Son zamanlarda içtiğim puroların çoğunluğunun dış sargı yaprağı açılıyor. Sizde de aynı şey oluyor mu? Acaba puroların kalitesi mi düşüyor?
-Ara sıra ben de bu nahoş olayı yaşamaktayım. Buna neden olan birkaç faktör vardır. Başta geleni puronun içildiği esnadaki çok kuru veya çok rüzgarlı gibi menfi hava koşullarıdır. Bu iki güç hangi kombinasyonda olursa olsun, en kaliteli bir puronun bile dış sargısına bu oyunu oynayabilir. Eğer golf, yelken, balık avı gibi aktiviteleri yaparken puro içiyorsanız ve içmekten de zevk alıyorsanız bu tatsız olaya engel olabilmek için daha yoğun 'maduro' dış sargı yapraklı puroları tercih edin. Tok gövdeli-güçlü puroların dış hava koşullarına daha iyi dayandıkları uzmanlar tarafından ifade edilmektedir. Kalite konusuna gelince. Bu bir kalite sorunu olmayıp, yukarıda değindiğim gibi tamamen hava koşullarının bir sonucudur.
Son günlerde içtiğim bir puroyu, önemli bir ABD dergisinde çok yüksek bir puan almasına rağmen ben çok kötü buldum. Nedenini açıklar mısınız?
-Bahsettiğiniz dergide tadım yapan kişi ile sizin aranızdaki beğeni farklılığının çeşitli nedenleri olabilir. Bu farklar kişilerin deneyimlerine, damak tatlarına, puroyu içtikleri zaman ve ortama göre ortaya çıkabilir.