Uykumun Boynunu Bükme

Geçtiğimiz hafta Melike Şahin’in merakla beklenen yeni şarkısı ‘Uykumun Boynunu Bükme’ yayımlandı. Söz konusu şarkı sanatçının uzunca süredir merakla beklenen ilk albümü ‘Meryem’den çıkan ilk şarkı olduğu için de ayrıca bir önem arz ediyor.

Haberin Devamı

Söz ve bestesi Melike Şahin’e ait ‘Uykumun Boynunu Bükme’nin düzenlemesi Boom Pam’in kurucusu Uri Brauner Kintor’a ait. Özellikle şarkının 2:25 ile başlayan bölümüne öyle bir sardım ki, bir tur dinliyorum bitiyor. Sonra şarkıyı o bölüme sarıyorum o kısmı tekrar tekrar dinleyip daha da bir mutlu oluyorum.

Son üç yıldır yayımladığı single çalışmalarıyla dinleyicisini adım adım ilk albümüne hazırlayan Melike Şahin, herkesten daha da heyecanla ‘Merhem’in çıkışına kitlenmiş durumda.  Ah! Kosmos ile birlikte yayımladığı ‘Ukde’ için geçtiğimiz sene yaptığımız All Access Youtube söyleşisinde, Melike pandemi döneminde albümünü tamamladığını söylediğindeki heyecanını şimdi çok daha iyi anlıyorum. ‘Merhem’den yayımlanan ilk şarkının etkisi böyle olunca, devamını merakla beklemek insanda sabırsızlık damarlarını daha da çok çalıştırıyor.  Bunda elbette şarkının klibinin de payı büyük. Melih Kun’un yönetmenliğini üstlendiği ‘Uykumun Boynunu Bükme’nin video klibinde Melike Şahin’in hem bu şarkının stüdyo kayıtlarından görüntüler var, hem de ‘Merhem’in diğer şarkılarının hazırlıklarına ve vokal kayıtlarına dair çalıştığı ekip arkadaşlarıyla görüntüleri yer alıyor. Klibi izleyip de daha neler var bu albümde diye merak etmemek gerçekten de çok zor.

Haberin Devamı

Sosyal medyada Melike Şahin severler ‘Uykumun Boynunu Bükme’ yarışmasıyla viral olma yolundalar. Şarkıdaki özellikle adının geçtiği ‘Uykumun Boynunu Bükme’ bölümünün söylemesi biraz beceri gerektiriyor. Hal böyle olunca hayranları şu sıralar sosyal medyada bu bölümü özellikle story’lerinde söyleyerek hem kendi seslerinin gücünü gösteriyorlar, hem de şarkıya her seferinde ayrı bir anlam katıyorlar.  26 Şubat’ta Diva Bebe Records ve Gülbaba Record etiketiyle ‘Merhem’ yayımlanıyor. O zamana kadar şimdilik ‘Uykumun Boynunu Bükme’nin duygu seliyle akıp gideceğiz.

Yeni Çıkış

Erkin Arslan – Yarım Kalan

Erkin Arslan söz ve bestesi kendisine ait ‘Yarım Kalan’ şarkısını geçtiğimiz hafta yayımladı. Düzenlemesi Sarp Özdemiroğlu’na ait olan ‘Yarım Kalan’ yeni bir aşk şarkısı. Yarım kalan aşklara adanmış şarkıda Erkin Arslan aslında herkese aşk diliyor. Şarkının aşk dolu hikayesinin yanı sıra klibi bir başka özel. Olgu Baran’ın yönetmenliğinde Erkin Arslan bu sefer ‘Yarım Kalan’ın videosundaki hikâye ile herkese empati kurdurmayı başarmak istemiş.

Haberin Devamı

Şile civarındaki yapılan çekimler nefis görüntülerle dolu. Doğa ve hava harika, ancak esas olay şarkının başladığı andan itibaren Erkin kadar klipte rol alan iki işitme engelli tercümanın şarkıyı işaret diliyle anlatmasında gizli. Klibin sağ alt köşesinde başlayan işaret dili anlatımı, video klibin ilerleyen dakikalarında tüm ekrana yansıdığında o küçük karenin aslında ne kadar çok şey anlattığını daha iyi anlıyorsunuz. Şarkının sözleriyle aktardığı olumlu duygulara ek olarak, klibinin bu denli önemli bir sosyal mesajı aktarmasının, hepimizin hayatındaki farkındalığını arttırmak adına çok değerli olduğunu düşünüyorum.

Kısa Kısa

Serenad Bayraktar – Kabul Ettim

Haberin Devamı

Trompet sanatçısı Serenad Bayraktar’ın ilk şarkısı ‘Kabul Ettim’ GTR müzik etiketiyle yayımlandı. Söz ve bestesi Serenad’a ait şarkının düzenlemesi Genco Arı’ya ait. Burcu Kaytmaz Arı’nın da prodüksiyon sürecinde katkı sağladığı ‘Kabul Ettim’ Kazım Yıldızım yönetmenliğinde kliplenmiş.

Müzisyen bir aileden büyüyen Serenad, hayatının nerdeyse her adımında müzikle ilerlemiş. TRT çocuk korosunda müzik hayatına başlayan Serenad Bayraktar, Rotterdam’daki Codarts Üniversitesi’nde müzik eğitimine trompet üzerine devam ediyor.  Serenad Bayraktar’ın ilk şarkısı heyecan verici, özellikle işin içinde Genco Arı’nın olması bir kere daha dikkat etmek için yeterli bir sebep.

Hazi- Sayende

Haberin Devamı

Pandemi döneminde daha da gündem olan kadına şiddet olaylarından etkilenen Hazi (Hazal Kazancı) ‘Sayende’ şarkısını yazmış. Senaryosu da kendisine ait olan şarkının klibinde Türkiye’den ve yurtdışından birçok kadın rol alıyor. Klipte yer alan ve birçok açıdan farklı olan bu kadınların ortak noktası da hoşgörü.  2017 yılından beri Karayipler’de yaşıyan Hazi, müziğini etnik ve elektronik elementlerle renklendiriyor, yenilikçi bir pop temasıyla sunuyor.  

 

Gülşah Kömür – Çok Mu Zor?

Gülşah Kömür’ün ilk şarkısı bugün yayımlanıyor. Şarkının sözü ve bestesi Onur Özdemir’e ait. Onur’un enerjisi şarkının her yerine işlemiş, Gülşah’ın da sesine çok yakışmış. Şarkının klibi İmre Haydaroğlu yönetmenliğinde Hünkar Suyu Kasr’ında tamamlanmış.

Haberin Devamı

Müzik eğitimine piyano ile başlayan Gülşah, 2014 senesinde ATSO Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü’nden mezun olup aynı sene Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Opera Bölümü’nde lisans eğitimine başlamış. Lisans eğitimi sırasında İtalya’da Conservatorio Statale Di Musica Bruno Moderna’da eğitimine devam eden Gülşah, aldığı eğitimler sonrasında İtalya’da bazı opera temsillerinde yer almak üzere davetler almış. Hem ulusal, hem de uluslararası ses yarışmalarında birincilikler kazanan sanatçı şimdi ilk şarkısıyla yola adım atıyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları