yıkama, kurutma, akaryakıt servisi yapılıyor. Marina atölyelerinde bakım, onarım hizmetleri veriliyor. Ofisler, otopark, market, kafe ve restoranlar hizmet vermeyi aksatmayacak şekilde yeniden yapılandırılıyor.
Antalya Havaalanı’na karayoluyla 30 dakika mesafedeki Çelebi Marina, bölgeye yolu düşen yatçılar için yeni bir cazibe merkezi olmaya aday. (www.celebimarina.com)
BÖLGEDE GEZİLECEK YERLER
KARALOZ KOYU
Kekova Adası’nın açık denize bakan tarafında, girişi zor bir koy. Uzaktan seçilemeyecek kadar gizlidir girişi. Buna karşın derinliği 35 metre. Motoryatla bile rahatlıkla geçip, koya ulaşmak mümkün. İskele sancak manevrası kuvvetli teknelere eğitim alanı olarak tavsiye ederim. Yelkenli tekneler için de ideal bölge.
GELİDONYA FENERİ
Beş Adalar olarak bilinen Sıldanlar Adası’nın önünde. Meşhur deniz fenerinin bulunduğu burun, daima kuvvetli rüzgar alır. 227 metre yükseklikteki fener geçmişte, gece bu burundan geçen denizciler için hayati önemdeydi. Artık modern seyir cihazları sayesinde eski işlevi kalmadı. Gelidonya, aynı zamanda Likya Yolu üzerinde. Vaktiniz varsa bu patikadan yürümenizi tavsiye ederim.
KEKOVA/KALEKÖY
Kekova, aynı zamanda Geyikova ismiyle anılır. Tabii bugün ancak bol miktarda zeytin ağacı, mis kokulu kekik, Likya kalıntıları görebilirsiniz. Sahildeki restoranlar kısmen suyun üstünde. Sit alanı olduğu için sadece tüpsüz dalış yapılabiliyor. Batık şehrin kalıntılarını tekneden çıplak gözle görebilirsiniz. Kekova Adası, antik kalıntılarla ve Kaleköy / Simena surlarıyla da meşhur.
KEMER
Kemer - Antalya arasındaki 15 millik kıyı şeridinde dikkatli seyir yapmak gerekir. Tatil köyleri nedeniyle sahil çok hareketlidir. Deniz motosikletleri, sürat motorları, paraşütler tehlikeli karşılaşmalara vesile olabilir. En az 10 mil açıktan geçmenizi tavsiye ederim. Kemer’deki Ayışığı bölgesinde alargada kalıp gündüz denize girebilirsiniz. Su sporları yapabilirsiniz. Kemer’in kulüpleri gece eğlencesiyle de ünlü.