Sakin Tribute Konserleri Başladı!

Hayaldi gerçek oldu! Sakin Tribute konserleri başladı. Bu haberi yazmanın mutluluğu gerçekten de tarifsiz.

Haberin Devamı

Pandemi başlamadan önce kendime bir Youtube kanalı açıp söyleşileri bu kanalda da yapmaya karar vermiştim. İlk söyleşim kimle olsa diye düşündüğümde aklıma ilk gelen isim Onur Özdemir olmuştu. İlk söyleşi, benim heyecanım, Onur’un bir de gitarıyla çıkıp gelmesi işleri bambaşka bir noktaya taşımıştı. All Access Youtube kanalımın ilk söyleşisinde Onur bıkmadan usanmadan Sakin konusunu anlattı ama bu sefer bir farkla açıklamalarını güncellemişti. Söyleşimizde yakın zamanda bir tribute band kurarak vereceği konserlerle bunca zamandır Sakin dinlemek isteyenleri mutlu edeceğini söylemişti. Bu söyleşi kanaldaki en çok izlenen söyleşi olarak hala birçok yorum alıyor, izleyenler Sakin özlemlerini video altında tartışıyor. Bu çekimi yaptık, 2020 senesinin Şubat ayında video yayımlandı ve hemen ardından pandemi başladı. O günden beri ben de herkes gibi hayatın normale dönmesini ve Sakin Tribute konserlerinin başlamasını bekliyordum.

Haberin Devamı

Bundan kısa bir süre önce beklenen oldu, Onur Özdemir Sakin Tribute konserlerinin başlayacağını duyurdu. İlk konser 7 Aralık’ta Beşiktaş’taki İstanbul IF Performance Hall’daydı. Dün o tarihi gecede ben de bu konseri kaçırmamak için izlemeye gittim. IF Beşiktaş’ın önündeki yokuş tepeye kadar mekâna girmek için sıraya girenlerle doluydu. Tek tek Hes kodu kontrolü sonrası mekâna giren herkes gerçekten de büyük bir heyecanla konserin başlamasını bekliyordu. Birçok kişi gibi benim için de bu konser bir anlamda mezunlar günü buluşması gibi duygu dolu geceydi. Bu konserle birlikte 13 sene önceye, Sakin’in o efsane albümü ‘Hayat’ın çıktığı günlere gittim. O dönemde de Sakin ne zaman nerede konser verse önceden biletlerini alır konser gününü beklerdik merakla. Bu bakımdan değişen bir şey olmadığını önceki gece IF Beşiktaş’ı dolduran izleyicilerle birlikte bir kere daha yaşamış oldum.

Biletleri tükenen ilk Sakin tribute konserinde Onur ve grubu sahneye çıktığı an kalabalık deyim yerindeyse çıldırdı. İlk şarkıda nefis bir intro ile ‘Kor Bir Ay’ söyleyen Onur hepimizi mest etti. Konserin genel akışını gidecek olanlar da yaşasın diye çok anlatmak istemiyorum, bu sürprizi ve mutluluğu konserde yaşamanın değerini çok iyi biliyorum. Ama şunu diyebilirim 2.5 saate yakın sahnede kalan Onur Özdemir ve grubu Sakin’in nerdeyse tüm şarkılarını seslendirdiler. Hatta Onur bazı şarkıları iki kere söyleyerek izleyicilerin ricalarını hiç kırmadı. Kendi adıma bu konserde hiç beklemediğim bir şekilde ‘Küçük Prens’i bile canlı canlı izlediğim için mutluluğum tarifsiz.

Haberin Devamı

Konserlerin devamının geleceği kesin bilgi, şimdilik netleşmiş tarihleri vermek bu muhteşem performansı bekleyenler için faydalı olur diye düşünüyorum. Sakin Tribute band 14 Aralık’ta Ankara’da, 21 Aralık’ta ise Eskişehir’de sevenlerinin anıları tazelemeye geliyor. Tavsiyem son ana kadar beklemeyin programınızı şimdiden yapıp tükenmeden önce biletlerinizi alın derim.

Egemen Akkol ile Kısa Kısa

Egemen Akkol ile geçtiğimiz hafta kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. Son yayımladığı şarkısı ‘Ölmek İstedim’in enerjisi, yenilikçi tarzını ve detaylarını konuşmak için bir araya geldik. Geriye dönüp baktığında müzik kariyerindeki ilk adımlarının ne zaman başladığını sorduğumda Egemen aslında çocukluğundan beri şarkı söylediğini belirtti.  Sahne deneyimini ilk olarak okul korolarında tecrübe ettiğini belirten genç sanatçı daha sonra lisedeyken rock gruplarında şarkı söylediğini ve festivallere, yarışmalara katıldığını aktardı.

Haberin Devamı

Üniversitedeyken de müzikle bağını hiç kopartmayan Egemen Akkol aktif bir şekilde hem yarışmalara katılmış hem de performanslarını çeşitli grup ve korolarda sürdürmüş. Edis ile 4 senedir çalıştığını belirten Egemen Akkol bu deneyimin kattığı tecrübeye ek olarak Türkiye’nin en büyük sahnelerinde verdiği performansların kariyerine büyük katkı sağladığının altını çizdi. Bu sene yayımladığı ilk teklisi ‘Kıyamet’in üzerine konuştuğumuzda Üniversite yıllarından beri şarkılar ürettiğini söyleyen Egemen, özellikle Üniversite’den sonra hayatının merkezine müziği koyduğundan beri bu anlamda daha üretken olduğunu belirtti.  Şarkı üretmesinin kendi hayatındaki inişli çıkışlı duygu durumlarından ortaya çıktığını belirtirken tüm janrlardan beslemeye gayret ettiğini aktardı. Kendisini en iyi rock müziğiyle ifade ettiğini belirten Egemen Akkol bu tarzda da yeni bir şeyler üretmeye gayret gösterdiğini belirtti.

Haberin Devamı

İkinci teklisi ‘Boş Bir Gemi’den sonra yakın zaman önce yayımladığı ‘Ölmek İstedim’ üzerine konuştuğumuzda şarkının temellerinin pandemi dönemine dayandığını belirtti. Bu dönemde yaşadığı bir olay sonrasında, kendi içine kapandığı ve sonrasında da şarkının ortaya çıktığını aktardı. Bu tekliyi yazarken kendisini iyileştirdiğini belirten Egemen, benzer şekilde yayımlayacağı şarkılarla yoluna devam edeceğini de eklemeden geçmedi. En çok kendini bulduğunu hissettiğini yerin sahne ve performans zamanları olduğunu söyleyen genç sanatçı müzik üretirken bu işin dinamiklerindeki stüdyo ve prodüksiyon aşamalarından ziyade kendisini en çok konserlerin motive ettiğini, bu sebeple de gözünün ve aklının her daim yapacağı performanslarda olduğunun altını çizdi.

Haberin Devamı

Sıla – Rüyanda Görsen İnanma

Geçen haftanın en büyük olaylarından biri Sıla’nın yeni teklisiydi. Sony Müzik etiketiyle yayımlanan ‘Rüyanda Görsen İnanma’ şarkısı sözü ve bestesi Kaan Tangöze’ye düzenlemesi ise İlker Kaleli’ye ait. Şarkının bir diğer önemli özelliği ise Sıla kariyerinde ilk defa sözü ve bestesi başka bir sanatçıya ait bir eser ile dinleyicisinin karşısına çıkmasıydı.

Duman’ın 2005 senesinde yayımlanan ‘Seni Kendime Sakladım’ albümünde yer alan ‘Rüyanda Görsen İnanma’ şarkısının Sıla yorumu gerçekten de beni çok etkiledi. Kendine has yorumuyla şarkıya yepyeni bir kimlik kazandıran Sıla en son bu senenin başında Yalın ile birlikte seslendirdikleri ‘Ver O Zaman Gömleklerimi’yi yayımlanmıştı.

Yazarın Tüm Yazıları