Küba'da rom sadece tek bir hammaddeden o da yüksek aroma ve şeker içeren taze şeker kamışı melasından yapılır.
Havana Club'a eşsiz buke ve lezzetini veren geçmişten günümüze gelen doğal yıllandırma denilen geleneksel üretim metodudur. Havana Club'lar meşe fıçılar içinde yıllandırmayı hızlandırıcı suni yöntemler kullanılmadan doğal olarak bekletilirler. Bu romlar klasik doğal renklerini daha önce içlerinde burbon viskisi yıllandırılan eski Amerikan meşe fıçılarından alırlar. Küba'nın gerçek ve en popüler romu olan Havana Club tam dört asır ülkenin kimlik ve yaşam tarzının bir sembolü olmuştur. Günümüz Küba'sında yaklaşık bir düzine tesiste 60 değişik marka rom yapılmakla beraber bunların bir numarası Havana Club'tır. Satışa sunulmadan önce 3 yıl bekletilen roma 'beyaz', 5 yıl bekletilene 'altın' ve de ortalama 7 yaşındakilere ise 'anejo' denir. Anejolar uzun yıllandırılmalarının sonucu koyu renkli , bal, çiçek, fındık ve fümemsi aromalı, uzun ve vanilya lezzetinde sonu olan enfes romlardır. 15 yıllık ' Havana Club Gran Reserva' ise meyve, baharat, tütün ve bal içeren kesif lezzet paleti ile uzun ve tatlımsı bir sona sahiptir.(devamı var)